Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 [BOEK] Boekenwurmpjes~

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
April Langer
April Langer


Profiel Vrouw Aantal berichten : 70
Poképoints : 7
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 12
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyma jun 18, 2012 7:51 pm

Ik vroeg me af of jullie net zo veel van lezen houden als ik doe~ En als jullie dat doen zeg dan ook eens welke boeken je allemaal gelezen hebt of welke je daarvan het leukste vond, het liefst met een beschrijving over wat je van de boeken vindt en welke boeken raad je andere aan?

Tja, nou moet ik ook maar aan de slag~

Ik lees op dit moment; De grijze jager deel 11 (De verloren verhalen)

De boekenlijst die ik gelezen heb en die ik het leukste vond;


De grijze jager 1 tot 10 (De ruïnes van Gorlan, De brandende brug, het ijzige lang, de dragers van het eikenblad, de magiër van Macindaw, het beleg van Macindaw, Losgeld voor Erak, De koning van Clonmel, Halt in gevaar én de keizer van Nihon-ja)

Ik zelf vind het echt prachtige boeken, ze lezen simpel en snel, er staan niet zoveel moeilijke woorden in, maar je moet echt bij deel 1 beginnen en alles in volgorde lezen anders snap je er uiteindelijk helemaal niets van. Ik zelf hou ook wel van de wat simpele maar toch mooi geschreven boeken. De grijze jager is een magisch boek waar ik ook van hou~ Tot nu toe denk ik toch wel de leukste serie die me blijft boeien dat weet ik nu al.


Harry Potter 1 tot 7 (2x)


Tja, ook deze boeken blijven me boeien, het is simpel geschreven maar toch mooi. Ik hou echt van de manier waarop J.K Rowling alles in het verhaal omschrijft zonder het saai te laten worden. De boeken zijn zo anders dan de films wat ik op zich wel leuk vind. De verhalen zijn op hetzelfde punt gebaseerd maar liggen ook weer los van elkaar.


Alleen op de wereld


Prachtig boek, het neemt je (mij tenminste) helemaal mee in het verhaal, hoe oud het nou ook mag zijn.

De wetten van de magie (1, het zwaard van de waarheid)

Dit boek vond ik wat minder, ik hou zelf vooral van de luchtige boeken die simpel maar mooi geschreven zijn, dit boek staat daar compleet los van, het is mooi geschreven daar niet van weggenomen, maar het is (vind ik) lastig om te lezen, ik lees voornamelijk voor het slapen gaan, en zulke moeilijke boeken, met ingewikkelde woorden dat is dan voor mij niet weggenomen


Ik raad andere aan om sowieso de Harry Potter serie te lezen, Alleen op de wereld is ook een mooi boek en tja Grijze jager Toch ook wel, maar ik denk dat niet iedereen het leuke boeken vind, de grijze jager is echt iets dat vind je leuk of niet (vind ik)

EN NU ZIJN JULLIE AAN DE BURT :lol!:


Laatst aangepast door April Langer op ma jun 18, 2012 8:04 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Elveria Down
Elveria Down


Profiel Vrouw Leeftijd : 21
Aantal berichten : 75
Poképoints : 1
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 16 Years
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyma jun 18, 2012 7:56 pm

OMG ALLEEN OP DE WERELD D:<
Dat is zo mooi boek, ik heb liggen Janken D':

Momenteel lees ik: Gone-Leugens, ik ben verslaafd aan die boeken, verder lees ik Agian Warrior cats; en ondertussen ook de Fallen-serie en Saffierblauw.
Ik lees veel boeken op dit moment xD

Ik houd vooral van Fantasy, werkelijkheid, realiteit; zoals Drugs enzo, maar de Grijze jager vind ik niets xD
Terug naar boven Ga naar beneden
Brendon Mayon
Brendon Mayon
Admin

Profiel Vrouw Leeftijd : 27
Aantal berichten : 1811
Poképoints : 142
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 38
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
http://pokemondarkdays.actieforum.com/
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyma jun 18, 2012 8:55 pm

*kopieert van DH* Omdat ik te lui ben om het allemaal nog een keer te typen.

Welk boek lees jij nu?(en van wie is het):
Op het moment geen. Heb er niet altijd tijd voor en heb op het moment geen van de boeken die ik wil lezen.

Op welke bladzijde ben je nu?:
N.v.t.

