Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 Mening

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Deborah Scott
Deborah Scott


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 185
Poképoints : 108
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 15 jaar
Pokémon:
Mening Vide
BerichtOnderwerp: Mening Mening Emptywo maa 14, 2012 11:36 am

Hoi iedereen!

Ik heb eens rondgekeken op de site. Wat mij vooral opviel, was dat ze hier heel streng zijn. Je tekst wordt meteen ontzettend hard gecorrigeerd. Ik vraag mij nu af: wat is daar het nut van? Wat maakt het nu uit of je posten één of meerdere grammaticale fouten bevat? Wat maakt het nu uit, of je karakterkaart niet helemaal aan de normen van de juiste spelling voldoet? Het gaat toch om het idee, niet om hoe je het schrijft? Het schrijven is toch maar een bijzaak?
Ik las bijvoorbeeld net de karakterkaart van Arthur (Coördinator) en die had echt een prima karakterkaart, maar toch stonden er kleine, onnozele dingetjes, zoals een maar dat gescheiden moet worden door een komma. Persoonlijk vind ik dat echt bijzaak.
Ik wil jullie, de administrators, ook waarschuwen dat zulke gecorrigeerde teksten mensen echt kan afschrikken. Mensen weten niet of ze goed genoeg zijn. Misschien blijven er zelfs wel een paar weg, omdat ze bang zijn om vernederd te worden in het openbaar, want zo komt het op mij echt over. Jullie bedoelen het goed, maar het schrikt mensen echt af.
Daarbij, ik zie ook dat de admins zelf fouten maken. Bij Arthurs topic bijvoorbeeld, schrijft Brendon dit:

Spoiler:
 

Terwijl het dit is:

Spoiler:
 

Ik schrijf dit nu niet op om jou zwart te maken, Brendon, maar voel je nu zelf hoe vervelend het is als mensen je op elk klein foutje gaan corrigeren? Mensen zijn niet perfect, al zeker niet in een RPG. Een RPG is juist om je schrijfstijl te ontwikkelen, om te vinden wat makkelijk voor je is en om jezelf een beetje een nieuwe wereld te laten ontdekken. Als je als nieuweling in een RPG zoals deze gaat posten, en je wordt vanaf je karakterkaart al zo hard gecorrigeerd dat het je misschien afschrikt om verder te schrijven, is dit echt niet leuk. Ook bij jullie staan er wel eens foutjes, daar gaan wij toch ook niet een heel verhaal vol kritiek en citaten van maken?
Het spijt me als dit met geen respect overkomt op jullie, want ik wil jullie niet onnodig boos maken of zo, maar het valt mij echt op dat meerderen in hun topic hier niet zo blij mee zijn. Van zoiets word je zelfs gewoon verschrikkelijk ontmoedigd. Er bestaat de kans om leden kwijt te raken, door deze strikte regels. Bovendien hebben jullie ook zelf grammaticale fouten, dus so what? Van één klein foutje ga je toch niet dood?

Er zijn twee dingen wat jullie kunnen doen met dit topic:

*Het eens goed doorlezen en mijn (en die van anderen waarschijnlijk ook, want ik denk niet dat ik de enige ben die hier zo over denk) standpunt begrijpen. Misschien dat de regel een klein beetje minder strikt mag zijn, want gecorrigeerd worden per post, is ècht niet fijn! Mensen met perfecte schrijfstijlen, worden opeens gecorrigeerd. Er worden punten op gegeven, pùnten! Alsof dit een of andere test is waarvoor we moeten slaan. Serieus mensen, waar slaat dat op? Dan toch veel liever ruimte waar je lekker kunt posten zonder je te bekommeren om deze factoren?
*Het achteloos weggooien en er verder niets meer mee doen. Ik wil niet overdrijven of zo overkomen, maar dit schrikt mensen ècht af. Ik had er verschrikkelijk mijn twijfels voor om me aan te melden op deze site.

