Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 First try.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Music Swift
Music Swift
Nieuweling

Profiel Vrouw Leeftijd : 18
Aantal berichten : 1
Poképoints : 1
Reputatie : 0
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 12
Pokémon:
First try. Vide
BerichtOnderwerp: First try. First try. Emptydi feb 05, 2013 7:23 pm

De pokémon sliepen nog, nou ja, de meeste. Music niet. Ze was al heel vroeg wakker, en wist niet dat het sneeuwde. Ze wist dat de reis van haar en haar pokémon die ze over een paar dagen zou krijgen, heel leuk zou zijn. Ze stond op en gooide de deken van haar af en liep haar kamer door naar het raam. Ze deed de gordijn open en zag dat het sneeuwde! Maar goed, het was logisch want het was winter. Ze hoorde of zag ook geen pokemon, het was donker. Hoe laat zou het zijn Dacht ze, en liep naar haar wekker. Vier uur, dus ze ging nog slapen. Een uur later werd ze weer wakker en toen was het dus vijf uur. Dus ging ze weer slapen, toen om zes uur werd ze weer wakker maar ze ging weer opnieuw slapen. Nu werd ze eindelijk wakker en was het lichter, er waren overal pokemon al wakker. Ze stond op en maakte zich klaar enzo, maar waarvoor wist ze niet. Meestal speelde ze buiten met pokémons die ze tegen kwam. Omdat ze er zelf nog geen mocht. Een pokémon was haar favoriete, ze waren een soort van beste vrienden. Ze liep het huis uit. Ze woonden op een open veld vlak bij pallet town. De meowt oftewel de beste vriend van haar kwam weer naar haar toe. Ze had hem meow genoemd. 'Hey meow.' zei zei tegen de pokemon en aaide hem. 'Ik ga bijna op reis een paar dagen nog maar!' meow miauwde alleen maar wat en begon te spinnen. Ze speelde de hele dag en toen ging ze weer terug. 'Doei meow.' zei ze tegen de pokemon want de zon ging al onder. Ze vroeg zich af waar meow woonde, want ze moest hem wel iedere dag te eten geven. Misschien had hij geen huis. Als dat zo was zou ze meow wel nemen, maar ze wist het niet zeker..
Terug naar boven Ga naar beneden
Mitsu Hotaka
Mitsu Hotaka
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 922
Poképoints : 141
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 22 jaar
Pokémon:
First try. Vide
BerichtOnderwerp: Re: First try. First try. Emptydo feb 07, 2013 9:40 pm

Qua inhoud vind ik de post goed, maar grammaticaal staan er veel fouten in. Zo gebruik je bijvoorbeeld een komma op plaatsen waar die niet nodig zijn. Hetzelfde geld voor sommige hoofdletters.

Citaat :
Ze was al heel vroeg wakker, en wist niet dat het sneeuwde.
Hier hoeft bijvoorbeeld geen komma, want die wordt nooit voor het woordje 'en' geplaatst, tenzij er een klein stukje tussen wordt gezet dat niet relevant is. Voorbeeld: 'Ze was al heel vroeg wakker, ondanks dat ze die nacht niet veel had geslapen, en wist niet dat het sneeuwde.'
Een komma wordt overigens alleen gebruikt voor voegwoorden, zoals 'want, omdat' etc, om een voorbeeld te geven zoals ik net heb gedaan, bij een opsomming zoals ik nu doe en om irrelevante dingen ertussen te zetten (Je kan het zien als de vervanging van de haakjes). Dit om aan te geven dat een zin nog niet is afgelopen.

Citaat :
Hoe laat zou het zijn Dacht ze
Dacht hoeft hier niet met een hoofdletter, omdat dat stukje nog bij de rest van de zin hoort. Ik zou overigens nog een komma hier gebruiken, om aan te geven dat haar gedachte hier stopt. Dit wordt namelijk ook gebruikt als je iemand iets laat zeggen.

Citaat :
pokémons
Pokémon is in het meervoud nog steeds pokémon.

Citaat :
Omdat ze er zelf nog
Voegwoorden worden eigenlijk nooit gebruikt aan het begin van een zin. Ze zijn er om zinnen aan elkaar te voegen. Het zou dus eigenlijk 'Meestal speelde ze buiten met pokémon die ze tegen kwam, omdat ze er zelf nog geen mocht' moeten zijn.

Citaat :
'Hey meow.' zei zei tegen
Hier geldt hetzelfde; de zin is nog niet afgelopen. 'Zei ze' hoort nog altijd bij wat ze gezegd heeft, dus hoort die punt een komma te zijn.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Antwoordpost:

Mitsu liep op een rustig tempo over het grasveld van Bulba Lawn heen. Het was al lang geleden voor ze hier voor het laatst was geweest, maar het voelde nog altijd net zo vertrouwd als vroeger. Terwijl ze terugdacht aan haar vroegere bezoekjes hier, zuchtte ze. Iets wat de aandacht van haar Pikachu trok, die haar vragend aankeek. Hikari, haar trouwe pokémon, hing zoals altijd aan haar schouder. Het was zelden dat de pokémon op eigen houtje over de grond liep. Voornamelijk in de winter. Het was nog zeldzamer dat de Pikachu haar pokéball in wilde. Dit deed ze alleen als het echt niet anders kon. Voordat Mitsu reactie kon geven op haar pokémons vragende blik, spotte deze alweer een nieuw doelwit van haar aandacht. De gymleader volgde de zwarte kraaloogjes van Hikari en kwam uiteindelijk bij een meisje met een Meowth uit. Haast meteen zette ze een vriendelijke glimlach op en liep op de twee af. "Hallo," begroette ze de vreemdeling met een warme glimlach. "Is dat jouw Meowth?"




_________________
First try. Wwk8d1
You’ve crossed the finish line
Won the race but lost your mind
Was it worth it after all?
Terug naar boven Ga naar beneden
 

First try.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: Practise :: Bulba-lawn-