Welk boek wil je lezen?:
Ik wil erg graag Spotgaai van Suzanne Collins lezen en het laatste deel van de serie 'De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel', maar dan moet die eerst uitkomen Razz Verder wil ik graag de rest van de serie Gone lezen, heb alleen boek 1. Daarnaast wil ik de Warrior Cat boeken ook graag eens in handen krijgen, helaas ben ik niet meer lid van de bibliotheek (het was niet meer gratis en maakte er geen gebruik meer van). Verder zou ik de Narnia serie graag willen lezen. Ow, en de Lord of the Rings boeken. Zoals je misschien al merkt, ik houd erg van fantasy.

Welke boeken heb je al gelezen?:
Zoals veel mensen al opmerkten: eigenlijk teveel om op te noemen. Ik zal echt enkele hier neerzetten:

Harry Potter (alle 7 delen) - J.K. Rowling
Vond het echt een fantastische serie. Toen ik begon met lezen was ik een jaar of 11, ben er nog steeds helemaal aan verslingerd. Ik heb de meeste al zo vaak gelezen dat ik zo ongeveer wet wat in welk boek gezegd word.

De Erfgoed serie - Christopher Paolini
Vooral het eerste boek is zeker een aanrader (mits je van draken houdt natuurlijk). Vanaf deel drie wordt het echter wat minder, hij begint dan langdradiger te worden. Er zijn vier boeken in totaal.

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel (serie) - Michael Scott
Een fantastische serie als je van mythen en legenden houd. Alles komt voorbij en alles is historisch correct. Soms is het wat verwarrend, omdat er erg veel karakters zijn, maar het is prettig geschreven.

De Twilight serie - Stephani Meyer
Mensen, jullie kunnen zeggen wat je wil, maar Meyer is een geweldige schrijfster. Ik viel voor de boeken, omdat ik mij heel erg in Bella herkende. Onopvallend, wat onhandig, onzeker. Het feit dat de jongens toch om haar vechten spreekt dus wel tot mijn fantasie. Ik vind het vierde deel dan ook verschrikkelijk, waar ze helemaal perfectos wordt. Bovendien is de 'ontknoping' en enorme anticlimax.

De Hongerspelen / Vlammen - Suzanne Collins
Leuke boeken, je raast er door heen. Toch mis ik iets in de boeken. Soms hebben noch haar karakters noch haar scène's de diepgang die ze zouden kunnen hebben. Toch bleef ik lezen en deed ik het boek met een ontevreden gevoel dicht; ik wilde meer!

Gone ; Verlaten - Michael Grant
Ik heb het boek gekocht, omdat ik heel erg benieuwd was hoe een groep kinderen een samenleving zou kunnen runnen. Ik was wel erg verbaasd toen de 'krachten' opeens aan bod kwamen, want daarvan stond niks vermeld op de achterkant van het boek. Het was dan ook heel anders dan ik had verwacht, maar niet onplezierig.

Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay
Práchtig boek. Zeer goed opgebouwd, je blijft er maar in lezen. Bovendien speelt het zich op twee tijdstippen af; het nu en het verleden (de Tweede Wereldoorlog). Ik vond vooral dat laatste heel erg leuk en interessant, maar de delen wisselen zich steeds af. Resultaat: ik schoot er doorheen.

Misha - Misha Glenny
Zeer bijzonder boek over de waar gebeurde (!) reis van een zesjarig meisje (de schrijfster zelf!) die duizenden kilometers loopt om haar ouders te vinden en word geadopteerd door een wolvenroedel. Zeer, zeer bijzonder en een echte aanrader!!

Vroeger las ik enorm veel paardenboeken. Heb erg veel gelezen van Heartland en heb de complete Romana en Ragebol collectie ook nog wel ergens liggen. Trixie, De zwarte hoeve, de paardenfluisteraar (zeker een aanrader! Niet echt een kinderboek), noem maar op. Verder heb ik al die boeken van Carrie Slee gelezen, zoals Radeloos etc.
Verder natuurlijk dingen gelezen voor mijn literatuurlijst. De vos Reinaerde, Tristan en Isolde, de reis van de lege flessen. Niet echt noemenswaardig.

Als ik me nog meer bedenk zet ik het erbij.

Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?:
Misha! Echt, doe het! De Paardenfluisteraar is ook een mooie. Verder.. Naja, de HP serie natuurlijk (werkelijk, beter dan de films!) en Eragon is ook een leuk boek. Verder is de Flamel serie dus aan te raden voor liefhebbers van historische en mythologische verhalen.

