Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 Beginpost

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sherry Keihzer
Sherry Keihzer


Profiel Vrouw Leeftijd : 20
Aantal berichten : 173
Poképoints : 174
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: Almost 15 years
Pokémon:
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Beginpost Beginpost Emptydo maa 01, 2012 8:13 pm

Met haar hand op de deurklink keek ze naar achteren voor de zoveelste keer. ‘Doe je voorzichtig? Geen zorgen, professor Oak is een hele aardige man, die helpt je wel. Het is een eindje fietsen, moet ik niet even mee?’ Sherry zuchtte overdreven en rolde haar ogen. ‘Ma-haam. Het lukt me wel, ik ben zo vaak langs die plek gefietst en ik heb altijd nog het mobieltje.’ Ze keek in de ogen van haar moeder en glimlachte opgewonden. ‘Mag ik nou gaan?’ Vroeg ze zeurderig. ‘Doe je voorzichtig? Ken je mijn nummer? En die van pap?’ ’Jaaá. Maám! Ik weet jouw nummer, én die van pa-hááp.’ Met een scheef hoofd bleef ze kijken naar haar moeder. Haat vader Simon kwam van de trap. Met een snelle pas rende ze naar hem toe en vloog hem om zijn hals. ‘Pap mag ik gaan? Mam is te bezorgd.’ Lachend drukte Simon een kus op zijn dochters wang, onder luid protest van Sherry. ‘Pap, je moet je scheren!’ Gillend probeerde ze zich los te wurmen uit zijn omhelzing. ‘Nou oké je mag gaan.’ Gaf haar moeder de doorslag. Met een luide oerkreet gaf ze haar vader een kus evenals haar moeder Shenzi. ‘SHERRÝÝÝ! Doe eens rustig!’ Met een gezicht als een oorwurm kwam haar negenjarige zusje Sacha van de trap af lopen. Die was met het verkeerde been uit bed gestapt, het was nog een wonder dat ze nog normaal kon uitslapen met de drukte die afkomstig was van Sherry. ’Sacha ik mag naar Oak om een starter te halen!’ Gilde ze opgewonden. Ze sprong op-/en neer en huppelde om haar jongere zus heen. ‘Ga nou maar Sherry.’ Glimlachte haar moeder warm. ’OJAA! Doei mam, doei pap en doei Sacha! Tot later.’ Met die woorden rukte ze de deur open en sloeg hem dicht. Met een snelvaart haalde ze haar fiets uit de schuur. De wind waaide door haar haren, met kippenvel bedacht ze dat ze met blote armen een kou kon vatten. Met dezelfde snelvaart stormde ze naar binnen, griste haar jas van de kapstok en rende weer naar buiten. Met een sierlijke zwaai kwam haar kont in het zadel en sprong ze op de trappers van haar fiets. Met de helling naar beneden maakte ze een enorme vaart, de wind wapperde door haar haren.
Eenmaal beneden kneep ze haar handremmen in en remde een beetje. Haar voorwiel wees naar links en ze maakte een scherpe bocht met de weg mee. Vervolgens zette ze al haar gewicht op de trappers en trapte tegen de redelijk sterke wind in. Puffend stapte ze af toen ze nog meer tegenwind kreeg van een vrachtwagen dat langs haar heen ging. Haar haar hing voor Sherry’s gezicht waardoor haar zicht een beetje belemmerd werd, het haar vond een plekje tussen haar lippen en toen ze er niets tegen deed drong het haar mond binnen. Weer kneep ze haar remmen in en stopte voor een stoplicht, ze kreeg gelijk de mogelijkheid om haar haar tussen haar lippen vandaan te halen en slordig achter haar oor te strijken. Ze drukte haar muts dieper over haar oren en wachtte tot het stoplicht op groen sprong.
Na een krappe driekwartier bereikte ze professor Oak’s laboratorium. Ze kreeg het voorwiel van haar fiets tussen de twee krappe, stalen stangen van de fietsenstalling gewurmd. Sherry draaide de sleutels van haar fietsslot om en duwde het trekkertje omlaag. Het sleuteltje kwam op zijn gebruikelijke positie en met een enthousiaste ruk kreeg ze het sleuteltje uit het slot en stak het haastig in haar jaszak.
