Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 [RPG Guide] Godmode and how to avoid it

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Brendon Mayon
Brendon Mayon
Admin

Profiel Vrouw Leeftijd : 27
Aantal berichten : 1811
Poképoints : 142
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 38
Pokémon:
[RPG Guide] Godmode and how to avoid it Vide
http://pokemondarkdays.actieforum.com/
BerichtOnderwerp: [RPG Guide] Godmode and how to avoid it [RPG Guide] Godmode and how to avoid it Emptyza feb 01, 2014 12:20 am


Godmoden;; Wat is het en hoe voorkom ik het?


Wat is godmoden?
Godmoden, ook wel bekend als powerplay, is het besturen van andermans karakter. Dit is op vrijwel elk forum verboden. Er worden echter uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld als Persoon 1 toestemming geeft aan Persoon 2 om zijn karakter te godmoden. Persoon 2 moet dit dan echter wel melden onderaan zijn post!

Wat valt onder godmoden?
Algemene godmode;;
In het eerste opzicht lijkt godmoden een simpel gegeven: gewoon niet een ander karakter besturen. Je mag dus niet zeggen dat het karakter van iemand ergens naar toe loopt, iets oppakt of iets zegt.

Reactie godmode;;
Het moeilijke zit hem hierin: Je mag niet zeggen hoe het karakter van een ander op een actie van jouw karakter reageert. Duidelijk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het slaan van het karakter van iemand anders. Je mag wel zeggen dat jouw karakter uithaalt naar een ander karakter, maar je mag niet zeggen of dit ook daadwerkelijk raak is. Dan godmode je namelijk dat het karakter niet uitwijkt, eerder is weg gerent, of de polka gaat dansen.

Intieme godmode;;
Een stapje moeilijker is intieme, menselijke interactie. Iemand een knuffel geven zou eigenlijk al niet kunnen zonder godmode toestemming van een ander. Je kan wel zeggen dat je karakter naar iemand uitreikt, maar je kan niet zeggen dat er daadwerkelijk geknuffeld word. Misschien wil dat andere karakter dat wel helemaal niet en duwt hij jouw karakter weg.

Crowd godmode;;
Eentje die veel RPGers nog wel eens willen vergeten. Wanneer er karakters van anderen zich in een ruimte bevinden, kan je niet iedereen in de ruimte iets laten doen. Bespeel je bijvoorbeeld een populair karakter en wil je dit duidelijk maken door aandacht op haar te vestigen door haar een volle schoolkantine in te laten lopen kan je niet zeggen dat iedereen naar haar kijkt. Want dit zou betekenen dat elk karakter dat daar zit word gegodmode haar of zijn ogen op jouw karakter te richten. Zo kan je ook niet zeggen dat iedereen opstond toen de bel ging. Misschien zit iemand wel aan tafel te slapen en komt die helemaal niet overeind. Een simpele omzeiling hiervan is door met termen zoals de meeste ogen of vrijwel alle mensen te werken.


Hoe voorkom ik dat ik ga godmoden?
Probeer je altijd in de andere partij te verplaatsen. Stel dat jouw karakter iemand de hand wil schudden. Verplaats je dan in het karakter van de persoon tegenover je. Dat andere karakter zal zijn arm moeten optillen en de hand van jouw karakter moeten vastpakken. Dit vereist dus besturing van het lichaam en de wil om jouw karakter daadwerkelijk een hand te geven. Aka, dit kan jij niet voor dat andere persoon beslissen.

Verder kan je veel godmoden omzeilen door simpel weg je woorden te veranderen.
Enkele voorbeelden:

F O U TG O E D
Jasmijn stak haar hand uit en schudde Maikels hand.Jasmijn stak haar hand uit en wachtte af of Maikel hem zou schudden.
Op hoge hakken en een sexy rokje paradeerde Kim de kantine binnen. Meteen werden alle ogen op haar gericht.Op hoge hakken en een sexy rokje paradeerde Kim de kantine binnen. Ze zag dat behoorlijk wat studenten hun ogen op haar richten.
Karin trapte hard tegen de voetbal, die recht op Sharon af suisde. Met een klap kwam de bal tegen Sharons hoofd.Karin trapte hard tegen de voetbal, die recht op Sharon af suisde. De bal ging recht op Sharons hoofd af.
Ik hoop dat deze tips jullie helpen om beter te gaan RPGen en natuurlijk dat dit een aantal boze modjes voorkomt (:


_________________
[RPG Guide] Godmode and how to avoid it ZLQjUu9
Terug naar boven Ga naar beneden
 

[RPG Guide] Godmode and how to avoid it

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Bulletin Board :: Informatie en Regels-