Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 Yes, my first pokémon!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jack Brendon
Jack Brendon


Profiel Vrouw Aantal berichten : 8
Poképoints : 4
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 11 jaar
Pokémon:
Yes, my first pokémon! Vide
BerichtOnderwerp: Yes, my first pokémon! Yes, my first pokémon! Emptyzo maa 11, 2012 5:43 pm

De avond viel en een jongen van 11 jaar was erg opgewonden. Zelfs te opgewonden omdat morgen de dag zou zijn dat hij zijn eerste pokémon zou verkrijgen bij profeser Oak! Voetstappen klonken op de trap en Jack Brandon dook snel snel zijn bed in, maar moeder had de deur al geopend en glimlachte zachtjes voor ze de slaapkamer deur weer dicht deed. Jack kon de slaap maar niet vatten en staarde naar het plafon. De minuten kropen langzaam voorbij en uit eindelijk sliep Jack dan toch in. De wekker was al gezet, wat niet nodig was omdat hij met zijn vader mee zou rijden naar zijn werk. Hij woonde in Pewter City en het was een uurtje of twee rijder voor ze er aan zouden komen. Jack sliep die nacht rustig en droomde over pokémon die hij vangen en trainen zou.

De volgende ochtend ging de wekker die luid begon te slaan op het kleine belletje dat de ijzere pokémonwekker vast had. Jack werd langzaam aan wakker en toen hij de stem van zijn zusje hoorde schrok Jack pas echt wakker en ging rechtop zitten en keek naar zijn slaapkamerdeur. Haar plagende blik verried dat hij te laat bij zijn ontbijt kwam. Grommend sprong Jack uit zijn bed en kleden zich zo snel mogelijk aan en liep wankel de overloop op. Vader kwam zijn slaapkamer uit en aaide Jack over zijn bol. Jack glimlachte vriendelijk en liep achter zijn vader aan de trap af. Vandaar naar de gang en de huiskamer in om daarna rende Jack naar de keuken om een schaaltje te pakken en daarna het pak cornflakes. Jack goot wat chocomelk bij zijn cornflakes en begon te eten.

Na het ontbijt stonden Jack en zijn vader op en liepen richting de voordeur. Moeder kwam nog even gedag zeggen en vroeg ook of Jack eens langs zou willen komen wanneer hij zijn pokémon had en in de richting van Pewter City zou komen. Jack glimlachte en knikte vriendelijk. Daarna vertrokken zowel hij als zijn vader en stapte in de groene 4x4 en reden weg. De straat was soms hobbeling maar niet altijd. Jack keek rond en zocht naar verschillende pokemon die zowel tussen de bomen rond scharrelden of rond liepen op de vlakke graslanden en anders door de lucht vlogen. Jack sprong van de ene stoel naar de andere achterin de auto en glimlachte wanneer hij Pokémon zag die hij meteen herkende. Soms was het erg handig om een vader te hebben die veel van pokémon af wist! Pallet town kwam al snel in zicht en jack begon te bibberen van verwachting. Welke Pokémon zou hij kiezen?

