Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 [Gym]One Step Ahead

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptywo jan 01, 2014 7:49 pm

Een blonde trainer liep haast geruisloos rond de uitgang van Mt.Moon met een kladblok en een pen in zijn handen. Vincent had enkele belangrijke punten erin geschreven betreft de stad Cerulean City, maar ook de aankomende gym, de water gym die geleid werd door Cynthia Claves. Volgens het boekje betreft alle gymleiders van Kanto, wilde Cynthia soms een andere keuze maken van de twee Pokémon die in het gevecht een rol zouden spelen. Het was dus nog de vraag welke ze bij zijn uitdaging zou inzetten, maar als hij goed naar haar geregistreerde Pokémon keek kon hij al snel de conclusie uit trekken dat het gevecht in alle gevallen aardig pittig zou zijn. Zo was bijvoorbeeld de veelgebruikte Dewgong, een witte zeehond-achtige Pokémon van het type water en ijs, met ten eerste, al een goede type combinatie die moeilijk te overkomen was en bovendien de anatomie van de Pokémon. Dewgong's hadden namelijk een dikke vetlaag en konden dit in hun voordeel gebruiken, tegenover aanvallen van dichtbij af of juist elektrische-, en vuuraanvallen. Een alledaagse aanval zoals 'Scratch' dat lichamelijk was zou weinig effect hebben. Vincent had dus besloten om tegenover de Dewgong zijn Poliwag, Zeichen, te gebruiken. De kikkervis Pokémon had ook een vetlaag en was aardig glibberig om vast te grijpen, indien de Pokémon een Body Slam of Bite wilde gebruiken. Bovendien kon Zeichen alle water aanvallen absorberen en zichzelf hiermee herstellen. Hiermee zouden wel beiden partijen gedwongen te zijn om andere typen aanvallen te gebruiken of slimme combinaties. Vincent grijnsde lichtjes. Dat zou een moeilijk gevecht worden. Zijn blik gleed weer over de kladblok en zag de Seadra staan van de gymleider. De Pokémon stond juist bekend om de giftige stekels op zijn rug, maar gezien de blubber van Poliwag's lichaam, moest hij het enigszins kunnen tegengaan. Het betekende niet dat hij roekeloos veel lichamelijk contact moest maken, dat zou in zijn nadeel werken. Maar van wat het boekje hem had prijs gegeven was dat deze Pokémon niet heel vaak werd gebruikt. Dat stelde hem enigszins gerust, hoewel Vincent ook daarop was voorbereidt. Maar goed, de laatste Pokémon was de Vaporeon. Deze eeveelutie zou hij benaderen met Leistung om een voordeel qua type en snelheid te krijgen. De Vaporeon zou eigenlijk de meeste problemen moeten opleveren, omdat het haast kon 'oplossen' in het water. Daar had Vincent nog wel een trucje voor.

Al met al werd Zeichen zijn eerste Pokémon en Leistung zijn tweede. Vincent plaatste het kladblokje in zijn rugtas en liep van Mt.Moon vandaan. De vorige dagen had hij genoeg getraind met de twee Pokémon tegenover de Zubats en Geodude's die daar verbleven, en met het bezoekje bij de Pokémon Center waren ze er helemaal klaar voor. Vreemd genoeg was hij geen Rhyhorn meer tegen gekomen sinds hij Freude wist te vangen. Terwijl Vincent de gym van Cerulean City in zicht kreeg dacht hij even terug aan het gevecht met Freude en hoe heftig het allemaal was geweest. De Rhyhorn luisterde nog steeds niet naar hem na de avonturen in die berg en het was nog de vraag of de gepantserde Pokémon spoedig hem zou gehoorzamen. De derde gym was immers een elektrische gym en een Grond en Rock soort was bestand tegen zulke aanvallen. Vincent stopte met lopen en graaide Freude's Pokéball uit zijn tas, waarna hij doorliep. Freude luisterde zeker niet naar hem, wegens het gebrek aan vertrouwen en iets wat vrij persoonlijk met de Pokémon zelf aan de hand was. Een trauma, misschien? Vincent fronste even en sloeg een zucht. Hoe kon hij vertrouwen met deze Rhyhorn opbouwen? Zichzelf bewijzen wilde wel werken bij zulke robuuste Pokémon. Net voor de deur van de gym, nadat hij een trapje opgelopen had, stopte Vincent en keek even naar de Pokéball die hij nog vasthield. Wat als hij het met een gymgevecht zou bewijzen aan de Pokémon? Dat moest helpen, want er was geen enkele kans dat Vincent niet helemaal voor de tweede gymbadge zou gaan.

De deur schoof met een zacht geluidje opzij en Vincent stapte vastberaden naar binnen met een emotieloos gezicht en de Pokéball nog steeds vast. De jongen werd direct verrast met de geur van water die in de gym rondzwierf. Waar zou hij zich moeten melden? Een vrouw verderop keek kort op vanuit achter haar computer en wenkte hem naar haar toe. Vincent liep zwijgend naar de vrouw toe die haar blik weer op de computer gevestigd had. "Ik wil Cynthia Claves uitdagen tot een gymgevecht. Is dat nu mogelijk?"vroeg Vincent, waarop de vrouw weer opkeek en hem kort in haar opnam, alsof ze een trainer van een andere-waarschijnlijk jongere-leeftijd verwacht had. 'Je kunt direct doorlopen naar de zaal met het zwembad,' antwoordde ze, waarna er iets ingetypt werd. De blonde trainer liep alweer richting de ruimte waar het gymgevecht zou plaatsvinden. Het was een vrij grote zwembad en enkele kleine, ronde platformen dreven erin. Wat hem direct opviel was dat hij maar weinig plaats had om te kunnen staan, evenals de gymleider. Dit zou het gevecht niet moeten beïnvloeden, evenmin de tribunes die aan de zijkanten stonden. Elk moment kon in ieder geval tegenover hem de gymleider verschijnen, dus maakte hij zich maar gereed. Zeichen zou hij dus gebruiken, maar Freude moest er ook bij zijn. Nu hoopte hij echter dat zelfs Freude niet zo dom zou zijn om uit woede hem achter na te rennen, zodat ze beiden met een plons in het water zouden vallen. De afschuw jegens water door Grond typen hielp hem hier gelukkig bij. Met een diepe ademhaling jaagde Vincent de zenuwen weg, hij was namelijk zeker nerveus, maar kalm genoeg om wijze beslissingen te kunnen nemen in een gevecht. De jongen legde zijn tas achter zich en greep de andere twee Pokéballs, waarvan hij die van Leistung naast zich neerlegde, klaar voor zijn moment om in actie te komen. "Nu jullie nog,"zei Vincent, waarop hij twee Pokéballs de lucht inwierp en de twee witte stralen twee Pokémon vormde. Een vastberaden Poliwag en een knorrige Rhyhorn die hem kil aanstaarde verschenen tegenover hem. "Zeichen, jij gaat eerst. Freude, jij zal het hele gevecht volgen." Zeichen knikte en sloeg zoals gewoonlijk met zijn staart stevig opzij, terwijl de Rhyhorn diep snoof en geagiteerd de ruimte op haar nam. Het water leek haar te irriteren, maar het hield haar op het droge. Maar goed, het gevecht. De jongen rechtte zijn rug en keek strak naar voren, wachtend op Cynthia Claves, de gymleider van de Cerulean City Gym.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyzo jan 19, 2014 2:22 pmIJverig zat Cynthia te typen op haar computer. Ze moest nog wat dingen regelen, wat mailtjes typen, maar erg goed en snel met typen op een toetsenbord was ze niet, dus het duurde heel lang allemaal. Met haar tong uit haar mond en haar twee wijsvingers uitgestoken, zat ze op haar computer te typen. Haar mailtje was inmiddels af, maar nu moest ze hem nog versturen. Waar o waar was het versturenknopje ook alweer? Driftig klikte Cynthia in het rond, maar toen verscheen er opeens iets in beeld, iets dat omhoog plopte op haar scherm, zo snel dat zeschrok, op een verkeerde knop drukte en haar mailtje wiste. ‘NEE!’ brulde Cynthia boos, waarna ze op haar toetsenbord sloeg met haar vuist. Een prachtige reeks aan willekeurige letters en tekens verscheen op het beeldscherm en boos zakte de vrouw achterover in haar stoel. Ze sloeg haar armen over elkaar en gromde. ‘Stomme computers.’ Toen pas zag ze het bericht dat op haar scherm naar boven was gekomen. Haar ogen gleden over de woorden, waarna ze opstond. ‘Kom op Alex,’ sprak ze tegen haar Vaporeon, welke in een mand naast de bank lag. De Vaporeon keek haar nieuwsgierig aan. ‘We hebben een uitdager.’