_________________
[BOEK] Boekenwurmpjes~ ZLQjUu9
Terug naar boven Ga naar beneden
Kean Hayashi
Kean Hayashi
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 26
Aantal berichten : 567
Poképoints : 170
Reputatie : 51
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 24
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
http://goldenlionofra.deviantart.com/
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptydi jun 19, 2012 1:35 pm

@April en Elveria: de Grijze Jager heb ik ook gelezen, tenminste, de eerste twee boeken. Vond ze op zich wel leuk, maar niet zo leuk dat ik de rest van de serie ook nog per se wil lezen ... Oh, en Alleen op de Wereld zou ik ook nog ooit eens moeten lezen =0

Aaaanyway

*jat lijstje van Carla*

Welk boek lees jij nu?(en van wie is het):
Watership Down van Richard Adams. Die heb ik een jaar of zes/zeven geleden al eens in het Nederlands gelezen en toen vond ik het een heel leuk boek. Nu kon ik ‘m in het engels kopen voor vijftig cent, dus ik kon hem natuurlijk niet laten liggen :E Ik vind het nog steeds een heel leuk boek; een ontzettend mooie schrijfstijl en een spannend verhaal met erg leuke personages. Ik vind het vooral knap dat de konijnen, ondanks dat ze dingen doen die echte konijnen waarschijnlijk niet zullen doen (reddingsmissie op een boerderij? Don’t think so xD) toch heel realistisch naar voren komen.

Welk boek wil je lezen?:
Dan kijk ik even op GoodReads... en dan zie ik dat ik 60 boeken op mijn to-read lijst heb staan xD Nevermind, ik ga alleen de belangrijkste hier neerzetten en ik negeer even de series waarvan ik deel één al wel heb gelezen (Hongerspelen, Discworld, etc.). Goed, ergens bovenaan staat The Hunchback of Notre Dame (van Victor Hugo) omdat ik weet dat Victor Hugo een goede schrijver is, die heel veel aandacht aan zijn verhalen besteed heeft. Bovendien vind ik de Disney-film geweldig XD
Dan: de serie Meestermagiër (Maryson), simpelweg omdat daar de eerste drie delen van hier in de kast staan :f: Verder geloof ik niet dat het een heel geweldige serie is, of zo...
Ook een must-read voor mij is “De Avonturen van Sherlock Holmes” van Arthur Conan Doyle, omdat ik wel het een en ander over Holmes weet, maar nog nooit daadwerkelijk een verhaal heb gelezen – en stiekem schaam ik me daar best wel voor, omdat het toch een behoorlijk beroemde detective is Razz
Verder o.a. op mijn te-lezen-lijst: Stoneheart (Charlie Fletcher), The Riddlemaster of Hed (McKillip) , De Drie Musketiers (Alexandre Dumas) en The Silmarillon (J.R.R. Tolkien).
Oh, en laten we De Geheimen van de Onsterfelijke Nicolas Flamel niet vergeten Razz

Welke boeken heb je al gelezen?:
Net als iedereen die veel leest, zijn dat er teveel om op te noemen xD Hier in ieder geval mijn favorieten:

Harry Potter (1 t/m 7) – J.K. Rowling
Origineel en leuk geschreven. Het enige dat ik hierop heb aan te merken, is dat ik vind dat J.K.R. meer verhalen over Zweinstein zou moeten schrijven x3 (hoewel ik de boeken over Fabeldieren en Zwerkbal nog niet eens heb gelezen, shame!)

Les Misérables – Victor Hugo
Ik vind dat Victor Hugo zijn eigen boek wel aardig heeft omschreven. Ik citeer:
Citaat :
“The book the reader has now before his eyes - from one end to the other, in its whole and in its details, whatever the omissions, the exceptions, or the faults - is the march from evil to good, from injustice to justice, from the false to the true, from night to day, from appetite to conscience, from rottenness to life, from brutality to duty, from Hell to Heaven, from nothingness to God. Starting point: matter; goal: the soul. Hydra at the beginning, angel at the end.”

The Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien en meer van Tolkien.
Laten we het er maar op houden dat de boeken net zo goed zijn als de films <3 Ze zijn misschien net iets te lang, dat is waar, maar ze zijn ongelooflijk goed uitgewerkt en geschreven. Onder de andere boeken van Tolkien die ik heb gelezen vallen onder andere The Legend of Sigurd und Gudrun (leuk als je van Germaanse/Noorse mythologie houdt), De Sprookjes van Tolkien (niet zo goed als de sprookjes van Rowling, maar desondanks best leuk) en The Hobbit (mogelijk mijn favoriet als het op Tolkien aankomt :3)

Erfgoed-serie – Christopher Paolini
Let’s face it: ik vond het einde verschrikkelijk. Echt. Maar ik heb zoveel aan die serie te danken dat ik er niet teveel kwaad over wil spreken :f:

Da Vinci Code – Dan Brown en zijn andere boeken.
De Da Vinci Code en Angels and Demons zijn erg leuke en spannende boeken. Goed doordacht, aardig geschreven. However, tegen de tijd dat je die twee uit hebt, weet je ook al hoe Brown’s andere boeken gaan. Ze komen allemaal een beetje op hetzelfde neer, alleen spelen ze zich op een andere plek af.

Discworld boeken – Terry Pratchett
Tja… wat zal ik hier eens over zeggen? Ik heb een stuk of tien boeken van Pratchett gelezen en ze zijn allemaal even grappig en goed doordacht. Pratchett maakt originele verhalen waarin hij je doormiddel van humor over verschillende zaken laat nadenken. Ook zijn parodieën op beroemde verhalen (The Phantom of the Opera, Faust,...) zijn geweldig.

A Christmas Carol – Charles Dickens
Dé kerstklassieker. Ik heb hem pas deze kerst gelezen, maar het verhaal kende ik al door een tekenfilm van Disney en vanaf het moment dat ik die tekenfilm zag, wilde ik het verhaal graag lezen. Echt een aanrader voor als je rond de kersttijd naar een boek zoekt ^^

Alice in Wonderland & Through the Looking-glass – Lewis Carroll
Humor. Fantasie. Leuke personages. Wat heeft een boek nog meer nodig? Ik denk dat de Disney-tekenfilm een aardig beeld heeft gegeven van de sfeer van dit boek. Het is net alsof je door dromenland loopt.

The Phantom of the Opera – Gaston Leroux
Dit boek is wat lastiger, want … nou ja, ik had even nodig om aan de schrijfstijl te wennen. De verhaallijn van het boek vind ik echter heel goed en mooi. Het is een combinatie van romantiek en spanning. Je merkt goed dat Leroux van detectives houdt.

Het Orakel (trilogie) – Catherine Fisher
Deze boeken, en ook de andere boeken van Fisher, vond ik erg leuk toen ik een jaar of 12/13 was. Laatst heb ik het eerste deel nog eens een keer gelezen, en hoewel ik de schrijfstijl nu wel een beetje kinderachtig vind, vind ik het nog steeds een leuk boek. Vooral leuk als je van de Oudheid houdt, omdat de wereld waarin het zich afspeeld doet denken aan een soort combinatie tussen het oude Egypte en het oude Griekenland.

Verboden en Verbannen – James Clemens
Deze serie is waarschijnlijk het best te vergelijken met The Lord of the Rings. Het is pure fantasy, met een overdosis spanning en geweldige personages. Voor mij waren de boeken erg inspirerend (wel wat aan de lange kant, maar toch...)

Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?:
Het merendeel van de bovengenoemde boeken, haha Razz Nah, oké Les Misérables en The Lord of the Rings raad ik alleen aan als je geen problemen hebt met lange boeken. Voor beide zul je toch ruim 1000 pagina’s moeten “afzien” (hoewel ze voor mij niet lang genoeg konden duren xD). Hoewel ik bij Les Misérables nog wel even moet opmerken dat daarvan alleen een soort samenvatting (400+ woorden) van naar het Nederlands is vertaald en je voor het volledige verhaal toch echt in het Engels (of Frans xD) moet gaan lezen.
De Discworld-serie raad ik iedereen aan. Één boek van die serie lezen kost niet zoveel tijd en dan kun je daarna wel zien of je de andere ±40 boeken ook nog wil lezen Razz (hoewel ik wel moet zeggen dat deel 1 van Discworld niet het beste is. Ikzelf ben begonnen met Mirakelse Maurits, een soort parodie op de Rattenvanger van Hamelen. Erg leuk.)