’Wóów.’ Kwam er vol ontzag uit haar mond bij het zien van de enorme deuren van het lab. Kriebels maakten plaats in haar lichaam. Zenuwachtig gooide ze haar gewicht tegen de deur en kreeg hem met enigszins moeite open. Haar blauwe ogen openden zich en ze keek naar de grote hal vol met mannen en vrouwen in witte labjassen. Grote apparaten stonden tegen de witte muren aan. Het gebouw was zo hoog als wat. Helemaal aan het einde van de hal zag ze een man staan waarvan ze wist dat dat de professor was die ze moest hebben. Met langzame passen bewoog ze zich voort, verbaasd om zich heen kijkend naar alle apparaten en spullen. De stem van professor Oak haalde haar uit haar ontzag, ‘Goedemiddag, kan ik je helpen jongedame?’ Toch enigszins verschrikt keek ze omhoog naar de lange man. Hij glimlachte warm naar haar. Ze voelde de warmte omhoog kruipen, de kern van het gloeien zat in haar wangen die zo rood waren als een aardbij. ’Eh.. hallo. Ik ben Sherry, eh ik ben elf jaar, ik woon in viridian city met mijn zusje Sacha, mijn moeder Shenzi en mijn vader Simon. Ik was hier vier jaar gele-‘ Ze staakte haar zin door de professor die met zijn handen zwaaide. ‘Rustig, rustig. Even diep ademhalen en bedenk wat je ookalweer wou zeggen Sherry.’ Sherry haalde diep adem en glimlachte opgewonden. ’Oke. Ik ben dus Sherry Keihzer en ik wil een trainer worden.’ Hoopvol keek ze omhoog naar de lange professor. ‘Ahaah. Een trainer zeg je?’ Ze knikte uitbundig. ‘Dan weet je misschien ook wel dat je een pokémon nodig hebt?’ Weer werd er geknikt. De professor liep naar een soort koepel-achtig iets en wenkte haar. Toen ze dichterbij kwam zag ze wat er in die koepel lag, het waren rood/witte ballen. Net als die ballen die ze eerder had gezien. ’POKÉBALLS!’ Riep ze enthousiast. Professor Oak grijnsde en knikte bevestigend. ‘Klopt Sherry. Dit zijn pokéballs. In die balls zitten pokémon. Het zijn drie balls dus drie pokémon. Ben je bekend met de naam Squirtle?’ Sherry dacht na en schudde haar hoofd tot een ‘nee’. ‘Wil je dan even kijken?’ Vroeg hij. Sherry knikte blij. Oak haalde de pokéballs uit de koepel en gaf die aan Sherry. ‘Dit is Squirtle, gooi maar omhoog.’ Ze deed gehoorzaam wat hij zei en gooide de bal in een boogje in de lucht. De bal vuurde weer zo’n rode straal af en op de grond vormde er iets tot een gestalte. ‘Squirtle!’ Hoorde ze een lage stem roepen. Ze zag de water pokémon. Naast haar zag ze dat Oak de andere twee in de lucht gooide. Naast Squirtle verscheen een grastype en een vuurtype. ’Aah wat lief!’ Riep ze uit. Één van de pokémon kende ze, Bulbasaur, de andere niet. Het leek wel op een soort hagedis.
Ze knielde naar de vuurpokémon en stak haar hand uit. Het diertje snuffelde aan haar hand en gaf haar een likje. Zijn ruwe tong kietelde, ze giechelde zachtjes. ‘Dat is Charmander, een vuurtype. Hij lijkt je te mogen.’ Sherry keek omhoog vanaf haar gehurkte positie. ’Mag ik hem?’ Vroeg ze, de Charmander vond ze lief en ze vertrouwde erop dat Oak wist wat hij zei. Aah, een pokémon vond haar lief! ‘Is goed, je mag Charmander. Heb je nog een naam voor hem?’ Ze dacht na, er was niet echt een naam voor zo’n iemand als Charmander. ’Nee.’ Zei ze zachtjes. Moest dat dan? ‘Oke is goed, je mag Charmander hebben. Heb je misschien ervaring met een pokédex?’ Er werd geschud tot een ‘nee’. Oak knikte eventjes en overhandigde haar een apparaat. ‘Dit is een pokédex, daarmee kan je kijken welke pokémon soort er voor je staat, iedere nieuwe pokémon wil ik dat je registreert op het apparaatje, is dat goed?’ Een knikje. ‘Mooi. Dan heb je hier nog vijf pokéballs om wilde pokémon te vangen.’ Ze kreeg een zakje met daarin vijf rood/witte pokéballs. ‘Nou, neem Charmander mee en ga maar naar huis, je reis kan beginnen nadat je je ouders hebt ingelicht.’ Sherry sprong op, pakte de pokéball van Charmander aan en sprintte blij naar buiten. Overenthousiast liet ze Charmander terugkeren en stak haar sleutels in haar slot. Ze had een pokémon!