Met haar Pokémon aan haar zijde liep ze naar haar Gymzaal. Ze moest haar secretaresse na dit gevecht toch even duidelijk gaan vertellen dat ze haar moest bellen als er een uitdager was en geen mailtje of ander vreemd bericht moest sturen. Computers waren niet aan Cynthia besteed. Bij haar zwembad stond de uitdager van vandaag alweer klaar; een blonde jongen met een Poliwag en een Rhyhorn aan zijn zijde. Even keek ze naar de Rhyhorn. Ze mocht toch hopen dat de jongen niet van plan was die Pokémon in te zetten, want dan zou ze het gevecht meteen afkappen. Een Rhyhorn laten vechten in een zwembad was als een Ponyta naar buiten sturen in een heftige regenbui; pure Pokémonmishandeling. Enfin, wie weet had hij nog wel meer Pokémon bij zich, dus ze besloot er nu nog niks van te zeggen. Ze nam plaats aan haar kant van het bad en keek naar de jongen aan de overkant, welke er wel heel wat ouder uit zag dan haar gemiddelde tegenstander. Duidelijk een oudere trainer die nu pas de Gyms uit ging dagen. Geen probleem, Cynthia vocht tegen iedereen die een badge wilde verdienen. ‘Welkom in mijn Gym jongeman,’ sprak ze vanaf haar kant van het bad. ‘Met wie heb ik het genoegen?’ Haar secretaresse had haar niet verteld hoe haar tegenstander eigenlijk heette.

OOC: Sorry dat ik nu pas reageer Olga!

_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptywo jan 22, 2014 3:47 pm

Een schim verscheen op het platform tegenover hem en vormde de silhouet van een vrouw en haar Pokémon. De dame had een glimlach op haar gezicht en haar blauwe ogen fonkelden, terwijl haar lange blauwe haren samen werden gehouden met een langwerpige witte strik. Ze had verder een lichtblauw jurkje aan met ook een klein strikje erop. Ze werd gevolgd door de water Pokémon, Vaporeon, die recht naar voren keek met een gevaarlijke zwijgende houding. Vincent wist direct dat de dame met de Vaporeon bij haar zijde, diegene was waarop hij had gehoopt die als tegenstander te hebben: Cynthia Claves, de gymleidster van de Cerulean City Gym. En de Vaporeon? Dat moest wel Cynthia's Vaporeon zijn, de enigste Pokémon van haar die werkelijk waar buiten water op een redelijk tempo kon voortbewegen. Met de aanwezigheid van de Pokémon, kon Vincent direct concluderen dat ze deze ook zou gebruiken in het aankomende gevecht die los zou barsten. Gezien de snelheid die Vaporeon had, kon hij wel de Pokémon bijhouden met de snelheid van Zeichen, onder water gezien. Boven water zou de Vaporeon voordeel hebben met zijn langere en bovendien sterker gebouwde poten, in tegenstelling tot Zeichen die maar twee korte en vrij zwakke poten had. Beiden Pokémon moesten echter zowel op land als in het water, gebruik maken van hun staart. Zou hij hier misschien iets mee kunnen doen, tegenover de Vaporeon? Het kon de Pokémon uit balans halen op land en onder water, trager maken. Het was al een redelijke suggestie, maar dan had je nog de Acid Armor van Vaporeon die dan kon oplossen in water. Hiervoor moest hij zeker nog iets verzinnen, maar dat was 'later' voor een reden, niet waar? Het leek hem verstandig om eerst het gevecht officieel op te starten. De blonde trainer wierp zijn blik recht op Cynthia en haar trouwe metgezel en zag dat haar blik eerder op zijn Rhyhorn geplaatst leek te zijn. Dacht ze nou dat hij de Rhyhorn zou gebruiken? Dat kon hij dus beter maar uitleggen, voordat er misverstanden zouden plaatsvinden. Freude liet wel duidelijk haar afschuw jegens water blijken door er voortdurend zachtjes tegen te grommen, alsof het water zich zou terugtrekken. Hiermee bleek ze niet de meest snuggere Pokémon te zijn.

Maar goed, het was tijd om het gevecht echt op te starten en de gymbadge binnen te halen. De blonde trainer keek recht voor zich en luisterde naar de woorden die Cynthia uitspraak en tegelijk weergalmden in het complex. ‘Welkom in mijn Gym jongeman,’ sprak Cynthia luid, ‘Met wie heb ik het genoegen?’. Er verscheen een grijns op de uitdager's gezicht, waarna zelfs Zeichen even haar gegrom tegen het water staakte en Zeichen volledig stil was. Vincent legde een hand in zijn zij. Nu kwam het dan. "Vincent Köhler, en ik daag u uit met Zeichen, de Poliwag en nog mijn eerste Pokémon die later zijn optreden doet. Freude, de Rhyhorn, zal vooral toekijken," reageerde Vincent vastberaden en luid, en ditmaal weergalmde zijn stem door het complex. De jongen hoefde Zeichen nauwelijks aan te kijken om te weten dat hij net zo opgewonden als hij was en net zo graag het gevecht wilde winnen. Aan Freude's zijde was weinig op aan te merken, het was stil en de Rhyhorn schonk haar trainer enkel eventjes een verraste blik, voordat ze deze afwendde en dichtsloot. De jongen balde zijn vuisten lichtjes en wenkte naar Zeichen die vastberaden op het drijvende platform sprong en zijn evenwicht erop zocht. Eenmaal in een sterke houding, liet de Poliwag een luide 'Poli!' horen en sloeg deze stevig met zijn staart opzij. Als Zeichen een mens was geweest, kon Vincent aardig gokken wat de Pokémon zojuist gezegd had, 'Come on!'.

Toen pas merkte Vincent een figuur in zijn ooghoek op die vanaf een afstand recht naar hun twee aan het kijken was en in elke hand een gekleurde vlag vasthield. Het was duidelijk de scheidsrechter en door de spanning had hij zeker hem niet gezien. Niet dat het een blokkade vormde. De druk om de gymbadge binnen te halen werd wel groter en de sfeer officiëler. Dit was niet zomaar een zwembad met een gymleider, nee, het was een officiële gymgevecht om een badge. Zijn nervositeit nam geleidelijk toe, maar toen hij Zeichen zag staan, kalmeerde hij iets meer. Hij was niet de enige die zij hart in zijn keel voelde kloppen, licht zweterige handen had en de druk voelde. Ze beleefden elk hetzelfde en wat voor een zwakke trainer zou hij zijn als hij juist in zulke situatie's zich zwak zou vertonen tegen zijn Pokémon? De zenuwen zakten en het leek er zelfs bijna op dat de Poliwag ook geleidelijk kalmeerde, zijn rug was minder gespannen. De scheidsrechter had hem haast uitgetest als het ware, dus het gevecht zelf werd nog vrij spannend. De scheidsrechter nam toen het woord en Vincent en Zeichen vestigde hun blikken op hem, afwachtend op de startsein. 'Dit is een één op één gevecht tussen Vincent Köhler van Viridian City en Cynthia Claves van Cerulean City. Er worden aan beiden zijden maar twee Pokémon gebruikt, maar enkel de uitdager mag van Pokémon wisselen. Zijn er nog vragen?' De scheidsrechter keek Vincent's kant op, maar de blonde trainer schudde zijn hoofd heen en weer, waarop de scheidsrechter luid vervolgde, 'Laat het gevecht dan nu beginnen!' Vincent draaide zijn hoofd weer richting het strijdveld, klaar om de eerste combinatie te benutten. Gezien de eerste aanval zelden raakte, moest hij de eerste techniek goed benutten. Wat als hij nou .. ? Vincent grijnsde. "Zeichen, gebruik je Water Sport in een draai," Het was wellicht geen directe aanval en geeneens zo bedoeld, dat betekende niet dat Cynthia niet voor de aanval zou gaan. Zeichen gehoorzaamde direct en spoot een boel water vanuit zijn mond om zich heen door op zijn plek rond te draaien. De waterdruppels glinsterden en vormden haast een gordijn om de Poliwag heen, wat het moeilijker maakte om de Poliwag te lokaliseren. Bovendien werd de platform glad wat een voordeel, maar ook een nadeel was. Hij moest het goed benutten. Maar nu was hij benieuwd naar de zet van Cynthia.

Zeichen

Yes! Dit werd echt spannend. De blik van de scheidsrechter deerde hem echter niet, want die stond vrij strikt, haast als die van Vincent. Hij meende echter een verandering bij zijn trainer te zien, hij kreeg meer emoties en was niet meer zo stijf als bij hun eerste ontmoeting. Het ware menselijke van hem moest nog komen, maar de eerste stappen waren gemaakt. Terwijl de Poliwag goed rondkeek, viel hem toen pas op dat er aan de zijkanten van het zwembad nauwelijks plaats was om op te kunnen staan, zeker voor zijn poten. Had Vincent dat al door? De Pokémon fronste even, maar werd wakker geschudt door diens stem die door de plek weergalmden. 'Zeichen, gebruik je Water Sport in een draai,' Zeichen bleef fronzen. Hij was toch zeker geen ballerina? Maar hij deed wat hem opgedragen werd, want hij kon wel vertrouwen op zijn trainer. Had Vincent weleens grote fouten gemaakt met hem? Nee, toch? Nou dan, genoeg reden om de jongen te vertrouwen. Hij spuwde water stralen uit en maakte tegelijk een draai om zijn as en merkte toen dat er een soort watergordijn om hem heen was gevallen. Had dit te maken met zijn strategie? Hij meende dat hij nu minder zichtbaar zou zijn voor de tegenpartij.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptydo feb 06, 2014 5:30 pmCynthia: De jongen verklaarde dat hij Vincent Köhler heette en vertelde dat hij zou vechten met zijn Poliwag en een andere Pokémon. Alsof hij haar gedachten had gelezen verklaarde hij ook dat zijn Rhyhorn enkel toe zou kijken. De vrouw knikte, glimlachte en knikte weer, dit maal naar de scheidsrechter die naast het veld was verschenen. De man luidde het gevecht in met het standaard praatje en toen kon de strijd echt beginnen. Vincent zette als eerste zijn Poliwag in en opende met Water Sport. Cynthia trok vol verbazing haar wenkbrauw op. Wat was nou het nut van Water Sport tegen een Waterpokémon? Ze schudde even haar hoofd en stuurde toen haar eerste Pokémon het veld op; Martin haar Dewgong. De Dewgong sloeg met zijn staart op het water en keek uitdagend naar de Poliwag, terwijl diens water op hem neer regende.