_________________
OOC: Godmode van Kane met toestemming
[BOEK] Boekenwurmpjes~ KEKean
Terug naar boven Ga naar beneden
Arya Myani
Arya Myani


Profiel Vrouw Leeftijd : 22
Aantal berichten : 676
Poképoints : 344
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 13 jaar
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptydo jun 21, 2012 1:14 pm

Ik vind Alleen op de Wereld ook een heel mooi boek! Ik heb alle Grijze Jager boeken gelezen, ik vond ze heel leuk.
Mijn lievelingsboeken zijn:

Hart van Inkt (+ Web- en Nacht van Inkt)
De Grijze Jager (serie)
Magisters (trilogie)
Solo's Zwerftocht (gaat over katten)


Deze ook wel, maar iets minder:

De Wilde Wegen (ook over katten. Ik vond deel 2, De Gouden Kat, minder leuk)
Warrior Cats (serie)
De Kleine Prins

Onder lievelingsboeken versta ik boeken waarvan ik aan het einde denk: Noooooooz, waarom heb ik het nou uit? en vervolgens nog behoorlijk lang aan de personages blijf denken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Brendon Mayon
Brendon Mayon
Admin

Profiel Vrouw Leeftijd : 27
Aantal berichten : 1811
Poképoints : 142
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 38
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
http://pokemondarkdays.actieforum.com/
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptydo jun 21, 2012 6:19 pm

Ik ben nu Spotgaai aan het lezen =D Heel handig als je eigenlijk nog een verslag moet maken >__<

_________________
[BOEK] Boekenwurmpjes~ ZLQjUu9
Terug naar boven Ga naar beneden
Arya Myani
Arya Myani


Profiel Vrouw Leeftijd : 22
Aantal berichten : 676
Poképoints : 344
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 13 jaar
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptydi jan 01, 2013 7:21 pm

De Bartimaeus-trilogie is leuk. Het gaat over een djinn. Deel 3 is er volgens mij alleen in het Engels en er is ook nog een ander boek van Bartimaeus dat niet bij de trilogie hoort, die is er ook alleen in het Engels.
Terug naar boven Ga naar beneden
Alexis Vegas
Alexis Vegas


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 519
Poképoints : 122
Reputatie : 37
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 23 jaar
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptydi jan 01, 2013 7:47 pm

Ik lees (en schrijf) voornamelijk fanfictions op de site quizlet.nl, omdat dat eigen mensen hun creaties zijn en die zijn echt wel leuk om te lezen. Voor echte boeken vind ik de schrijvers Carry Slee, Dirk Bracke, Erin Hunter, Helen Vreeswijk, René Appel en die van de Hungergames-trilogie wel goed, ik kom even niet op de naam, shame to myself >.>
Terug naar boven Ga naar beneden
Kane Hayashi
Kane Hayashi
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 26
Aantal berichten : 539
Poképoints : 106
Reputatie : 29
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 24
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
http://lacernellarubra.deviantart.com
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyzo jan 06, 2013 8:03 pm

@Arya: ooow, Wilde Wegen was een mooi boek. Ik heb geen idee meer waar het over ging, though. XD

Welk boek lees jij nu?(en van wie is het):
Tales of Mystery and Imagination van Edgar Allan Poe.
(een verhalenbundel van EAP's verhalen.)

Op welke bladzijde ben je nu?:
201.

Welk boek wil je lezen?:
Game of Thrones.

Welke boeken heb je al gelezen?:
Ik ga niet eens proberen dat op te sommen. (hoewel ik echt niet belachelijk veel lees hoor...)

Favorieten (Ik weet zeker dat ik de helft ben vergeten, maargoed)
Terry Pratchett. Oke, dat is geen boek, maar wel een geniale schrijver.
Harry Potter. (Do I need to say anything more?)
Lord of the Rings.
Hunger Games-trilogie. De laatste was de minste, though. (@Alexis: schrijfster heet Suzanne Collins Wink )
Phantom of the Opera.
Alice in Wonderland & Through the Looking Glass.
River God.

Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?:
Niets, honestly. Ik heb veel goede boeken gelezen, maar ik kan nu wel roepen "Lord of the Rings" of "Hunchback of Notre Dame", maar 9 van de 10 mensen zullen die boeken na de inleiding toch wel weer wegleggen. Pratchett's humor moet je van houden en Harry Potter? Ach, daar vertel ik ook niemand iets nieuws mee. Als je van het oude Egypte houdt is River God pure epicness, trouwens. Dat wilde ik wel even kwijt. Pika


_________________
OOC: Godmode van Kean met toestemming
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Kaneke
Terug naar boven Ga naar beneden
Bellatrix Ulvida
Bellatrix Ulvida


Profiel Vrouw Leeftijd : 23
Aantal berichten : 16
Poképoints : 11
Reputatie : 1
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 12
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyvr apr 19, 2013 9:11 pm

Lezen, lezen, LEZEN!!!