Dit is een mening, geschreven door mij, niet op basis van anderen. Dit is puur en alleen mijn mening, dus de rest van de site heeft hier niks mee te maken. Niemand heeft mij gezegd dat ik dit moest doen of zo, dus word alsjeblieft niet wantrouwig naar de andere leden. Ik hoop dat jullie mij begrijpen en dit appreciëren.

Groetjes,
Deb
Terug naar boven Ga naar beneden
Mitsu Hotaka
Mitsu Hotaka
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 922
Poképoints : 141
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 22 jaar
Pokémon:
Mening Vide
BerichtOnderwerp: Re: Mening Mening Emptywo maa 14, 2012 1:24 pm

Beste Deborah,

Ik snap je standpunt maar al te goed. RPGen is een hobby, die, waarschijnlijk, gepaard gaat met schrijven, dus eigenlijk een extra oefening voor de schrijvers onder ons. In de tweede alinea vertel jij dat een RPG een plek is om je schrijfstijl te ontwikkelen. Dat klopt. Kanto-Experience is er om je te helpen met je schrijfstijl. Wat is er dan mis mee om grammaticale fouten te verbeteren? Je leert namelijk het beste van je fouten, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat je wordt vernederd in het bijzijn van anderen, want zij maken zelf ook weer fouten. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt.

Wat ik wil zeggen is; Van je fouten moet je leren. Als je gaat RPGen en je maakt enorm veel fouten in je post, die vervolgens genegeerd worden, wat leer je daar dan van? (Daarbij is het misschien vervelend voor de ander, want die moet dan de hele post ontcijferen.) Als iemand je op je fouten wijst, weet je dat je die de volgende keer niet meer hoeft te maken en doe je het (meestal) vanzelf weer goed de keer erna. De moderators op Kanto-Experience zijn er niet om je te vernederen. Wij zijn er juist om je te helpen je schrijfstijl te ontwikkelen. En die kun je weer toepassen in het dagelijks leven. Schrijven is in mijn ogen dus geen bijzaak, want het is iets dat je misschien wel dagelijks gebruikt. Het klinkt misschien vervelend, maar spelling is eigenlijk héél belangrijk en zeker in een land als Nederland.

Het idee van het punteren is niet om mensen te ontmoedigen. Het is meer een beloning. Hoe meer je van je schrijffouten hebt geleerd, hoe minder schrijffouten je nog maakt, hoe meer punten je behaald. Hiermee kan je weer dingen kopen om in de RPG zelf te gebruiken. In mijn ogen is daar niks mis mee. Ik vind het zelfs jammer dat je er zo over denkt.

Verder wil ik nog even toevoegen dat het leuk is kritiek te ontvangen over de site, maar dit had je ook via een PB kunnen regelen. Ik wil nu absoluut niet bitchy overkomen, maar dit is niet bepaald iets wat je in de Helping Hand plaatst en ik hoop dat je dit nu ook begrijpt, net zoals ik jouw mening heb begrepen. Ik hoop dat ik je al wat meer informatie heb gegeven over de bedoeling van deze site en ik denk dat Carla (Brendon) hier ook nog een reactie zal plaatsen. Verder hoop ik dat dit je allemaal niet ontmoedigd heeft en dat je op KE nog steeds een poging wilt wagen Wink

Met vriendelijke groet,
Robin (Mede-admin)

_________________
Mening Wwk8d1
You’ve crossed the finish line
Won the race but lost your mind
Was it worth it after all?
Terug naar boven Ga naar beneden
Deborah Scott
Deborah Scott


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 185
Poképoints : 108
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 15 jaar
Pokémon:
Mening Vide
BerichtOnderwerp: Re: Mening Mening Emptywo maa 14, 2012 1:31 pm

Hallootjes!

Dit maakt me zelfs helemaal vrolijk! Ik ben blij dat je me begrijpt, nu begrijp ik jullie ook. Alleen vond ik het zo een beetje als kritiek overkomen, sorry. Toch ga ik er zelf nog heel veel aan moeten wennen, dat elke post zo nagekeken wordt, maar ik ben blij dat je de moeite hebt genomen om het te lezen en te begrijpen. Volgende keer zal ik het ook zeker via PB doen.