Pas toen de vrouw haar ogen weer op de Poliwag richtte, zag ze dat de Pokémon was omhuld door een gordijn van regen. Aha, dus dat was het doel geweest. Leuk bedacht en ook best goed, maar niet goed genoeg. ‘Martin, Ice Beam!’ riep de vrouw, wijzend naar het gordijn. De Dewgong opende zijn mond en vuurde een koude straal ijs op het rondvliegende water af. Het water werd langzaam bevroren en zakte door het gewicht naar beneden, waardoor het niet meer voor de Poliwag hing. ‘Aqua Tail!’ riep de vrouw vervolgens, waarna Martin naar voren stoof, uit het water sprong en met een salto zijn staart op de Poliwag af sloeg. Eens zien wat Vincent hiertegen zou doen.

OOC: Hoop dat je er wat mee kan Olga :3

Zeichen [Poliwag]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w


Laatst aangepast door Cynthia Claves op wo aug 13, 2014 3:19 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptydo feb 06, 2014 6:43 pm

Een watergordijn zat over Zeichen heen, en de tegenstander bleek een majestueuze Dewgong te zijn. Vincent had al een redelijke kennis van de zeehond-achtige Pokémon en wist dat lichamelijke technieken niet effectief zouden zijn, wegens diens vetlaag en de water-technieken van Zeichen waren niet relevant. Dit kon hij puur met een strategie winnen, en al helemaal met het gebruik van de omgeving. Eerst was de blonde trainer benieuwd naar de actie die Cynthia Claves zou uitvoeren tegen de water gordijn en of ze offensief zou zijn of juist defensief zou handelen. Cynthia nam een vrij verrassende zet door haar Dewgong een Ice Beam te laten uitvoeren om de waterdruppels te laten bevriezen, wat resulteerde in bevroren druppels die om de Poliwag heen vielen. Dat was zeker slim, maar Vincent kon het net zo goed tot zijn voordeel gebruiken, toch? De bevroren druppels konden enige voordeel bieden tegenover de Dewgong en al helemaal als Cynthia een volgende zet zou nemen die goed hierbij zou passen. Dat deed ze. Cynthia riep dat haar Dewgong een felle Aqua Tail moest uitvoeren. De zeehond Pokémon schoot als een speedboot door het water heen en zette zich spoedig af, gevolgd door een salto met zijn staart op de Poliwag gericht. Zeichen boog iets naar voren, klaar om de klap op te vangen, maar dat hoorde niet bij Vincent's plan, zeker niet. De bevroren druppels kwamen nu zeer van pas. "Zeichen, Tail Whip met de druppels!" Er waren weinig bevroren druppels meer over, waarvan hij gebruik kon maken, maar genoeg om de Dewgong iets te laten afremmen. en bovendien verlaagde dit de verdediging van de Pokémon. De Poliwag draaide zich gehoorzaam om en sloeg de bevroren druppels richting de Dewgong, enkele gingen richting de staart en de andere richting het gezicht. De verlaging van de verdediging zou een voordeel kunnen bieden, later in het gevecht, maar voor nu bood het een vrij goede combinatie met de druppels en de situatie. Nu moesten ze eerst volledig ontkomen aan de benarde situatie, voordat ze weer tot offensief konden overgaan. Vincent snoof en bleef zwijgend toekijken hoe de Dewgong op een snelle vaart naderde. Nog eventjes. Het scheelde maar een paar tientallen centimeters toen Vincent weer het woord nam. Hij ging zeker niet zeggen wat hij ging doen op zulke momenten met nog wat tijd voor de tegenstander om hierop in te spelen en de Poliwag was snel en wendbaar, het lukte de rakker wel. "Leun naar voren en duik!" Zeichen leunde naar voren op de platform en dook snel het water in, terwijl de platform verticaal stond doordat de Poliwag stevig had afgezet voor de duik. De stand van het platform stond optimaal, de Dewgong zou er tegen op kunnen knallen en schade oplopen.

Maar met inmiddels de Poliwag in het water, werd het tijd voor een felle tegenaanval. Vincent had enkel defensief gespeeld en kon er niet op vertrouwen dat hij enkel via defensieve strategieën iets zou kunnen winnen, al helemaal geen gymgevecht. Vincent wreef even over zijn kin, voordat hij weer een commando aan de Poliwag gegeven had. "Zeichen, spring de lucht in en gebruik je Bubble," Hmmm, de aanval moest wachten, niet lang meer echter. De Poliwag schoot het water pijlsnel uit en vuurde toen meerdere bubbels rond de plek waar de Dewgong zou moeten zitten. Met de Poliwag in de lucht moest de Dewgong zeker naar boven kijken om de Pokémon op te sporen en via de bubbels zag hij zijn tegenstander zeker, maar nu juist meerdere keren. Een Ice Beam zou nu ook geen voordelen opleveren, het leverde hetzelfde resultaat met zijn volgende zet. "Zeichen, gebruik je Hypnosis!" Een kleine grijns sierde op zijn gezicht, toen er een paarse gloed rond de ogen van de Poliwag was gevormd en de zogenaamde 'spiegelingen''s ogen ook opgloeiden en er een grote kans was dat het raakt door de spiegeling tussen de bubbels. Vincent was zich zeker bewust van Zeichen's zwakke positie in de lucht, maar zelfs bij een Aqua Tail zouden de bubbels de aanval kunnen vertragen en kon de Poliwag op tijd dekking zoeken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyma maa 03, 2014 10:46 amCynthia: Geamuseerd keek de vrouw toe hoe het watergordijn van de Poliwag in ijs veranderde en het water in stortte, waar het kleine golfjes veroorzaakte. Gauw zou er niks meer om de Poliwag heen hangen en dan stond hij wijd open voor de aanval. Cynthia was echter niet van plan om daarop te wachten. Ze zou de kleine Pokémon aanvallen. Van boven. Martin had deze aanval al zo vaak in zijn leven uitgevoerd, dat hij er bijna een expert in was. Zodra ze het teken gaf stoof hij door het water heen op de kleine, blauwe Pokémon af. Een sprong uit het water, een sierlijke salto en de aanval kon worden uitgevoerd. Cynthia had het altijd prachtig gevonden als Martin zijn sierlijke capriolen uithaalde en had toen ook besloten om hun Aqua Tail op deze manier vorm te geven. De aanval kende verschillende vormen en het was dan aan de trainer en zijn/haar Pokémon om de aanval zijn eigen, unieke vorm te geven.

Martin: De Poliwag was niet van plan zich zomaar te laten raken en maakte slim gebruik van de weinige bevroren waterdruppels die nog in de lucht hadden gehangen. Martin had niet verwacht dat de kleine Pokémon hier gebruik van zou maken, maar moest toegeven dat het een goede zet was. Hij wist een deel van de druppel te ontwijken door zijn kop naar links en rechts te bewegen. Enkele druppels raakten ook zijn staart, maar werden door de Aqua Tail wat afgeketst. Wel raakte een druppel Martin in zijn buik, waar hij, ondanks zijn vetlaag, toch wel wat van voelde. Hij zette echter door, niet van plan de kleine Pokémon te laten ontsnappen, maar helaas dook deze net onder hem door toen hij hem bijna raakte. Het platform kwam omhoog, maar Martin was niet voor één gat te vangen. Hij brak zijn aanval af, ving zichzelf met zijn staart op en zette zich af van het schuine platform. Door de kracht vloog hij sierlijk met een achterwaartse salto door de lucht en kwam het platform weer recht te liggen. De Dewgong maakte contact met het water en grijnsde. Hij had circusartiest moeten worden.

Cynthia: De vrouw knikte kort toen ze zag dat Poliwag onder Martin door dook het water in en hem zo ontweek. Slim, om gebruik te maken van de grootte van je Pokémon. Martin was echter veerkrachtig en belandde al gauw weer in het water voor Cynthia. De Dewgong kwam weer boven water en keek naar de tegenstander en diens volgende zet. Deze volgde al gauw, maar vreemd genoeg liet Vincent zijn Poliwag in de lucht springen. Dit snapte de vrouw niet echt, want in de lucht was hij wellicht nog kwetsbaarder dan in het water. De kleine Pokémon zette zijn Bubble in en een hele serie bellen verscheen in de lucht. Vervolgens werd Hypnosis ingezet en zag Cynthia een dreigend gevaar. Het liefst zette ze nu Hydro Pump in, maar om de één or andere vreemde reden konden zowel Seel als Dewgong geen Hydro Pump (en ook geen Water Gun) leren. Ze had echter wel iets anders. ‘Martin! Signal Beam*!’ De Dewgong opende zijn mond en vuurde een enge straal licht af. De bellen werden kapot geschoten voor ze hun spiegelende werk konden doen en de straal schoot nu recht op het gezicht van Poliwag af. Eens zien hoe hij dit in de lucht ging ontwijken.