Ik lees op dit moment Illusions van Aprillyne Pike, Flipped van Wendelin van Draanen, The perks of being a wallflower van Stephen Chbosky.

Wat ik van deze boeken al heb gelezen vond ik al heel goed! Voor wie het niet kent is Flipped echt een aanrader. Al moet je wel van dat soort romans houden, moet ik eerlijk zeggen.

Ik heb gelezen:

-Harry Potter (1-7) - J.K Rowling
Ik vind het geweldige boeken, ik heb ze echt helemaal " kapot" gelezen om het zo maar te zeggen. Het laatste deel heb ik ongeveer 5 keer gelezen dus dat is echt een aanrader. Al denk ik dat iedereen ze al heeft gelezen (:

-The Twilight saga (1-4) - Stephanie Meyer
Ik vind het leuke boeken, maar soms kon ik Bella wel echt willen vermoorden (figuurlijk gezien...). Deel 1 vond ik persoonlijk het beste.

-The hunger games/ Vlammen/ Spotgaai - Suzanne Collins
In een woord geweldig. Ik hou echt van Peeta, hij is echt geweldig en Katniss is zo een enorm toffe personage. Suzanne heeft echt talent voor schrijven. Ik vond het heel leuk om te lezen en voor mij voelde het ook alsof ik er bij was. Dat zei ik dan ook tegen iedereen als ze me weer eens stoorden tijdens het lezen... Het zijn echt aanraders voor wie het nog niet heeft gelezen!

-The Hobbit - J.R.R Tolkien
Ook geniaal, ik ben gek op de manier hoe hij de omgeving waar zijn personages zijn tot in de details beschrijft, echt heel goed gedaan. Ik ben ook een nummer 1 fan van Bilbo en Smeagol. Love them. Er is ook echt niemand als Smeagol, en ik vind het heel tof hoe Tolkien hem heeft gemaakt. En de talen die hij heeft geschept! Die man heeft gewoon nieuwe talen gemaakt, daar was ik echt zo van onder de indruk.

-Wings/ Spells - Aprillyne Pike
Erg goede boeken. Hoe zij de realiteit combineert samen met myhtes en fantasie vind ik erg goed en ik was erg van onder de indruk. Al moet ik zeggen dat ze er erg veel stukken in propt die er niet in hoeven te zitten, als je begrijpt wat ik bedoel (van die onnodige saaie stukken die geen belangrijke info bevatten). Wel is het een goed verhaal en ben ik nu bezig in het derde deel (:

-The vampire diaries- Boek 1 t/m 3 - L.J Smith
De serie vind ik leuk maar de boeken vond ik prut. Als je de serie kent, lees dan de boeken vooral niet!!!! Ik heb drie boeken geprobeerd en ik heb deel vier voor de helft gelezen, daarna heb ik hem weggelegd en er ligt volgens mij nu een enorme stoflaag op... Ik vond het verspilling van mijn geld.

-The secret circle boek 1 - L.J Smith
Dit was veel, veel beter als de The vampire diaries! Ik vond het leuk om te lezen en ik genoot van de geheime en onmogelijke liefde tussen Cassie en Adam. Ik vond het heel leuk! Vooral omdat ik ook wel hou van magie en heksjes onder anderen.


Welke boeken wil ik nog lezen-
Hmmm dat wordt nogal een lijst!
-Dodenrit- Maggie Stiefvater
-The secret circle the power/ the divide/ the hunt/ the temptation- L.J Smith
-The lord of the rings/ Two towers/ The return of the king- J.R.R Tolkien
- Beautiful Creatures (alle vier) - Kami Garcia ft Magaret Stohl

Favorieten boeken
-Flipped - Wendelin van Draanen (ook al heb ik hem nog niet eens uit!)
-Harry Potter and the deathly hallows-J.K Rowling


Terug naar boven Ga naar beneden
Miki Hoshii
Miki Hoshii
Volwassene

Profiel Vrouw Aantal berichten : 126
Poképoints : 61
Reputatie : 12
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 20 years ~
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyvr apr 19, 2013 11:34 pm

