Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | .
 

 All or nothing.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
avatar
Evian Dreams


Profiel Vrouw Leeftijd : 21
Aantal berichten : 30
Poképoints : 19
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 jaar
Pokémon:
Profiel bekijken
BerichtOnderwerp: All or nothing. za jul 18, 2015 12:42 am

Evian wierp een vastberaden blik naar zichzelf in de spiegel. Hij was er klaar voor. Hij had de afgelopen week het trainingsschema doorgenomen met zijn Pokémon en had het gevoel dat zowel Shellder als Ivysaur er klaar voor waren. Ook had hij zijn tactiek doorgenomen. Het was er eentje waarvan hij niet verwacht had dat hij die zou gebruiken en eentje die veel risico nam, maar hij was bereid om het te proberen. Hij was meer dan klaar voor deze gym en was er op uit om zijn moeder trots te maken. Hij liet kort zijn hand in zijn shirt glijden zodat hij de ketting vast kon pakken die hij altijd om zijn hals droeg. Het was een ketting met een hartje met daarin de foto van zijn moeder. Hij klemde zijn hand even om de ketting, knikte en besloot om daarna maar koers te maken naar de gym. Het duurde niet lang voordat hij er was, maar elke bij elke stap voelde hij de zenuwen door zijn lijf schieten. Hij had niet veel gehoord over de gymleider en dat was iets wat in zijn nadeel kon werken. Hij keek naar de grote deuren van de gym, opende deze en liep vervolgens naar binnen. De ruimte was er groot en het duurde even voordat Evian’s ogen wenden aan het donker. Het was dan ook best wel vroeg in de ochtend en het was nog maar de vraag of de gymleider al wakker was. Toch zette hij zijn toch voort door de donkere ruimte omdat hij bang was dat hij anders zich om zou draaien en weg zou lopen. ‘Een uitdager?’ weerklonk er opeens. Evian schrok zich een ongeluk toen hij een dame voor zijn neus zag staan van rond de dertig jaar. Ze had paars haar, paarse ogen en droeg wijde kleding. Evian gaf een kort zenuwachtig knikje. De dame glimlachte kort en wenkte hem. ‘De naam is Sigal Porferio. Volg mij.’ De lichten gingen aan en Evian moest even knipperen met zijn ogen toen hij voor zich een groot veld zag met de bekende witte lijnen die aangaven waar zijn Pokémon mocht vechten en waar die van haar mocht vechten. Er kwam een scheidsrechter aanzetten die de regels uitlegde, maar Evian was een tikkeltje te gespannen om te luisteren. Al wat hij opving was dat ze twee Pokémon mochten gebruiken. Het was maar goed dat dat de regelgeving was, want daar had hij voor hij begon niet aan gedacht. ‘Begin. Ga, Cubone!’ riep de dame.

