Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 RPGen voor Dummy's

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Brendon Mayon
Brendon Mayon
Admin

Profiel Vrouw Leeftijd : 27
Aantal berichten : 1811
Poképoints : 142
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 38
Pokémon:
RPGen voor Dummy's Vide
http://pokemondarkdays.actieforum.com/
BerichtOnderwerp: RPGen voor Dummy's RPGen voor Dummy's Emptyvr sep 09, 2011 2:50 pm

Wat is RPGen?

RPG staat voor Role Playing Game. Hier heb je verschillende varianten van. Je kan het online spelen, als een “persoon”. Hier heb je dan een personages die je kan besturen. Ook kan je RPGen op een forum. Hier RPGen we in de geschreven vorm. Je personage is hier een kind dat zijn pokémon reis gaat beginnen. Let er vooral op dat het realistisch blijft. Niemand is perfect of onverslaanbaar.

Hoe schrijf je een post?

Een post schrijf je altijd in de derde persoon verleden tijd. Dus niet in de “ik-vorm” of in de tegenwoordige tijd! Het RPGen gaat als volgt: Je schrijft een post waarin je karakter iets doet. Hier kan dus op gereageerd worden door iemand anders. Gesproken tekst moet tussen aanhalingstekens en we praten hier met Algemeen Beschaafd Nederlands! Ook gelden alle spellingsregels hier gewoon.

Bijvoorbeeld:
Spoiler:
 

Enzovoorts. Probeer veel synoniemen te gebruiken, dat leest prettiger dan de hele tijd “En toen, en toen” of “Ze deed dit en ze deed dat”. Je ontwikkeld vanzelf je eigen stijl! Ook hoef je niet alle gezegde tekst te kopiëren, of precies te beschrijven wat er gebeurd. Reageer gewoon een beetje globaal.
Het is niet toegestaan je tekst te kleuren, dik te maken of cursief te maken. Alleen gedachtes mogen schuin gedrukt worden, of als je één woord wil benadrukken. Je mag gedachtes ook tussen haakjes zetten. Laat in ieder geval duidelijk zien of het gedachten of spraak is.

Hoe vul ik mijn posts?
Het makkelijkste om een post mee te vullen is natuurlijk gebeurtenissen. Je karakter kan rondlopen, dingen oppakken en met zijn pokémon spelen of trainen. Toch zijn andere factoren ook erg belangrijk.
De omgeving: Door de omgeving te beschrijven krijgt de lezer een beter beeld van waar het karakter zich bevind. Is het koud die dag of juist heel zonnig? Staat hij in een stad of loopt hij door een bos? Er zijn heel veel factoren die kunnen worden omschrijving. Pas daarbij wel op dat je niet te langdradig wordt.
Gevoelens en gedachten: Dit is vaak moeilijk voor beginnende RPGers. Toch geven gevoelens en gedachten een prachtig inzicht in je karakter. Als je beschrijft hoe hij/zij zich voelt op een zonnige dag of laat nadenken over een bepaalde gebeurtenis, krijgt de lezer meer het gevoel dat het karakter leeft. Bovendien leer je je karakter zo beter kennen en kan je uiteindelijk beter met hem/haar schrijven.

Wat doet een trainer/coördinator?
Als je een trainer of coördinator speelt ben je op reis. Je kan dus beschrijven hoe deze reis verloopt, wat hij/zij allemaal tegen komt op zijn/haar pad en hoe hij/zij met zijn/haar pokémon omgaat. Natuurlijk kan hij ook trainen of spelen met zijn pokémon. Maar daarnaast is en blijft het natuurlijk een mens. Dus hij/zij moet eten, slapen, omkleden, wassen. Dit zijn allemaal elementen waarmee je een post kan maken/vullen.

Hoe reageer ik op de post van iemand anders?
Ten eerste door de post heel goed door te lezen, vooral wat diegene aan het eind van de post aan het doen is. Het komt nogal raar over als je zegt dat je iemand in het gras ziet liggen, terwijl diegene al op is gestaan.
Daarna is het belangrijk om de hierboven genoemde punten te gebruiken in je post, dus omgeving, gevoelens en gedachten. Als je alleen reageert op wat iemand zegt of doet wordt het een korte post die weinig toevoegt aan het geheel. Ga ook niet alle gesproken tekst kopiëren. Dit is voor de lezer vervelend, omdat hij twee keer hetzelfde leest. Dan verlies je de aandacht van de lezers.
Verder is het ontzettend belangrijk dat je nooit iemand godmode.

Wat is godmoden?
Godmoden wil zeggen dat je het karakter van iemand anders bestuurd. Je mag niet van iemand anders zeggen wat die denkt, zegt of doet. Dit mag enkel van je eigen karakter. Ook als je bijvoorbeeld wat naar iemand gooit, mag je niet zeggen of dit raak is of niet.

Bijvoorbeeld:
“Karen schopt kwaad tegen de bal aan waardoor hij keihard op Michel af vloog. De bal knalde tegen zijn hoofd en Michel viel bewusteloos neer.”

Dit is dus fout

“Kwaad schopte Karen tegen de bal aan. Het ding vloog weg, tot haar grote schrik ging hij recht op Michel af. Ze wilde schreeuwen, maar er kwam geen geluid uit haar keel.”

Dit is een goede manier, zo kan Michel zelf beslissen wat er gebeurt. Misschien springt hij opzij, of laat de schrijver hem juist in een coma belanden. Dit mag diegene zelf weten.

Godmoden mag wel als je toestemming van diegene hebt. Vermeld dit altijd onderaan je post, anders wordt dit opgevat als ongeoorloofd godmoden en krijg je een waarschuwing! Bij teveel godmoden wordt je van het forum verwijderd.

Ik heb nog vragen!
Stuur dan even een PM naar mij of één van de moderators. We zullen je graag van dienst zijn.

_________________
RPGen voor Dummy's ZLQjUu9
Terug naar boven Ga naar beneden
 

RPGen voor Dummy's

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Bulletin Board :: Helping Hand-