Momenteel lees ik in het Engels de serie 'Noughts and Crosses' en dat is een echte aanrader voor mensen die houden van een meeslepend verhaal. Het gaat zegmaar over een wereld waarin de, mja, 'donkere' mensen dit keer de macht hebben. En natuurlijk, er ontstaat een verboden liefde en dit loopt niet zo als gepland x'3

Ik heb natuurlijk ook Harry Potter helemaal in het Engels gelezen, natuurlijk vond ik het geweldig, Hunger Games vond ik misschien net ietsje mooier. Vroeger had ik ook nog eens de trilogie van Silverwing, Sunwing & Firewing gelezen, las ik meestal boeken nadat ik de film ervan had gezien, wat nog mooi was, maar verder was ik niet zo'n extreme lezer ^^'
Terug naar boven Ga naar beneden
Arya Myani
Arya Myani


Profiel Vrouw Leeftijd : 22
Aantal berichten : 676
Poképoints : 344
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 13 jaar
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyza apr 20, 2013 8:58 am

Miki Hoshii schreef:
Vroeger had ik ook nog eens de trilogie van Silverwing, Sunwing & Firewing gelezen
Die heb ik ook gelezen Very Happy

En ik moet echt de andere boeken van C. S. Friedman lezen. De Magisters-trilogie en de Koudvuur-trilogie waren echt heel leuk :3 (ze staan beide in mijn denkbeeldige rijtje lievelingsboeken)
En ik heb inmiddels delen 1 en 2 van Broederband uit (en ik heb zin in 19 mei, want dan ga ik naar de Broederbandddag in het Archeon en dan komt deel 3 uit en dan ga ik die lezen Very Happy)

En ik ben aangekomen bij deel 3 van de Artemis Fowl boeken :3
Terug naar boven Ga naar beneden
Kane Hayashi
Kane Hayashi
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 26
Aantal berichten : 539
Poképoints : 106
Reputatie : 29
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 24
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
http://lacernellarubra.deviantart.com
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptydo nov 14, 2013 4:01 pm

Onderwerp verplaatst naar de mediatheek.


Urr, ik kwam toevallig foto's tegen van de boekenkast van Anja en mij, een paar jaar geleden en toen móést ik gewoon even een foto maken van hoe die boekenkast er tegenwoordig uit ziet. Dus bij deze, de boekenkast in 2009, 2010 en 2013 Very Happy Hebben jullie ook awesome boekenverzamelingen die jullie willen delen? ^^

De Evolutie van een Boekenkast:
 


_________________
OOC: Godmode van Kean met toestemming
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Kaneke
Terug naar boven Ga naar beneden
Aisha Long
Aisha Long
Volwassene

Profiel Vrouw Leeftijd : 19
Aantal berichten : 95
Poképoints : 11
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 24
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyma nov 18, 2013 7:52 am

@Kane, wow dat zijn veel boeken zeg

Op het moment ben ik Warrior Cats aan het lezen en ik lees ook op een site genaamd: wattpad, daar kan je jou eigen verhalen op schrijven. Zijn goede verhalen maar ook slechte #wilalleengoedeverhalen
Terug naar boven Ga naar beneden
Brendon Mayon
Brendon Mayon
Admin

Profiel Vrouw Leeftijd : 27
Aantal berichten : 1811
Poképoints : 142
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 38
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
http://pokemondarkdays.actieforum.com/
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyma nov 18, 2013 11:19 am

@A&A: haha, tof! Het mooie is dat ik die kasten allemaal in RL gezien heb Razz

_________________
[BOEK] Boekenwurmpjes~ ZLQjUu9
Terug naar boven Ga naar beneden
Sora Takahashi
Sora Takahashi


Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 236
Poképoints : 157
Reputatie : 23
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 14 jaar
Pokémon:
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Emptyma nov 18, 2013 12:17 pm

Lol geniaal XD Jullie boekenkast is inderdaad flink gegroeid^^
Terug naar boven Ga naar beneden

Gesponsorde inhoud


Profiel
Pokégear
[BOEK] Boekenwurmpjes~ Vide
BerichtOnderwerp: Re: [BOEK] Boekenwurmpjes~ [BOEK] Boekenwurmpjes~ Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 

[BOEK] Boekenwurmpjes~

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Wigglytuff Club :: Mediatheek-