Evian was zo verbaasd over het feit dat hij geen tijd had gehad om zichzelf voor te stellen dat het even duurde voor hij actie ondernam. Hij zag de wenkbrauwen van de vrouw de hoogte inschieten en corrigeerde zichzelf meteen. ‘Ga, Ivysaur!’ riep hij. Hij meende een goedkeurende blik te zien van de vrouw, maar dat kon hij ook mis hebben. ‘Begin met Headbutt, Cubone!’ riep de dame. ‘Counter met Take Down!’ De twee Pokémon renden op elkaar af en Evian dacht dat het een voltreffer ging zijn, maar dat leek hij enorm mis te hebben. ‘Spring weg en gebruik Bone Club!’ Op het laatste moment sprong de Cubone van Sigal weg en draaide zich om om vervolgens Bone Club te gebruiken. Evian was te laat om te reageren en moest hulpeloos toezien hoe Ivysaur vol geraakt werd door de Bone Club. Omdat hij volle vaart op Cubone afrende, was de aanval waarschijnlijk nog pijnlijker. Evian besefte dat dit een kortdate dame was die met één aanval al behoorlijk wat schade wist aan te richten. Haar tactiek was goed gezien en zeker effectief. Hij moest zijn verstand gebruiken wilde hij dit gevecht winnen. ‘Gebruik opnieuw Headbutt!’ Nu hij wist wat hij kon verwachten, ging Evian daar ook op in. ‘Gebruik de tactiek die we gisteren hebben geoefend. Eerst Vine Whip op de grond en daarna Razor Leaf in de lucht!’ De wenkbrauwen van de vrouw schoten opnieuw omhoog, maar deze keer in verbazing. Ivysaur tilde zichzelf op door zijn roeden hard op de grond te slaan en zichzelf daarmee de lucht in te heffen. Eenmaal in de lucht hangende gebruikte hij een Razor Leaf, wat uiteraard effectief was tegen een ground type zoals Cubone. ‘Cubone, gebruik Bone Club om de scherpe bladen af te remmen!’ riep Sigal. De aanval werkte gedeeltelijk. Enkele scherpe bladeren wisten zich langs het bot heen te werken en kwamen tegen Cubone aan. ‘En nu Take Down!’ riep Evian. Cubone die meer bezig was met het bot weer terug op te vangen dan met de net op de grond gekomen Ivysaur wist niet op tijd te reageren en werd vol getroffen door de Take Down. ‘Je tegenstander is op een korte afstand. Gebruik Bone Club!’ Evian had geen tijd om zijn Ivysaur op te dragen om uit te wijken met zijn roeden, want daar was het bot al dat Ivysaur’s lichaam met ongenade hard trof.

Beide Pokémon hadden schade opgelopen, maar leken bereid zijn om verder te vechten. ‘Cubone, gebruik Headbutt!’ riep Sigal. Plotseling kreeg Evian een idee. ‘Ivysaur gebruik Vine Whip om de twee puntjes op zijn hoofd vast te grijpen en slinger hem naar de andere kant van het veld. Gebruik daarna Leech Seed!’ Omdat Cubone aan het rennen was naar Ivysaur en daardoor geen tijd had om uit te wijken, wist Ivysaur het commando van Evian correct uit te voeren. Het gewicht van Cubone wist echt niet veel vergeleken zijn eigen gewicht om zichzelf in de lucht te slingeren en met gemak wist Ivysaur de Cubone op te tillen en naar de andere kant van het veld te krijgen. Cubone kwam met een klap neer en werd vervolgens getroffen door de Leech Seed van Ivysaur. ‘Cubone, gebruik Bone Club!’ riep Sigal. Het bot kwam recht tegen Ivysaur’s kaak terecht en verzwakt viel de Pokémon op de grond, maar Cubone had het veel erger. De Pokémon wist zijn eigen bot wel terug op te vangen, maar was gevangen in de akelige draden van de Leech Seed die zijn energie van hem afnamen. De toch al door de klap verzakte Cubone zakte door zijn knieën en viel op de grond. Ivysaur was nog niet uitgeschakeld, maar had het wel erg moeilijk. Evian wist dat Shellder voor nu zijn enige hoop was. ‘Cubone is uitgeschakeld, Ivysaur wint!’ riep de scheidsrechter. Evian keerde zijn Pokémon terug na te hebben gezegd dat hij het prima had gedaan en Sigal deed hetzelfde. Haar wenkbrauwen waren naar beneden gericht en haar mond was vertrokken tot één streep. Evian had het gevoel dat er nu grote problemen voor hem stonden te wachten omdat de vrouw hier waarschijnlijk niet mee kon lachen. ‘Goed, tijd voor mijn laatste Pokémon. Ga, Diglett!’ riep ze. Diglett was in vergelijking met Cubone langzamer en zou dus ook een goede tegenstander zijn voor Shellder. Althans, dat was wat Evian hoopte. Zonder verder na te denken gooide de jongen de Poké Ball van zijn Pokémon naar voren. Deze klapte open en een vrolijke Shellder kwam tevoorschijn. ‘Laat de tweede ronde beginnen!’ riep de scheidsrechter snel. Evian besefte dat hij niet de enige was die niet veel tijd had om na te denken op dit veld. Deze dame was erg kordaat en erg offensief en dat kon nog wel eens een probleem gaan vormen als hij zijn verstand niet correct gebruikte.