Groetjes,
Deb
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
Mening Vide
BerichtOnderwerp: Re: Mening Mening Emptywo maa 14, 2012 2:21 pm

Hallo, ik wilde hier ook nog even op reageren (misschien niet zo handig, maar ik wil toch even mijn mening hierop loslaten)

Ten eerste, Debora, vind ik het heel erg jammer (zoals Rolo ook al aangaf) dat je ons dit niet gewoon in een pm hebt gestuurd. Je bedoelt het misschien niet als kritiek of een aanval, maar zo komt het wel over, omdat je het zo voor iedereen te lezen neerzet. Uiteraard heb jij het recht op het uiten van jouw mening, maar houd er ook rekening mee hoe je het verkondigd.

Ten tweede, uiteraard maken wij mods ook fouten in ons schrijven. Bij Carla (Brendon) en mijzelf komt dit vaak doordat we overhaast typen in een poging alles bij te houden in de korte tijd die we hebben. Daarbij wijzen wij mods elkaar ook op fouten in elkanders posts wanneer wij die zien, dus we zijn ook kritisch naar elkaar toe. Wij wijzen leden echter niet op hun fouten; wij geven hen simpelweg feedback op hun schrijven en wat daar aan verbeterd zou kunnen worden. Niemands schrijfstijl is perfect, er kan altijd wel wat aan verbeterd worden en met dat idee in ons hoofd geven wij ook tips en feedback. Uiteraard is het niet voor iedereen even prettig om zijn fouten in een waslijst onder zijn of haar neus gedrukt te krijgen, maar zie het niet als afkraken, maar als helpen. Ik begrijp echter ook dat dit niet voor iedereen even gemakkelijk is, aangezien op de actiefora meestal niet zo streng naar schrijven wordt gekeken. Wij hebben dat echter bewust gedaan, omdat wij van mening zijn dat er veel te verbeteren valt aan het goede schrijven van mensen. De punten die worden uitgedeeld aan de posts zijn inderdaad als beloning voor de vooruitgang in het schrijven en als waardering voor je werk. Deze punten kunnen dan weer gebruikt worden in de poképoint-shop (zoals Rolo ook al aangaf)

Ik hoop dat je toch nog kunt wennen aan de gang van zaken hier op KE Debora, want je bent hier natuurlijk van harte welkom. Hopelijk zie je het niet langer als kritiek, maar als feedback om verder te komen en wil je toch hier op Kanto Experience blijven.

Met vriendelijk groet,
Cynthia Claves

_________________
Mening 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Deborah Scott
Deborah Scott


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 185
Poképoints : 108
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 15 jaar
Pokémon:
Mening Vide
BerichtOnderwerp: Re: Mening Mening Emptywo maa 14, 2012 2:34 pm

Haha, ik word echt vrolijker en vrolijk hiervan. Sorry, maar zo ben ik gewoon ingesteld. Bij mij is het altijd handig om een beetje helderheid te hebben van een aantal zaken. Nu vind ik het zelfs jammer van mezelf dat ik het zo heb gezien, maar het is niet anders. Dankjewel voor het begrijpen en het reageren op dit bericht, want ik wil niet dat het als kritiek overkomt, maar het was echt gewoon een mening en een opmerking. Helaas wist ik nog niet het fijne van dit, dus ja.
Ik ga zeker mijn best doen met posten en zal het dan ook niet als kritiek opvatten. Helaas ben ik iemand die een tikkeltje aan de perfectionistische kant is en het jammer vindt als ze fouten maakt, maar waarschijnlijk heeft iedereen dat. De volgende keer, zoals ik al in mijn vorige post zei, zal ik bij dit soort zaken het doorsturen naar een moderator. Van mij mag dit topic ook verwijderd worden, als jullie het echt niet fijn vinden om het hier te laten staan, natuurlijk.