OOC: * The user attacks with a sinister beam of light. It may also confuse the target --> Bugtype move. Ik ben er nog niet over uit welke ability Dewgong heeft, dus daar kom ik binnenkort even op terug XD

OOC2: Okay, ability gekozen. Thick Fat: Fire and Ice-type moves deal 50% damage --> Vuur- en ijsaanvallen doen de helft schade van wat ze eigenlijk zouden moeten doen.

Zeichen [Poliwag]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w


Laatst aangepast door Cynthia Claves op wo aug 13, 2014 3:29 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptywo maa 19, 2014 8:13 pm


Het was jammer. De zeehond Pokémon had zich goed weten af te remmen en knalde daardoor niet tegen het platform. De extra schade liepen ze dus mis, maar het speelde niet en zeer belangrijke rol en bovendien, het zou hem niets verbazen indien andere trainers dezelfde techniek voor ogen hadden. De weerspiegeling van de bubbels van de Hypnose aanval bleek hem echter wél te gaan lukken, maar de Dewgong van Cynthia was hem voor: een Signal Beam, een Insect type aanval overigens, schoot uit de bek van de Dewgong.  De moed zonk lichtjes in zijn schoenen toen een bizar fel verlichten straal recht op zijn Poliwag af kwam. Het was een rare keuze geweest om deze techniek te gebruiken, dat gaf hij direct toe, want het was zacht gezegd ongewoon dat een Water/Ijs Pokémon een Insect aanval kon. De jonge trainer sloeg een diepe zucht en keek even over het veld naar Cynthia en de rillingen schoten over zijn rug en niet wegens haar verschijning, maar de spanning en druk die plotseling op hem lag. Het was de realiteit dat zijn Poliwag buiten het water moeilijk kon manoeuvreren en al helemaal deze aanval zou kunnen ontwijken. De aanval naderde op een rap tempo en veel tijd had Vincent niet op zak, wat hij ook zou doen, het moest nu. De aanval raakte de Poliwag al voordat hij er maar iets over had kunnen zeggen. De Pokémon's ogen schoten verrast open toen de aanval krachtig tegen hem aansloeg en wat schade aangericht had. Zeichen kreunde, terwijl de Poliwag richting het water viel, verzwakt door de aanval en haast verlamd door de plotselinge tegenaanval. Vincent snauwde zichzelf in gedachte af. Hoe kon hij dit laten gebeuren? Zijn enige restende optie was om Leistung erbij te roepen. De Poliwag was gewoon niet snel genoeg en had te weinig aanvallen die effect op de Dewgong zou hebben. “Zeichen, keer terug! Rust maar even uit!” De Poliwag keek hem stomverbaasd aan toen de woorden tot hem doorgedrongen waren, terwijl hij het zwembad in plonsde.

Met een snelle beweging wierp hij een andere Pokéball waar een Pokémon uitschoot en plaatsnam op het platform. “Shock Wave en Double Kick, Leistung!” De Pokémon liet een elektrische bol boven zijn lichaam verschijnen waaruit vervolgens een geel gekleurde straal uitschoot. De straal schoot richting de Dewgong. De aanval raakte altijd, toch? Leistung schoot op de Dewgong af door zich stevig van het platform af te zetten. Het was maar hopen dat de straal de Dewgong geraakt had en zijn snelheid af liet nemen, anders zou de volgende actie nutteloos zijn. Of beter gezegd, minder effectief. Inmiddels schoot de Jolteon net boven het water heen, maar zijn snelheid begon af te nemen: de sprong was niet krachtig genoeg. Het was nu nog de vraag of het toch goed genoeg was. “Nu!” riep Vincent al, voordat Leistung de aanval zou uitvoeren. Misleiding. Een paar tellen later pas kwam het juiste teken. “Ja!” De Joteon liet een luide 'Jolt'horen, waarna hij twee felle trappen gaf, hopend de Dewgong geraakt te hebben. Een Vecht type aanval was vrij effectief op een Dewgong en waarom niet direct ook de zeehond verlammen nu ze toch bezig waren? Afwachtend keek Vincent richting Cynthia. Dit was nu al een aardig pittig gevecht.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyma maa 31, 2014 1:40 pmTevreden keek Cynthia toe hoe de Poliwag uit de lucht werd geschoten door de Signal Beam van Martin. Mooi, dat was in ieder geval de eerste doeltreffer. Vincent besloot dat dit het moment was om zijn Waterpokémon terug te trekken en een andere Pokémon in te zetten. De vrouw moest toegeven dat ze ietwat teleurgesteld was dat de jongen het na één treffer al opgaf om verder te gaan met zijn Poliwag. Hij had duidelijk niet zoveel vertrouwen in de Pokémon als de vrouw dacht. Hmmm, dat waren minpunten voor hem. Enfin, de volgende Pokémon die verscheen zou haar heel wat meer in de problemen gaan brengen. Er was namelijk een Jolteon op het veld verschenen. Vincent liet er daarbij geen gras over groeien en ging meteen over tot de aanval.

‘Martin, ontwijk!’ riep de vrouw, maar het was zinloos. Ze had net zo goed niks kunnen roepen, aangezien Shock Wave niet te ontwijken viel. Ze probeerde nog iets te bedenken waarmee ze de aanval af zou kunnen ketsen, maar daarvoor was het al te laat. De straal licht schoot bliksemsnel haha pun! op Martin af en deelde een flinke tik uit. De Dewgong liet een luide kreet horen terwijl hij werd geraakt. De klap kwam daarbij nog harder aan, doordat hij doorweekt was door het water in het zwembad. Dewgong mocht dan een dikke vetlag hebben, zelfs hij voelde dit. Cynthia keek gespannen toe hoe Dewgong zijn kop schudde en probeerde zich te herstellen van de schok de hij had gekregen. Veel tijd had hij echter niet, want de Jolteon van Vincent kwam er al aan met een Dubble Kick. ‘Martin, Dive!’ riep de vrouw naar haar Pokémon. Deze knikte, maar had enige moeite met zich bewegen. De eerste schop van de Jolteon moest hij dan ook incasseren, maar de tweede schoot over hem heen, doordat hij onder water verdween.

De vrouw glimlachte. De eerste klappen in het gevecht waren uitgedeeld. Dat was mooi, al was het niet zo mooi dat Martin al meer schade had opgelopen dan de Pokémon van Vincent. Het zou echter niet lang meer duren of de Jolteon zou ook schade oplopen. Als het aan Cynthia lag ten minste. ‘Doe je Dive en daarna Aqua Tail!’ riep de vrouw. Onder water beschreef Martin een boog, waarna hij als een racet weer omhoog schoot, naar het punt waar Jolteon ongeveer moest zijn. Daarna, als hij de Pokémon had geraakt, zou hij hem eens een flinke mep verkopen met zijn staart.

Zeichen [Poliwag]


Leistung [Jolteon]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w


Laatst aangepast door Cynthia Claves op wo aug 13, 2014 3:48 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyza apr 12, 2014 4:57 pm


Vincent zag toe hoe de Shock Wave de Dewgong wist te raken. Nu moest Leistung enkel rake trappen uitdelen en dat deed de Jolteon ook, deels. De eerste trap raakte de Dewgong, die vertraagd werd in het ontwijken van de aanval door zijn deels verlamde lichaam, maar het volgende moment schoot hij het diepe in, waardoor de tweede trap mistte. Ze hadden ten minste één rake trap uitgedeeld, dat was tenslotte al iets. Vincent sloeg een zachte teleurgestelde zucht, maar vermande zichzelf al spoedig. Het maakte niet heel veel uit, ze hadden nog niet verloren, toch? En zolang dat feit nog een feit was, kon hij niet opgeven of de tijd verdoen met teleurgestelde reacties. Leistung had de tweede trap niet weten te raken en plonsde neer in het water en nog net kon hij de verraste uitdrukking op diens gezicht zien. De Jolteon trok een vies gezicht toen hij zich vermande en met zijn poten begon te trappelen in het zwembad. De Pokémon was niet bepaald een liefhebber van water, maar in dit geval had hij geen keus. Het baarde Vincent zorgen dat de Dewgong zich onderwater bevond, klaar om uit de diepte te schieten en zijn Jolteon schade toe te brengen. De Jolteon was een makkelijk doelwit. Het was nu grotendeels de vraag wat zijn volgende actie zou zijn. Zou hij Leistung terug laten zwemmen naar het platform om enigszins veilig te zijn, maar in de reis erheen plotseling aangevallen te worden? Vincent trok zijn ogen tot spleetjes, terwijl hij de optie in zijn gedachte wegstreepte. Het was beter om te wachten op Cynthia’s actie, want in deze situatie zou zijn Jolteon weinig schade kunnen toebrengen.