‘Goed, Diglett. Begin met Bulldoze!’ riep de vrouw. Evian’s hart klopte in zijn keel. Waarom moest ze meteen beginnen met de meest offensieve aanval die ze had en hem daarmee ongelooflijk nerveus maken? ‘Protect!’ riep hij. De Shellder zag het gevaar aankomen en gebruikte Protect waardoor hij de aanval af kon weren. ‘En nu Supersonic!’ Shellder concentreerde zich op zijn tegenstander en begon supersonische geluiden te creëren. ‘Gebruik Magnitude om hem uit zijn balans te brengen!’ riep de vrouw. De Magnitude zorgde er inderdaad voor dat Shellder’s supersonische golven niet meer zo helder klonken en ook niet meer zo goed gericht waren. Hierdoor gingen ze naar de muur in plaats van naar zijn tegenstander. ‘En dan nu Bulldoze!’ De schuddende grond zorgde ervoor dat niet alleen Shellder zijn evenwicht verloor. Evian was even niet meer gewend hoe het voelde om een normale grond onder hem te hebben en het duurde dan ook even voor de witharige jongen overeind kwam. Hij zag dat Shellder duidelijk geleden had van de aanval, maar gelukkig wel nog bereid was om verder te gaan. ‘En dan nu Mud-Slap!’ riep de vrouw. ‘Shellder, ontwijk het en gebruik Icicle Spear!’ Door zich om te rollen wist Shellder de offensieve aanval van Diglett te ontwijken en gebruikte vervolgens zijn Icicle Spear waardoor kleine ijspegels de ronde in vlogen. Diglett kreeg er enkelen tegen zich aan, maar leek er niet zo onder de indruk van te zijn. ‘Magnitude!’ riep de vrouw. ‘Gebruik Withdraw!’ riep Evian met kloppend hart. Hij wist dat Protect beter had geholpen, maar hij was niet van plan om zich als een watje te gedragen door constant Protect te gebruiken. Bovendien zou het niet offensief genoeg zijn en dan zou hij nooit winnen. Withdraw zorgde ervoor dat de pijn van een aanval minder was, maar zorgde er nog altijd niet voor dat de aanval volledig afgeweerd werd. De Shellder bleef op zijn plek liggen en even dacht Evian dat het einde oefening was. Dat leek de scheidsrechter ook te denken, want hij deed enkele stappen naar voren en keek onderzoekend naar Shellder. Net toen hij zijn mond open wilde doen om aan te geven dat Shellder niet meer verder kon vechten, kwam de Pokémon weer tevoorschijn met een verbeten trek om zijn gezicht. ‘Supersonic!’ riep Evian.

