Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 Electrifying

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kayne Sphere
Kayne Sphere


Profiel Vrouw Aantal berichten : 98
Poképoints : 55
Reputatie : 15
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 18 jaar
Pokémon:
Electrifying Vide
BerichtOnderwerp: Electrifying Electrifying Emptywo jan 28, 2015 8:40 pm

Met een tevreden blik keek Kayne naar de kaart van Kanto die hij in het groot voor zich had liggen. Hij was dus gaan rondvragen naar de elektrische Pokémon die hij zocht - hij kon ze gewoon écht niet vinden - en had hulp gekregen van een lieve oude dame die hem erop wees dat er in Vermillion City genoeg elektrische Pokémon waren. Ze had hem ook precies verteld waar hij ze kon vinden, dus zo zou hij zeker niet verdwaald raken. Hij had al besloten dat hij Gastly hiervoor zou gebruiken. Hij wist niet of Dratini een goede match was voor de Pokémon daar. Ze waren volgens de oude dame namelijk nogal ruig en hij wilde niet dat Dratini te erg gewond zou raken. Bovendien zou het goed zijn als Gastly eens leerde hoe het was om serieus te werk te gaan, want daar moesten ze nog veel aan werken. Hij wist dat Gastly's, Haunter's en Gengar's altijd grappenmakers zouden blijven, maar hij hoopte dat zijn Pokémon in latere gevechten toch wel sneller serieus zou kunnen worden dan toen tijdens zijn gevecht met de gymleider van Pewter City. Hij wist ook dat als Gastly nu te veel grapjes zou maken, ze de Pokémon misschien niet eens zouden vangen. Hij had voor de zekerheid een paar Poké Balls meegenomen zodat het niet meteen een groot probleem zou zijn als hij er één miste, hoewel hij er vrij zeker van was dat hij nu beter zou zijn dan de vorige keer toen hij zijn kans om een Vulpix te vangen had verpest. Dankzij zijn gymgevecht had hij nu ook meer ervaringen met Pokémon-gevechten en zag hij in wat hij fout had gedaan. Hij moest de juiste hoeveelheid schade aanrekenen zodat hij zeker zou winnen. Gastly's Hypnosis zou in dit geval ook wel werken. Kayne haalde diep adem en begaf zich toen in het gedeelte van Vermillion City waar hij zeker elektrische Pokémon zou vinden: de haven. Hij zag in de verte een Raticate snel wegrennen, maar besteedde geen aandacht aan de Pokémon. Begreep hem niet verkeerd, Raticate was ook een goede Pokémon, maar het was gewoon niet wat hij zocht. Hij keek opzij en was even verrast toen hij een enorme boot naast zich zag staan. De grootte van de boot was echter niet wat zijn aandacht trok. Het was meer wat er nu vanaf kwam zweven. Zijn hart klopte in zijn keel toen hij de Pokémon herkende. Het was namelijk een Magnemite.

'Gastly, ga! Gebruik Mean Look!' Gastly kwam vrolijk tevoorschijn en keek naar de Magnemite, waarna hij Mean Look gebruikte. Als een magneet werd Magnemite naar hun gezogen en stond tegenover hun, klaar om te vechten. Kayne wist dat hij met Mean Look voorkwam dat Magnemite zomaar weg kon gaan. 'Val aan met Confuse Ray, Gastly!' Maar als hij al dacht dat hij de Pokémon zo makkelijk kon raken, dan had hij het mis. Magnemite ontweek de aanval die hem zou kunnen verwarren als het raak was geweest en gebruikte toen zijn Thundershock. Kayne voelde zijn hart in zijn keel schieten toen Gastly geraakt werd, maar het leek de Pokémon niet veel te doen. Hij zweefde vrolijk rond. 'Gastly, aanvallen met Lick!' Opnieuw ontweek de Magnemite zijn aanval en probeerde vervolgens aan te vallen met Tackle. Gastly begon hard te lachen toen de Pokémon door hem heen vloog en verward leek te zijn, waarna hij zich omdraaide en zijn lange, roze tong over de magneet-Pokémon liet glijden. Kayne grinnikte toen hij de Pokémon zag trillen. Jammer genoeg werkte het nadelige effect van Lick niet en kon de Pokémon Gastly makkelijk bereiken met een Thundershock. Dit leek de Gastly wel wat meer wakker te schudden en een stuk geïrriteerder keek de spook-Pokémon naar de Magnemite. Kijk, dat was nu eens wat hij nodig had, dacht Kayne tevreden. 'Gastly, aanvallen met Night Shade!' Tot zijn voldoening zag hij dat Magnemite vol geraakt werd door de Night Shade. Verontwaardigd vloog de Pokémon een beetje naar achteren. 'En nu aanvallen met Confuse Ray!' Kayne gromde lichtelijk gefrustreerd toen Magnemite om de aanval heen vloog en zijn Thundershock weer gebruikte, sinds hij niet echt iets anders kon doen omdat Gastly een spook-Pokémon was en zijn normale aanvallen niet echt werkten op hem. Er volgde echter een aanval dat Kayne liet schreeuwen en naar zijn oren liet grijpen. Ook Gastly leek last te hebben van het geluid, dat zag Kayne aan de manier waarop de Pokémon zijn ogen dichtdeed. Daardoor kon hij niet voorkomen dat hij wéér geraakt werd door een Thundershock en nu begon het zweet toch echt wel in Kayne's handen te staan. Eén of twee Thundershock's waren misschien nog niet zo erg, maar dit was misschien al wel de vijfde die raak was en hij wist niet hoe veel Gastly nog aan kon.

Een idee kwam in hem op toen hij naar de boot keek. 'Gastly, verstop je in dat schip daar en probeer achter zijn rug te verschijnen. Gebruik daarna je Confuse Ray!' Gastly opende zijn ogen weer en deed zijn best om Magnemite's Metal Sound zo goed mogelijk te negeren. Daarna volgde de Pokémon Kayne's orders op en smolt zich samen met de boot. Kayne zag de Pokémon nog net verschijnen en zo te zien had Magnemite nu ook in de gaten dat er iets niet pluis was, want hij staakte zijn aanval en keek verward om zich heen. 'Nu!' riep Kayne. Op datzelfde moment kwam Gastly tevoorschijn achter Magnemite's rug en gebruikte zijn Confuse Ray. De magneet-Pokémon draaide zich op het verkeerde moment om en werd vol geraakt. Terwijl hij alle richtingen opkeek behalve de goede, probeerde hij een Thundershock. Kayne sprong opzij toen de Magnemite Thundershock richting hem gebruikte. 'Laat hem stoppen, Gastly. Val aan met Night Shade en die daarna je Hypnosis!' Magnemite viel op de grond toen hij geraakt werd door Night Shade. Hij kon zich niet op tijd herstellen om Gastly's Hypnosis te ontwijken en viel voor de ogen van Kayne en Gastly in slaap. Kayne haalde zijn Poké Ball gauw tevoorschijn, knikte dankbaar naar Gastly en gooide de Poké Ball vervolgens met een zwaai naar Magnemite toe. Hij zag dat de Pokémon opgeslokt werd in de Poké Ball en hoopte dat hij deze keer meer geluk had.

De pokéball begon hevig heen en weer te schudden, maar bleef na een paar tellen stil op de grond liggen. Gefeliciteerd, je hebt een Magnemite gevangen!

OOC: Open (nadat de uitslag bekend is uiteraard) voor iedereen! c:
Terug naar boven Ga naar beneden
 

Electrifying

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: South Kanto :: Vermilion City :: De Haven-