‘Doe je Dive en daarna Aqua Tail!’ Dus dat was Cynthia’s plan! Elk moment kon de Dewgong recht op de Jolteon schieten. De Dewgong hoorde onder de Pokémon tevoorschijn te komen op een vrij rap tempo. Wat als hij de Pokémon af zou remmen? Leistung kon onmogelijk de aanval ontwijken in het water. Wat kon hij hiervoor gebruiken? Wacht eens even. “Leistung, gebruik je Tail Whip en dan je Pin Missile!” De eerste aanval zou de Dewgong kunnen afleiden en het zou ook normaal gesproken de Defense van de Pokémon verlagen. De tweede aanval zou gewoon de Pokémon vertragen of hopelijk de klap van de Aqua Tail verzachten. Het was namelijk een sterke Water aanval, maar gelukkig niet super effectief op een Elektrisch soort. Leistung kwispelde inmiddels met zijn staart, terwijl hij tegelijk trappelde om boven het water te blijven. Hierna nam de Jolteon een hap adem en dook met alle macht het water in. De punten van zijn stekels namen geleidelijk een felle witte licht aan en schoot net onder het water oppervlak zijn Pin Missele richting de donkere diepte onder hem, terwijl enkele lichtgevende naald-achtige deeltjes van hun koers afweken door de botsing tegen een ander naald-vormig deeltje. Vincent werd aardig nerveus bij het zien van de deeltjes die van koers veranderd waren. Het zag er niet best uit en de Dewgong kon elk moment opduiken. Leistung, doe je best, maat.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyzo jun 08, 2014 1:16 pmCynthia moest toegeven dat dit nu al een erg interessant gevecht aan het worden was. De jongen leek een vreemde tactiek toe te passen, maar leek ook constant na te moeten denken, alsof hij niet goed wist hoe hij dit gevecht vorm wilde geven. Als hij zo door ging, zou hij te veel tijd verdoen met nadenken en had Cynthia alle tijd om zijn Pokémon aan te vallen. Zo ook nu. Jolteon zat nog altijd in het water en dus had de vrouw alle tijd om haar Dewgong op de Pokémon af te sturen. Met een krachtige spurt schoot Martin op de zwemmende Jolteon af, welke de Dewgong af wilde remmen met Tail Whip. Cynthia had het altijd een stomme, lachwekkende aanval gevonden, maar vermoedde dat daar ook de kracht van de aanval in zat; bij het zien van een kwispelende Pokémon móest je gewoon lachen en minderde je automatisch vaart. Een slim idee, zeker in het water. Cynthia zag dat Martin inderdaad snelheid minderde, waarop Jolteon onder water dook en zijn Pin Missle inzette.

'Martin! Gebruik Aqua Jet om snelheid te maken en die Pin Missle te ontwijken!' De Dewgong duidelijk in het voordeel in het water, zoefde soepel tussen de stekels van Jolteon door. Die paar stekels die wel raakten werden afgeketst door de Aqua Jet. Helaas Leistung, niet vandaag. Nu alle Pin Missles waren ontweken lag het pad naar de Jolteon volledig open. Martin zette nog even aan met zijn staart voor nog meer vaart en schoot met hoge snelheid op Jolteon af. Knappe non-Waterpokémon die hem nu nog zou kunnen ontwijken.

OOC: Olga, mijn oprechte excuses voor mijn late reactie op je post! Ik hoop dat je me kunt vergeven.
Let je er trouwens ook op dat je Vincent niet té veel na laat denken? Anders kan het wat onrealistisch worden met het reageren op de geplaatste aanvallen.

Leistung [Jolteon]


Zeichen [Poliwag]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w


Laatst aangepast door Cynthia Claves op wo aug 13, 2014 3:56 pm; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyza aug 02, 2014 9:28 pm


Vincent keek aardig op van de tegenaanval van Cynthia: ze liet de Dewgong weer snelheid maken met zijn Aqua Jet. Ontwijken leek haast onmogelijk voor Leistung met zijn nadeel in het water. Hij had amper tijd om een tegenaanval te verzinnen en al helemaal voor een tactiek. Zijn Jolteon kon nog maar één ding doen in deze situatie en daarbij zou hij geraakt worden, hoe dan ook. Dat was onmogelijk om te vermijden. Haar aanval zou succesvol zijn, maar er was misschien nog wel een verdedigingsmechanisme en dat zou wat schade kunnen geven aan de Dewgong. Het zou misschien niet een boel zijn, maar het was beter dan niets. “Leistung, gebruik je Thundershock!” Een tel lang was hij ongerust dat zijn Jolteon wegens het gespartel en de druk die op hem lag het niet zou horen. Dat kon hij volkomen begrijpen, maar de oren van de Pokémon spitsten zich. Schokjes verschenen over zijn stekelige lichaam, waarna hij werd omhuld door een elektrische lading. Water geleidt, dus al spoedig zat de hele zwembad onder stroom en zo ook alles wat erin moest zitten en dus hopelijk de Dewgong. Vincent kneep zijn ogen tot spleetjes, verwachtte een luide pijnkreet van zijn Jolteon; het meest vreselijkste geluid om aan te horen. En dat volgde. Een luide ‘Jolt’ weergalmde door de zaal en gaf hem kippenvel. Zijn Jolteon schoot een paar meter de lucht in, afgezwakt door de harde klap. Weer verkeerde een Pokémon van hem in de lucht, maar ditmaal door een aanval.

Een idee kwam in hem op, maar of het nut zou hebben… Beter dan niets en het was zijn enige aanval die van een afstand gebruikt kon worden. “Leistung, gebruik je Pin Missile!” Vincent zag dat Leistung met moeite zijn lichaam wat draaide en meerdere lichtgevende pijlen(?) op het water afschoot waar de Dewgong laatst had gezeten. Of de Dewgong ditmaal wel genoeg tijd had om zich te verdedigen was nog maar de vraag. Leistung lande na zijn aanval weer het water in, maar wel pal tegen de wand. Toen pas zag hij dat er een kleine stenen rand te vinden was waar een Pokémon kon staan*. Vincent wenkte direct naar Leistung naar de stenen rand. De Jolteon hees zichzelf uit het water en schudde zich uit. Hoe langer hij in het water zou blijven, hoe meer energie er naar het zwemmen zou gaan. De situatie was in het water veel te gevaarlijk.

*Was in een andere gymtopic zo, ik kan het aanpassen als je dat wilt. Als er nog iets onrealistisch aan zit, hoor ik het wel!
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptywo aug 13, 2014 4:15 pm
En wederom liet Vincent zien dat hij overal een oplossing op had, of leek te hebben. Als verdediging op haar snelle wateraanval, zette hij het hele bad onder stroom. Heel fijn. Not! 'Martin!' riep de vrouw geschrokken terwijl ze zag hoe de elektrische vonken over het water schoten. De Dewgong kreeg duidelijk een flinke klap van de aanval, iets wat ook Cynthia pijn deed, in haar hart. De Jolteon van Vincent bleef echter ook niet onbeschadigd, want ook hij kreeg een klap van de aanval. Hij mocht dan wel een elektrische Pokémon zijn en aanvallen van zijn eigen type deden amper tot geen schade, iedere natte Pokémon die onder stroom werd gezet ervoer daar pijn en schade aan. Cynthia keek toe hoe Martin met een gepijnigd gezicht boven water kwam terwijl Jolteon de lucht in vloog door de klap van het elektrische water. De Jolteon bleek echter een stugge Pokémon, want ondanks de hevige pijn voerde hij toch een aanval uit, een aanval die Martin niet kon ontwijken, omdat hij nog lichtelijk versuft was van de vorige aanval. Weer moest de Dewgong schade ontvangen en Cynthia vroeg zich af hoe lang de Pokémon nog door kon gaan.

Inmiddels stond de Jolteon van Vincent op de kant. Blijkbaar had hij besloten dat het in het water toch niet veilig was, zelfs niet op de platforms. Ach, dat gaf niks, als hij op de kant stond was hij ook veel gemakkelijker te raken dan in het water. 'Martin, doe je Ice Beam!' riep Cynthia, wijzend op de doorweekte Jolteon. Hopelijk kon ze hem raken en hem veranderen in een ijslolly. Zo niet, dan hoopte ze dat Vincent niet binnen schotbereik stond, want het zou een beetje lastig worden als de tegenstander was bevroren. 'Doe daarna je Signal Beam!' De aanval was even daarvoor bij Poliwag aardig doeltreffend geweest, dus wie weet kon dat nu opnieuw.

OOC: Olga, ik heb zo mijn twijfels bij jou actie in de lucht. Hoewel de actie op zich prima te doen is (dat wil zeggen, de aanval), lijkt het mij niet realistisch dat Leistung die op dit moment uit kan voeren, als ik kijk naar hoe jij beschrijft hoe hij pijn heeft en gelanceerd wordt. De tijd tussen het vliegen, pijn hebben en aanvallen is te kort om echt te kunnen kloppen. Je mag het van mij nu laten staan, maar ik wil je wel verzoeken hier beter op te letten. Maak Vincent en zijn Pokémon niet té onoverwinnelijk! Je kunt immers niet altijd overal een antwoord op hebben Wink Carla merkt overigens op dat het überhaupt onlogisch is dat hij gelanceerd wordt vanuit het water, aangezien er geen explosie plaats vindt wanneer je water onder stroom zit. De lancering zou wel plaats kunnen vinden wanneer Leistung door de Aqua Jet van Martin wordt geraakt.