Laatst aangepast door Sherry Keihzer op do maa 01, 2012 9:07 pm; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Mitsu Hotaka
Mitsu Hotaka
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 922
Poképoints : 141
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 22 jaar
Pokémon:
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Re: Beginpost Beginpost Emptydo maa 01, 2012 8:46 pm

Om mee te beginnen; de inhoud van je post is wat mij betreft al goed. Ik zie dat je zelfs een kleurtje gebruikt voor Sherry's gesproken tekst, dat maakt het wat overzichtelijker naar mijn smaak.

Je maakt wel een paar foutjes qua zinsopbouw of gewoon woorden. Overdreven zuchtend rolde ze met haar ogen, bijvoorbeeld. Deze zin loopt niet echt lekker in mijn ogen.
Misschien is het opnieuw lezen van je post ook nog wel eens handig. Zo kun je foutjes eruit halen die je zelf al snel kunt vinden.

Wat mij betreft mag je posten in de RPG zelf. Ik heb er verder niks op aan te merken :3

_________________
Beginpost Wwk8d1
You’ve crossed the finish line
Won the race but lost your mind
Was it worth it after all?
Terug naar boven Ga naar beneden
Sherry Keihzer
Sherry Keihzer


Profiel Vrouw Leeftijd : 20
Aantal berichten : 173
Poképoints : 174
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: Almost 15 years
Pokémon:
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Re: Beginpost Beginpost Emptydo maa 01, 2012 8:55 pm

Dankje =D ja wat mij betreft raak ik de zin kwijt -.-"

edit, ja mijn post doorlezen helpt wel, ik heb de fouten die ik zelf heb ontdekt enigszins verbeterd Very Happy
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Re: Beginpost Beginpost Emptydo maa 01, 2012 9:40 pm

Ik wil nog wel even een opmerking plaatsen over het feit dat je kleur gebruikt in je post. Dat is namelijk niet toegestaan. Posten in kleur is alleen voor de gymleiders, dus ik zal je toch moeten vragen om niet meer met kleur te posten Wink Hoe overzichtelijker dat ook moge zijn.

_________________
Beginpost 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Sherry Keihzer
Sherry Keihzer


Profiel Vrouw Leeftijd : 20
Aantal berichten : 173
Poképoints : 174
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: Almost 15 years
Pokémon:
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Re: Beginpost Beginpost Emptyvr maa 02, 2012 2:53 am

echt waar? oh, nog nooit van gehoord. zal erop letten
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Re: Beginpost Beginpost Emptyvr maa 02, 2012 12:32 pm

Ik kan me voorstellen dat je dat nu voor het eerst hoort, maar op de meeste fora is het gebruikelijk dat de staff in kleur post, om zo het verschil aan te geven Wink Kleuren worden ook gebruikt door de staff bij het editten van een post, dus vandaar dat het voor gewone leden niet is toegestaan om kleuren te gebruiken Wink

_________________
Beginpost 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Sherry Keihzer
Sherry Keihzer


Profiel Vrouw Leeftijd : 20
Aantal berichten : 173
Poképoints : 174
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: Almost 15 years
Pokémon:
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Re: Beginpost Beginpost Emptyvr maa 02, 2012 1:08 pm

ooh. i get it. maar dikgedrukt, mag dat wel?
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Re: Beginpost Beginpost Emptyvr maa 02, 2012 1:30 pm

Persoonlijk vind ik het een beetje overbodig om de gesproken zinnen op deze manier te benadrukken, maar als jij dat leuk vindt, dan mag dat van mij Wink

_________________
Beginpost 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden

Gesponsorde inhoud


Profiel
Pokégear
Beginpost Vide
BerichtOnderwerp: Re: Beginpost Beginpost Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Beginpost

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: Practise :: Bulba-lawn-