Groetjes,
Deb
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
Mening Vide
BerichtOnderwerp: Re: Mening Mening Emptywo maa 14, 2012 2:43 pm

Fijn om te horen dat je hier blij van wordt Deborah. Iedereen wil helderheid wanneer hij of zij in een voor hem of haar onbekende situatie terecht komt, maar juist dan is het belangrijk om vragen te stellen voor je reageert Wink Die les hebben we nu echter allemaal geleerd en ik zal het topic dan ook een slotje geven. Het verwijderen laat ik aan Brendon over, want ik denk dat dit ook een goed leermiddel is voor anderen die met dezelfde mening zitten en nu helderheid op zaken krijgen.

Met vriendelijke groet,
Cynthia Claves

_________________
Mening 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Brendon Mayon
Brendon Mayon
Admin

Profiel Vrouw Leeftijd : 27
Aantal berichten : 1811
Poképoints : 142
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 38
Pokémon:
Mening Vide
http://pokemondarkdays.actieforum.com/
BerichtOnderwerp: Re: Mening Mening Emptywo maa 14, 2012 2:47 pm

Beste Debora,

Wat fijn dat mijn collega's je al gerust hebben kunnen stellen! Ik snap je standpunt goed, het is een bepaald beeld van RPGen die sterk overheerst op Actieforum. Ik ben, samen met mijn zus Lianne (Cynthia Claves), afkomstig van Invisionfree fora waar we werkelijk gedrild zijn om op ons schrijven te letten. Ik heb besloten om dit in een mildere form op Actieforum te introduceren. Dit concept van het nakijken van KK's en het geven van punten is de meesten die op deze fora zitten namelijk vreemd, terwijl het op Invisionfree meer de regel is, in plaats van de uitzondering.

Natuurlijk heb jij recht op je mening, maar vergeet niet dat ik net zoveel recht heb om mijn forum te runnen zoals mij dat goed dunkt. Als iemand niet gewezen wil worden op zijn of haar fouten, maar gewoon wil blijven schrijven zoals hij of zij doet, is dit forum misschien niet geschikt voor diegene. Wij streven naar een gezellig forum waar men elkaar helpt om beter te worden. Vergeet niet dat je er ontzettend veel van leert. Je leert omgaan met kritiek, het verwerken hiervan, je verbeterd je schrijven en leert beter communiceren. Op deze manier proberen we het RPGen wat te verheffen boven het gewone 'je schrijft voor de lol'. Bovendien wil ik even opmerken dat we ons kritiek aanpassen aan het niveau van de schrijver. Afhankelijk van het niveau halen we er alleen grove fouten uit of gaan we op meer genuanceerde dingen letten.

Ik moet bekennen dat ik zelf ook niet zonder fouten schrijf. Hoewel ik het VWO heb afgerond en nu studeer om juf te worden maak ik ook nog de nodige fouten. RPGen is voor mij een manier om deze vaardigheden te oefenen op een, voor mij, leuke manier. Dus nee, ik vind het niet vervelend als mensen mij ergens op wijzen, sterker nog, ik ben ze dankbaar! Want hoe kan je iets leren als niemand je verteld hoe het moet? Ik schaam me diep als ik mijn eerste posts lees van zo'n 4 jaar terug, maar tegelijkertijd ben ik trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, een ontwikkeling die niet mogelijk was geweest als niemand me had geholpen.

Ik hoop dat je mijn standpunt begrijpt, want ik snap die van jou heel goed. Sommige mensen hebben nu eenmaal een andere idee of een ander beeld van hetzelfde begrip. Ik hoop dat je blijft en bereid bent om te leren, want je kan alleen maar beter worden, toch?

Mvg, Carla,
Brendon Mayon, Admin.

_________________
Mening ZLQjUu9
Terug naar boven Ga naar beneden

Gesponsorde inhoud


Profiel
Pokégear
Mening Vide
BerichtOnderwerp: Re: Mening Mening Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Mening

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Bulletin Board :: Helping Hand-