Leistung [Jolteon]


Zeichen [Poliwag]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w


Laatst aangepast door Cynthia Claves op vr sep 19, 2014 10:15 am; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptywo aug 13, 2014 5:38 pm


Vincent slikte. Leistung was doorweekt en zou zeker niet snel kunnen drogen en zo ook leek het hem onverstandig om een Thunder Shock te gebruiken. Het zou zijn eigen Pokémon haast elektrocuteren en zijn kansen op een overwinning sterk doen dalen. Zijn Jolteon moest ook nog bijkomen van de klap met de Dewgong’s Aqua Jet. Alles behalve een gunstige situatie. Het was ten minste gunstig dat Leistung nu op het droge stond en iets gemakkelijker aanvallen zou kunnen ontwijken. Vincent had daar echter zijn bedenkingen over. Doordat Leistung zich uit het water getrokken had, was het nat onder hem en kon hij gemakkelijk uitglijden. Zijn gezicht vertrok een tel toen Cynthia de kans nam om met haar Dewgong een Ice Beam af te sturen. In normale toestand had hij zich kunnen verweren met een Thunder Shock, maar het kon nu niet. “Ontwijk!” De Jolteon bewoog moeizaam zijn poten, maar struikelde en kwam op de grond terecht. Het was te glad, maar het water liet hem iets naar voren glijden. De Ice Beam raakte echter wel en de achterpoten van Leistung bevroren. Nu kon hij echt amper ontwijken. Hij was in het nauw gedreven, terwijl de Dewgong een tweede aanval lanceerde, ditmaal de Signal Beam. Leistung kon het niet ontwijken en kroop zich moeizaam voort met zijn voorpoten. Zijn achterpoten waren bevroren en verhinderde zijn bewegingen drastisch. Wacht! “Draai je kont naar de Signal Beam!” Moeizaam draaide hij zijn lichaam zodat zijn achterwerk en achterpoten richting de Signal Beam stond. De aanval raakte en Leistung liet een kreet horen, maar zijn achterpoten en achterwerk zaten niet meer bedolven onder het ijs. Er was nu wel een grote kans dat zijn Pokémon onderkoeld raakte door in doorweekte staat een half bevroren lijf te hebben. Zijn Pokémon was dus op het droge trager dan de Dewgong. Vincent had geen idee wat hij nog met Leistung tegen de Dewgong kon uitbrengen. Dan maar improviseren. “Leistung, gebruik je Quick Attack!” De Jolteon begon te rennen langs het zwembad, maar amper op volle snelheid, wegens zijn onderkoelde lichaam. En nu? Wat nu? “Tail Whip!” Riep hij maar en de Jolteon begon te kwispelen, terwijl hij rondjes rond de zwembad rende. Eerlijk gezegd verwachtte Vincent dat de Dewgong nog weinig HP over had en indien deze fysiek aanviel, hij de laatste klap kon uitdelen. Een ‘Beam’ aanval werd moeilijker gemaakt op deze wijze, hoopte hij althans.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyvr sep 19, 2014 10:22 am
Cynthia knikte tevreden toen ze zag dat Jolteon moeite had om de Ice Beam van Martin te ontwijken. Hoewel hij op het droge stond, en dus logischerwijs in het voordeel zou moeten zijn, gleed hij uit over de natte tegels om het zwembad heen. De Ice Beam wist hem te raken en vroor zijn achterpoten aan elkaar vast. Hem  raken met Signal Beam zou nu een eitje zijn, aangezien het ijs hem verhinderde weg te lopen. Vincent bedacht echter wat anders en liet de Jolteon het ijs gebruiken om de Signal Beam op te vangen. Een slim idee, hoewel de gele Pokémon op deze manier wel schade op liep. Aan de andere kant was hij nu wel weer in staat te lopen. Soort van. Op bevel van Vincent begon de Pokémon aan een Quick Attack, welke hij uitvoerde om het zwembad heen. De toevoeging van Tail Whip vond de vrouw maar vreemd, maar het was een slimme zet om de verdediging van Dewgong te willen verlagen. Dat had echter alleen zin als hij daadwerkelijk aan ging vallen. Haar ogen vormden zich tot spleetjes terwijl ze nadacht. De Jolteon proberen te raken met een Ice of Signal Beam was op deze manier lastiger, zeker ook, omdat de Jolteon voor haarzelf en Vincent langs rende. De kans dat Martin één van hen zou raken in plaats van de Jolteon was best groot. Dan maar een aanval die meer oppervlakte tegelijk kon raken. 'Martin, Hail!' beval de vrouw, waarna het hard begon te hagelen. Dikke hagelstenen daalden neer op het veld en Cynthia was blij dat er haar en Vincent een stevige paraplu werd aangeboden. Een gevecht houden terwijl er knetterharde stenen op je hoofd vielen wilde niet echt. 'Goed, en maak het nu af met een Ice Beam!' Door Hail was de kracht van Ice Beam vergroot, dus het enige wat ze nu hoefde te doen was Jolteon raken, welke als het goed is aardig wat last zou hebben van de hagel.

Leistung [Jolteon]


Zeichen [Poliwag]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyza sep 20, 2014 7:49 pm


Zolang verging het hem nog redelijk.  De Dewgong van Cynthia zou zijn Jolteon niet kunnen raken met een Signal of Ice Beam, wat zijn sterkste aanvallen tot nu toe bleken te zijn. Nu kwam echter het probleem dat hij op een gegeven moment echt voor de aanval moest gaan, indien hij de verlaagde verdedigingsniveau van de Dewgong wilde benutten. Cynthia maakte het hem echter er niet gemakkelijker op en beval de zeehond Pokémon om zijn Hail te gebruiken, een weer aanval. Het zorgde voor een heftige hagelbui. Vincent greep zonder er verder bij na te denken de paraplu die aan hem gegeven was zonder erover na te denken, opende het en hield deze over hem heen. De hagelstenen vielen inmiddels neer over het veld en ook zijn Jolteon, die geen paraplu had en volop werd geraakt en zijn vaart sterk moest verminderen. Leistung raakte beschadigd door het weer en begon op een gegeven moment wel erg rustig te lopen en vormde een makkelijk doelwit. De spanning nam toe bij Vincent nu Cynthia hem aardig te pakken had en zeker met de Ice Beam die de Dewgong zou afvuren. Zijn blik gleed kort naar de nog gladde tegels rondom het zwembad. Was het niet handig om daar gebruik van te maken, maar op andere wijze? “Leistung, zet je af vanaf de muur met je Quick Attack!” De Jolteon kroop tegen de muur op en zette zich af over de gladde tegels met zijn Quick Attack. De Ice Beam schoot net langs hem heen, maar het scheelde weinig.

“Gebruik je Shock Wave!” Leistung benaderde de Dewgong en vuurde een elektrische staal op de Dewgong af. De Jolteon was zo dichtbij de Dewgong dat hij zoals eerder een Aqua Jet kon verwachten. Indien het weer zou gebeuren, werd de Pokémon tenminste vertraagd en was de klap minder pijnlijk. In de restende afstand bleef er maar een optie over. “Double Kick!” Leistung’s achterpoten waren nog niet hersteld van de kou, maar dit was de enige optie. De Jolteon draaide zich op tijd om en haalde venijnige trappen richting de Dewgong uit. Hopelijk hadden ze de Dewgong zodanig vertraagd dat hij de aanval niet op tijd had kunnen ontwijken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyma okt 27, 2014 5:51 pm
Cynthia grinnikte even toen ze zag dat Vincent snel de aangeboden paraplu aanpakte op het moment dat Martin zijn Hail uitvoerde. De meesten namen de paraplu aan, een enkeling trotseerde de hagel zelf, omwille van zijn of haar Pokémon. Cynthia zelf nam altijd wel een paraplu mee, want hoewel ze het nobel vond als een trainer de hagel samen met zijn Pokémon wilde trotseren, blessures en het onvermogen om verder te gaan met het gevecht lagen op de loer. Stel dat zo'n dikke hagelsteen je op je hoofd raakte, dan was de kans zeer groot dat je buiten westen wordt geslagen en dan was het gevecht voorbij. De aanval had in ieder geval wel effect, want de Jolteon ging beduidend langzamer lopen. Een mooi moment om haar Ice Beam in te zetten. Martin vuurde de aanval af, maar Vincent wist slim gebruik te maken van de gladde vloer en zettte een Quick Attack in. De aanval van Dewgong mistte en Jolteon kwam naderbij, waarna hij een serie aanvallen uitvoerde. Martin kreeg het zwaar te verduren door de Shock Wave, welke niet te ontwijken viel. Verlamd door de aanval kon hij de dubbele schop van de Jolteon niet ontwijken. Cynthia sloot haar ogen. Zonder te kijken wist ze al wat het resultaat zou zijn. Martin was uitgeschakeld.

'Martin, keer terug!' riep de vrouw terwijl ze de Pokéball van haar Pokémon hief. De Dewgong verdween in een flits, waarna ze naar Vincent keek. Welke Pokémon zou ze nu in gaan zetten? Shelby was nog altijd niet geschikt voor een gevecht en Denise zou te moeilijk voor de jongen zijn. Ze wilde hem wel een kans geven om te winnen, want hij deed erg zijn best. Ze keek even naar Alex, welke naast haar zat en geduldig wachtte tot ze een beslissing had genomen. Ze knikte naar haar Pokémon, welke bemoedigend terug knikte, waarna ze een Pokéball pakte en deze in de lucht gooide. 'Sayo, ik kies jou!' In een flits verscheen de Seadra in het water, welke uitdagend naar de Jolteon van Vincent keek. 'Okay Sayo, daar gaan we! Smokescreen en daarna Hydro Pump!' Cynthia had een aardige gok genomen door de soms wat ongehoorzame Seadra als tweede Pokémon te kiezen, maar ze hoopte dat diens strijdlust de overwinning binnen zou halen.