Het was dom van hem om te vergeten dat dit precies de tactiek was die hij Shellder had aangeleerd. Sigal leek er verrast door te zijn en vergat om een commando te roepen waardoor haar Diglett niet onmiddellijk bewoog. Het gevolg was dat hij geraakt werd door de Supersonic van Shellder en overduidelijk verward was. ‘Icicle Spear!’ riep Evian. ‘Probeer vrij te breken door Bulldoze te gebruiken!’ Evian’s hart schoot in zijn keel, maar Diglett leek te verward te zijn om te reageren en de Bulldoze werd meer naar hemzelf gericht dan naar Shellder. Omdat Sheldder op een veilige afstand stond werd hij niet geraakt. Vanaf diezelfde afstand begon hij kleine ijspegels naar Diglett te schieten die stuk voor stuk hun doel troffen. De vrouw gromde. ‘Bulldoze!’ riep ze. Deze keer leek Diglett wel vrij te breken. De Pokémon bewoog zich naar voren zodat hij in de buurt van Shellder bevond. ‘Protect!’ riep Evian te laat, want het kwaad was al geschied. Shellder werd geraakt door de Bulldoze en viel knock-out op de grond. ‘Shellder is verslagen, Diglett wint!’ riep de scheidsrechter. Evian keerde zijn Pokémon terug na hem te hebben gecomplimenteerd en haalde de Poké Ball van Ivysaur tevoorschijn. Het was nu alles of niets. ‘Ga, Ivysaur!’ riep hij en de gewonde, maar trotse groene Pokémon kwam tevoorschijn. ‘Bulldoze!’ riep Sigal. ‘Gebruik Vine Whip om jezelf van te grond te heffen en ga daarna voor Razor Leaf!’ riep Evian. Opnieuw gebruikte Ivysaur dezelfde tactiek als waarmee hij enorme schade had aangericht aan Cubone, maar dit trucje leek Sigal wel van de jongen te hebben geleerd en grijnzend schudde ze haar hoofd. Daar ging ze niet nog eens voor vallen. ‘Duik gauw in de grond en gebruik daarna Sand Attack zodra hij neergekomen is!’ riep ze. Natuurlijk kon Ivysaur niet voor eeuwig in de lucht blijven hangen en kwam dan ook snel weer neer. De klap van zijn poten verraadde aan Diglett waar de Pokémon zich bevond en snel kwam deze terug uit het hol waar hij zich had verborgen en gebruikte Sand Attack. ‘Rol om om het te ontwijken!’ riep Evian, maar het had geen zin meer. De Sand Attack trof Ivysaur in zijn ogen en liet het veld even denderen van zijn woedende brul. Evian voelde het zweet nu echt over zijn rug lopen. Want hoe ging hij een aanval uitvoeren als Ivysaur niks meer kon zien?

‘Probeer het zand uit je ogen weg te wrijven met je roeden, Ivysaur!’ riep Evian omdat hij op dit moment niks kon bedenken. Ivysaur knikte zo beheerst mogelijk en deed wat hem gevraagd werd. ‘Gebruik zijn zwakte, Diglett. Magnitude. Maak het af,’ zei de vrouw en haar stem klonk kordaat. Evian kneep zijn ogen dicht. Het was voorbij. Hij hoorde het gerommel van de Magnitude en voelde de grond onder zijn voeten schudden, maar wist deze keer beter zijn evenwicht te bewaren. Hij opende zijn ogen weer toen hij een verbaasde kreet hoorde en keek naar het veld. Zijn Ivysaur stond er niet op en zijn blik gleed naar de lucht. Daar zag hij zijn Pokémon, hangend in de lucht en met een verbeten trek om zijn gezicht. Het zand was deels verwijderd uit zijn ogen, genoeg om weer te kunnen zien. ‘Richt je roeden op het gedeelte achter Diglett om neer te komen!’ schreeuwde Evian hoopvol. De vrouw haar wenkbrauwen schoten in de lucht toen ze één seconde te laat te weten kwam wat Evian van plan was. ‘Gebruik eerst Leech Seed om hem vast te krijgen en daarna Razor Leaf op volle sterkte!’ Ivysaur stond nu erg dichtbij Diglett zodat hij niet kon missen, richtte zijn rug op de Diglett en schoot zijn Leech Seed naar hem toe, direct gevolgd door zijn Razor Leaf. ‘Bulldoze!’ riep Sigal nog. Dankzij het heftig schudden van de grond kwam er zand omhoog en kon Evian niks meer zien. Wat was de uitkomst van het gevecht?

Het stof daalt neer en hoewel de Ivysaur op zijn laatste poten staat, is hij de winnaar van dit gevecht! Gefeliciteerd, je hebt de Earth Badge gewonnen!
Terug naar boven Go down
 

All or nothing.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: West Kanto :: Viridian City :: De Grond Gym-