De auto stopte bij de oprit van proffeser Oak's lab en Jack durfde er eerst niet uit te komen, maar de hand van zijn vader op zijn schouder maakte hem weer wat rustiger. Het zou goed komen dat wist hij zeker en Jack opende de autodeur en stapte uit.Het pad omhoog was niet lang, maar voor Jack leek het een eeuwigheid te duren voor ze allebei bij de labdeur waren. Jack'vader opende de deur en ging hem voor naar binnen. Jack volgde en sloot de deur achter zich. Nerveus schuifelde hij achter zijn vader aan en zocht het lab door door rond te kijken en ontdekte een tafel waar drie pokéballs op lagen. Jack hoorde ook iemand aan komen lopen en zijn vader begroeten de man met de naar proffesor Oak. 'Hoi, Ik kom hier voor mijn eerste Pokémon.' zei jacke n kwam twijfelend achter zijn vader vandaan. 'Hallo jij moet dan Jack zijn, je vader heeft heel wat over je vertelt.' zei Proffesor Oak en knikte vriendelijk naar Jack die begrijpend terug knikte. 'Kom maar hier liggen de drie Bassis Pokémon waar je uit kan kiezen.' voegde Proffesor Oak er aan toe en wees naar de tafel met de drie pokéballs. Jack's zenuwen gierde door zijn lichaam en pakte de eerste pokéball en een rode licht flits kwam eruit. Het was een groenige wezen en Jack herkende hem als een Bulbasaur. Jack kreeg geen speciaal gevoel bij deze pokémon en liet hem terug komen in zijn pokéball en legde hem weer terug op de tafel. Toen Jack de tweede Pokéball vast pakte kwam er nog een rode licht flits uit en veranderde in een blauwe pokémon die Squirtle werd genoemt. Water was niet zijn lievelings element en Jack liet ook deze pokémon terug keren naar zijn pokéball en legde ook deze weer terug op tafel. Nu was de derde en laatste Pokéball aan de beurd en voor de derde en laatstse keer kwam er een rode licht flits uit en nu stond er een rood/oranje Pokemon voor hem. op zijn staart zat een flammetje die de levensenergie van deze pokémon aan gaf. Vuur was altijd iets geweest waar hij mee had willen spelen, ook al waren zijn ouders daar fel op tegen en waarschuwde ze hem ervoor dat het gevaarlijk was. Toch kon hij deze Charmandor niet terug laten gaan om hem terug op tafel bij de andere pokéballs neer te leggen. Jack keek van de Charmandor naar zijn vader die al licht de schrik in zijn ogen had staan, maar het besluit van Jack stond muur en muur vast. Hij wilde deze pokémon maar al te graag hebben!

'Ik neem deze Charmandor neem!' zei Jack vast beraden en streelde zijn eerste pokémon over zijn koppie. 'Ik zie dat je een goede keuze hebt gemaakt, ondanks dat je ouders liever niet hadden dat je met vuur pokémon zou beginnen.' zei proffesor Oak en hij glimlachte breed naar Jack en pakte iets uit een la wat Jack niet meteen goed kon zien. Jack liet zijn Pokémon terug keren in zijn ball en liep naar de proffesor toe en zag dat hij een Pokédeks en wat andere lege Pokéballs bij zich had. 'Hier met deze pokéballs kun je wilde pokemon vangen en de soorten met deze pokédeks bekijken en alle info opvragen wat de vaardigheden van die pokémon is.' voegde Proffesor Oak eraan toe en gaf Jak de pokéballs en de pokédeks die Jack in zijn rugtas stopte. 'Bedankt, Pa ik ga doe je ma en Misa de groeten thuis?' zei Jack en kuste zijn vader nog even op de wang voor hij vertrok met de pokéball van Charmandor nog in zijn handen.
Nadat Jack buiten was liet hij Charmandor er weer uit en liep door terwijl Charmandor met hem mee liep. 'Hm, Ik wil je een naam geven Charmandor. Wat denk je van Flame?' vroeg Jack nog voor hij naast zich naar Charmandor keek. Deze begron vrolijk te springen en naast Jack te dansen. Jack grijnsde breed en aaide Flame nog eens oer haar koppie. Ze zouden nog vele avonturen beleven hele goede maar ook slechte.

( Shocked Wauw Wat een inspiratie boost zeg, dat heb ik vrij weinig. Razz )

Ik wil je er even op wijzen dat posten met kleur niet is toegestaan voor normale leden. Alleen de moderators en de admin mogen dat Wink

Even een tip: schrijf je post eerst in Word, die zet rode lijntjes onder verkeerd geschreven woorden. Het is trouwens Charmander, niet Charmandor. +4
Terug naar boven Ga naar beneden
 

Yes, my first pokémon!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Archief :: Archief 2012-