OOC: Leistung [Jolteon]


Zeichen [Poliwag]


Sayo [Seadra]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptydi nov 04, 2014 7:52 pm


Hun combinatie was gelukkig raak geweest en de Dewgong werd uitgeschakeld door de dubbele trap die Leistung uit kon delen. Echter, kwam zijn Jolteon hierdoor weer in het water terecht en met zijn zwakke staat werd het moeilijk om boven water te blijven. Het lukte zijn Pokémon wonderbaarlijk genoeg om wel weer uit het zwembad te klimmen en zichzelf uit te schudden in de tijd dat de gymleider van Pokémon veranderde. Vincent was al zwaar tevreden dat ze in ieder geval één Pokémon neergehaald hadden, maar nog altijd restte er een tweede Pokémon en kon er nog van alles gebeuren. Cynthia had namelijk een Seadra tevoorschijn gehaald, en direct wist hij dat hij ten alle tijden geen fysieke aanvallen moest gaan gebruiken. Het was te gevaarlijk met die giftige stekels van de Seadra. En om vergiftigd te raken zou zeer slecht uitkomen. Allereerst liet Cynthia de Seadra zijn Smokescreen gebruiken om een dichte rook over het strijdveld te laten verschijnen. Dit was een behoorlijk slechte situatie, gezien hij nu minder overzicht had over het veld en de Seadra vanuit diverse hoeken zou kunnen aanvallen vanuit het zwembad. Wacht, zwembad! Natuurlijk. Direct na vervolgde Cynthia de aanval met een Hydro Pomp. Dat had hij kunnen verwachten door haar Smokescreen, maar het was ook een aanval die kon missen.

“Gebruik weer Quick Attack over de gladde tegels!” De Jolteon liet zich met enige moeite wat uitglijden om hierna een Quick Attack uit te voeren. Het was gevaarlijk om dezelfde tactiek zo snel achter elkaar te gebruiken, maar veel keus hadden ze niet. De Hydro Pomp schoot boven de Jolteon tegen de muur aan, maar had hem deels getroffen bij zijn rug. Nu konden ze eindelijk offensief te werk gaan. Het was gevaarlijk gezien Leistung zelf nog nat was, maar hij had vertrouwen in de Pokémon. “Thundershock op het water!” De Jolteon liet diverse vonken verschijnen over zijn lijf, voordat hij de elektrische lading recht op het zwembad afschoot. Nu leek het hem handig om ook alvast de Seadra te verlammen, het was een tamelijk snelle Pokémon. “Sand Attack, en neem afstand van het water!” Geen idee of Cynthia de Seadra plotseling zou laten opduiken met een fysieke aanval besloot hij het voorzichtig aan te pakken. Leistung begon moeizaam met zijn inmiddels al iets opgewarmde achterpoten zand in het water te trappen die langzaam modderig begonnen te worden. Het zou misschien later de elektrische aanvallen doen afnemen in effectiviteit, maar het scheelde al veel wanneer de Seadra minder onderwater zou zien, waar hij zich momenteel mocht voordoen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyma nov 24, 2014 5:05 pm
De strijd was spannend en Cynthia was blij dat Sayo (tot nu toe) naar haar luisterde. De Seadra had namelijk een opvliegend karakter en was meer van de offensieve, dan de defensieve aanpak. Na het inzetten van Smokescreen voerde Sayo netjes haar Hydro Pump uit. Leistung was inmiddels het bad weer uit gevlucht en gebruikte de tactiek die ze eerder ook al in hadden gezet; Quick Attack. De vrouw glimlachte toen ze zag dat het werkte, hoewel de Jolteon wel kort werd geraakt. Wat daarna gebeurde stemde de vrouw zeer ontevreden. Niet alleen liet de Pokémon zijn elektriciteit los in het bad, wat voor Sayo onmogelijk te ontwijken was, maar vervolgens durfde hij haar bad ook nog eens te vervuilen met zand! Vol afschuw keek de vrouw toe hoe het water en zand zich mengden tot modder en Sayo duidelijk werd gehinderd in haar zwemmen. Nee! Geen zand! Ze deed zo haar best om het bad schoon te houden en dan gebeurde dit! En wie mocht straks alles er weer uit filteren? Juist, zij dus. Als het aan haar lag zou ze na het gevecht Vincent hier houden om te helpen met opruimen. Ook Sayo werd duidelijk erg chagrijnig en maakte woedende geluiden. De Pokémon begon boos met zwarte bolletjes modder in het rond de spuiten in de hoop de Jolteon te raken. 'Sayo, hou op! Gebruik Twister!' riep Cynthia, maar haar Pokémon was te geagiteerd om te luisteren. Nou, dat was fijn...

OOC: Leistung [Jolteon]


Zeichen [Poliwag]


Sayo [Seadra]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptydi nov 25, 2014 3:16 pm


Het werd direct duidelijk dat de gymleider niet heel blij was van zijn overhaaste actie om Leistung een elektrische lading op het zwembad af te sturen en deze daarbij te vervuilen met zand. Vooral dat laatste moest zorgwekkend voor de gymleider zijn, ze moest het zwembad dan schoonmaken voor de komende uitdager. Hij mocht eens blij wezen geen gymleider te zijn. Het moest nogal veel werk wezen om de gym dan schoon te houden na heftige gevechten met de uitdagers. Toen werd het hem op ruwe wijze duidelijk dat er niet één, maar twee figuren niet al te blij waren geweest met zijn tactiek; de Seadra van Cynthia zat al woedend bolletjes modder te schieten naar niet bestaande doelwitten, maar toch op de Jolteon bedoeld waren. Leistung was overduidelijk zijn snelheid kwijt om de goed gerichte bolletjes modder volledig te ontwijken. Er bleek echter nog iets aan de hand te zijn; de Seadra luisterde vreemd genoeg niet meer op Cynthia die de Pokémon op droeg een Twister uit te voeren. “Leistung, ontwijk met Quick Attack!” Hij had tijd nodig om na te denken wat zijn volgende stap zou zijn. Het was duidelijk dat de Seadra puur gefocust was op diens opgehoopte frustratie. Er moest een manier zijn om dat naar zijn voordeel te gaan gebruiken. Hoe maakte je een ander juist zo woedend dat ze enkel op jou hun aandachtig zouden focussen? Wacht. Hij wíst het!

Echter zag hij direct dat enkele modderige bolletjes ondanks de Quick Attack geraakt hadden. Leistung’s vacht zat deels onder een dikke laag modder en hij kon nog maar moeizaam op zijn poten staan. Leistung was er bijna geweest, maar nóg niet. “Leistung, halt! En Tail Whip!” De Jolteon stopte al hijgend met rennen en kwispelde zijn staart tegenover de Seadra, met zijn tong uit zijn bek hangend. De Seadra zou hier woedend van worden, maar wat nu? Wat was de beste zet nu hopelijk de aandacht gevestigd op Leistung was? Hij wist het al! Modderregen! “Leistung, schud je uit!” De Jolteon schudde zich traag uit, maar stukken modder kwam los van zijn vacht en spetterde diverse kanten uit en hopelijk ook richting die van de Seadra. “Gebruik nu je Thunder Shock!” De Jolteon zette zich af en sprong met moeite recht op de tegenstander af en vuurde een elektrische straal af. Hij hoopte dat de Seadra zich amper kon focussen om de aanval te ontwijken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyzo nov 30, 2014 11:49 am
Toegegeven, Cynthia was altijd best een schoon persoon geweest, maar het werd haar nu pas duidelijk hoe schoon. Vincent veranderde haar Gym in een puinhoop! Toegegeven, een tijd geleden had ze haar eigen Gym in een puinhoop veranderd door Gray los te laten in het zwembad, maar dit was toch een ander verhaal. Ook Sayo was gefrustreerd, maar niet zozeer door de bende die in de Gym werd veroorzaakt. Zij was boos om een heel andere reden. Cynthia keek gefrustreerd toe terwijl Sayo in haar woede probeerde de Jolteon van Vincent te raken. Haar frustratie werd nog wat groter toen ze zag dat Sayo bijdroeg aan de ontstane troep. Wel was het fijn om te zien dat Sayo de tegenstander wist te raken. Dat was dan in ieder geval iets. Vincent liet zijn Jolteon stoppen met rennen en Tail Whip inzetten. Cynthia kon gewoon zien dat het Sayo irriteerde. De Seadra begon steeds bozer te kijken en een kloppende ader ontstond op het voorhoofd van de Pokémon. Cynthia voelde die ader ook bij haarzelf ontstaan toen Jolteon zich uit begon te schudden en een regen van modder veroorzaakte. Nog meer troep. Nee! Ze moest hier een einde aan maken! 'Sayo! Twister!' riep ze nogmaals naar haar Pokémon, hopend dat deze dit keer wel zou luisteren. Nog voor de Seadra echter kon reageren, al wist Cynthia niet echt of ze wel echt zou gaan reageren, sprong de Jolteon omhoog en vuurde een elektrische schok af. De modder in het water vertraagde de snelheid van de Seadra, maar verzwakte ook de elektrische aanval van Jolteon.

Sayo kreeg een verzwakte tik van de aanval en leek nu bijna blind van woede te worden. Ze voerde Twister uit, maar richtte niet bijzonder goed. Cynthia merkte aan haarzelf dat ze zich ook moeilijk op het gevecht kon concentreren, want haar ogen gleden steeds weer naar de modder en het vieze water. Eigenlijk wilde ze dit gevecht zo snel mogelijk afhandelen en de boel opruimen.

OOC: Leistung [Jolteon]


Zeichen [Poliwag]


Sayo [Seadra]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyzo nov 30, 2014 3:47 pm


Vincent’s bedachte strategie werkte uitzonderlijk uit; de Seadra raakte des te meer gefrustreerd tot op het punt dat een ader bij diens kop samentrok. Echter bleek het niet enkel effect op de Pokémon gehad te hebben, maar ook de gymleider die net zo woest als haar Pokémon naar de zwaar met modder besmeurde zwembad keek. Direct slikte hij. Hij voelde plotseling een vreemd, akelig gevoel over zijn rug kruipen door enkel Cynthia kort aangekeken te hebben. Het was alsof het vast stond dat er na het gymgevecht ellende zou volgen. Brr, fijn. Ergens zag hij het voor zich dat Cynthia met glinsterende, kille ogen achter hem zou verschijnen met een donkere aura om haar heen. Niet bepaald een fijn beeld. Dat terzijde, Leistung’s Thundershock had het doelwit weten te raken. Er was nu een groot probleem; Leistung zou in de modder belanden en dan zou de Seadra er op los gaan. De Jolteon plonsde het modderige water in en moest moeite doen om zijn kop boven water te houden en zat bovendien zeer dichtbij de Seadra. Een Pokémon met een boel giftige stekels op zijn lichaam. Hun enige voordeel was dat de Seadra trager was, maar dat gold ook voor de Jolteon. “Thunder Wave” Riep Vincent vlug, zodat hij hopelijk de aanval van de Seadra voor was. De Jolteon vuurde met enige moeite een elektrische straal op de Seadra af. Hij wilde ruimte scheppen, maar de kans was klein; de Seadra was bezeten door de woede. Bovendien zou Leistung amper de zwembad kunnen verlaten in deze staat. Het was nu simpelweg vechten tot het bittere eind. “En gebruik nu je Double Kick tegen zijn buik,” De enige plek van de Seadra waar geen giftige stekels zaten. Ze moesten echter geluk hebben om op tijd te reageren om de aanval uit te voeren. Met de Thunder Wave hadden ze echter Seadra's snelheid des te meer weten te verminderen, maar of dat genoeg was? Dat lag volkomen in Leistung's poten. De Jolteon kreeg een vastberaden twinkeling in zijn zwarte ogen, zwom richting de Seadra en draaide zich pijlsnel om, voor zover dat mogelijk was en deelde twee trappen uit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyvr jan 16, 2015 5:14 pmHaar zwembad was veranderd in een grote modderpoel en Cynthia haar handen jeukten. Ze wist niet wat ze eerst wilde doen zodra het gevecht voorbij was; schoonmaken of Vincent een draai om zijn oren gegeven. Hoe het ook zij, ze zou eerst dit gevecht af moeten maken en daarna zou ze de jongen bij zijn lurven grijpen en hem dwingen schoon te maken, want dit ging ze niet alleen doen. Enfin, het gevecht, wat dat moest dus eerst geregeld worden. Door de modder in het bad was Sayo niet alleen woedend, maar ook aanzienlijk trager. Het enige voordeel was dat de Jolteon ook in het bad zat en dus ook werd vertraagd. Daarbij zorgde het modderwater voor een sterke afzwakking van zijn elektrische aanvallen. De vrouw wist nu niet meer zeker of de jongen nou een slimme zet had gedaan, of een domme. Hij probeerde in ieder geval wel een elektrische aanval, maar door het eerder genoemde modderwater haalde dit niks uit. Sayo was ondertussen nog altijd woedend en viel de Jolteon aan met Twister en Dragon Pulse. Ze mocht dan wel traag zijn, met lange afstandsaanvallen maakte dat niet zoveel uit. Jolteon zette inmiddels de tegenaanval in met een paar welgemikte, waarschijnlijk op goed geluk gezette, Dubble Kicks. Cynthia vond het knap dat de Pokémon haar Seadra in het modderwater wist te raken, maar het had wel effect. Sayo werd door het modderwater naar achteren geschopt en klapte hard tegen de rand van het bad aan. De Jolteon liet het er niet bij zitten, gebruikte zijn Quick Attack om sneller door het bad naar voren te komen en plaatste toen een welgemikte Dubble Kick op Sayo haar buik en snuit.

Cynthia hoefde alleen maar over de rand van het bad te turen om het eindresultaat te weten; Sayo was verslagen. Ze glimlachte en liet haar Seadra terugkeren terwijl de Jolteon van Vincent met moeite uit het modderbad krabbelde. De vrouw stapte om het bad heen naar Vincent doe en deed haar uiterste best om niet uit te glijden op de modder. 'Vincent,' sprak ze, haar stem strenger dan ze wellicht zou willen. 'Dat was een bijzonder gevecht.' Ze glimlachte en stak toen haar hand naar hem uit. Op haar palm lag de mooie, waterdruppelvormige badge van haar Gym. 'Gefeliciteerd. Je hebt hem verdient.'  Ze keek even rond en richtte toen een strenge blik op de jongen voor haar. 'Ik verwacht wel dat je deze bende zelf schoon maakt.'

OOC: Gefeliciteerd Olga! Ik zal je jouw badge zo snel mogelijk sturen!
Godmode Vincent met toestemming ^^

Leistung [Jolteon]


Zeichen [Poliwag]


Sayo [Seadra]


Martin [Dewgong]_________________
[Gym]One Step Ahead 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
Vincent Köhler
Vincent Köhler


Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 205
Poképoints : 118
Reputatie : 32
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 Jaar
Pokémon:
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Emptyvr jan 16, 2015 8:15 pm


De Seadra lag bewusteloos tegen de rand van het zwembad. Haar ogen waren gesloten en de Pokémon lag er stilletjes bij, compleet van de wereld. Ver weg van het brute –en waarschijnlijk het meest modderige- gevecht vandaan. De Pokémon had duidelijk geen kracht meer om verder te vechten. Betekende dit dan dat h-hij…. ? Inmiddels liep zijn Jolteon onder een dikke laag modder op hem af. De Pokémon keek hem moeizaam aan en grijnsde zwakjes, van de verbaasde gezichtsuitdrukking van Vincent genietend. Het duurde even voordat zijn overwinning tot hem door kwam. Het was zo plotseling beëindigd na een gymgevecht dat uren leek te duren. Pas toen Cynthia tegenover hem stond en aansprak bij zijn naam kon hij vaststellen dat hij écht gewonnen had. Haar stem klonk echter aan de strenge kant, maar dat ontging hem nog op dat moment. Het voldane gevoel van overwinning gierde door zijn lichaam heen. Het was al een wonder dat hij niet tekeer ging van blijdschap. Cynthia vervolgde haar verhaal dat het een bijzonder gevecht was en daarop reageerde hij met een voldane grijns, zoals een klein jochie die zijn huiswerk eindelijk af had en elk moment zijn snoepje mocht ontvangen. Ze stak vervolgens haar hand naar hem uit met daarop de Cerulean gymbadge die ondanks het gebrek aan zonlicht glom. Ze feliciteerde hem en het trotse gevoel nam toe. Geen enkel woord kwam zijn mond uit dan; “B-Bedankt!”.

Het voldane gevoel had zijn stem lichtjes doen overslaan, maar dat deerde hem niet toen hij de badge vastgreep. De waterdruppelvormige badge was eindelijk in zijn handen beland door een goed gevecht. Zijn Pokémon hadden hun best gedaan in het gymgevecht, hoewel Zeichen beduidend minder resultaat geleverd had dan Leistung. Zachtjes porde de natte snuit van Leistung tegen zijn broek, waarop hij verrast opkeek en trots de Pokémon aaide over zijn modderige kop. De Jolteon liet tevreden geluiden horen, waarna zijn blik een tel op de glimmende badge viel. Ondanks dat de Jolteon dolgelukkig was bleef het feit dat hij zich zorgen maakte. Niet om Vincent of zichzelf of zelfs maar Freude die zwijgend toekeek, maar Zeichen. Het ontging hem niet dat de Poliwag amper gevochten had, dus was het maar de vraag hoe hij op de “overwinning” zou reageren. Hij besloot echter Vincent niets van het probleem te laten weten totdat ze de gym uit waren en hij bovendien zijn gezondheid terug had. De stem van Cynthia liet een schok door Vincent heen gaan, waardoor hij zich snel rechtte en haar aankeek. Ze eiste dat hij al de modderige zooi zou opruimen die zijn Jolteon met zijn Sand Attack had veroorzaakt. Datgene waar hij geen zin in had. Ergens verwachte ook niet een keuze te hebben en knikte toen maar. “Waar kan ik de spons vinden?”
Terug naar boven Ga naar beneden

Gesponsorde inhoud


Profiel
Pokégear
[Gym]One Step Ahead Vide
BerichtOnderwerp: Re: [Gym]One Step Ahead [Gym]One Step Ahead Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 

[Gym]One Step Ahead

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: Central Kanto :: Cerulean City :: De Water Gym-