Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 Brendon Mayon

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Brendon Mayon
Brendon Mayon
Admin

Profiel Vrouw Leeftijd : 27
Aantal berichten : 1811
Poképoints : 142
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 38
Pokémon:
Brendon Mayon Vide
http://pokemondarkdays.actieforum.com/
BerichtOnderwerp: Brendon Mayon Brendon Mayon Emptyvr sep 09, 2011 8:45 pm

Karakter Kaart

Naam: Brendon Mayon

Leeftijd: 38 jaar

Geslacht: Man

Uiterlijk: Brendon is rond de 1 meter 87 en is vrij gespierd. Zijn huid is gebruind door het buiten werken en ook zijn ogen zijn donker bruin. Zijn haar is bruin en valt schuin nonchalant langs zijn gezicht. Hij draagt meestal een broek met laarzen en een t-shirt.
Sinds een recent ongeluk is de rechterkant van Brendons lichaam volledig verbrand. Op het moment loop hij nog rond in verbanden, maar daaronder zullen zich littekens vormen over zijn rechterbeen, -zij, -schouder en -arm. Sinds het ongeluk loopt hij mank en gebruikt hij vaak een stok om zich te ondersteunen.

Karakter: Brendon is een enthousiasteling en heeft net zo'n vurig temperament als de pokémon die hij traint. Hij neemt vaak impulsieve beslissingen, waardoor zijn vecht stijl veel snelle, sterke aanvallen bevat.
Sinds het ongeluk is hij echter wat introvert geworden. Of dit ooit nog weer veranderd, weet nog niemand.

Familie: Brendon is al heel wat jaren gelukkig getrouwd met Aimée. Samen hebben ze een 13 jarige dochter, Karin.

Trainer/Coördinator/Gymleider: Gymleider

Pokémon:

 • Díon (Charizard) ♂
 • Hiro (Arcanine) ♂
 • Corinda (Rapidash) ♀
 • Maple (Electabuzz) ♀
 • Nikita (Ponyta) ♀
 • Rachid (Magmar) ♂

Geschiedenis:
Brendon is geboren is een groot gezin, als oudste zoon. Dit bracht van jongs af aan grote verantwoordelijkheden met zich mee. Zijn moeder werkte niet, maar was een huisvrouw. Wel verlangde ze altijd van hem dat hij haar hielp. Zijn twee jongere zusjes en broertje waren net als hij, energiek en vrolijk. Dit bracht zowel gezelligheid als chaos is huize Mayon. In de tijden dat Brendon aan de drukte het huis wist te ontsnappen ging hij naar de bossen rond hun huis aan de rand van Viridian City. Daar zocht hij pokémon op en speelde met hun, als vrienden. Zo kreeg hij al jong ervaring met pokémon en verwierf hij wijsheid, zonder dit zelf te merken.

Zijn voorliefde voor vuurpokémon begon op zijn twaalfde. Toen mocht hij naar professor Oak in Pallet Town om zijn nieuwe partner te kiezen. Bij het zien van de jonge Charmander was hij meteen verknocht. Vol goede moed begon hij aan zijn reis. Vaak haalde hij de Charmander, die hij de naam Díon gaf, uit zijn pokébal om hem gezelschap te houden. Brendon reisde namelijk alleen, dat wil zeggen, zonder een ander mens. Alleen was hij namelijk nooit met Díon aan zijn zijde.

Al snel ving hij andere pokémon, maar zijn hart sloeg altijd een slag over als hij een vuurtype zag. Brendon breidde zijn team uit met verschillende pokémon, maar er waren vier die een speciaal plekje in zijn hart hadden. Díon, Hiro, Corinda en Maple. Hiro was zijn Growlithe, die hij lang trainde voordat hij hem uiteindelijk liet evolueren. Corinda had veel kracht en elegantie en hij gebruikte haar vaak als rijdier. Maple had hij gered van twee agressieve Nidorino en sindsdien was de elektrische pokémon bij hem gebleven. Met veel training en doorzettingsvermogen slaagde hij erin de eerste zes badges te winnen. Door deze overwinningen werd Brendon vast besloten om Kanto Kampioen te worden.

Zowel zijn pokémon als Brendon werden sterker en zijn Ponyta evolueerde in een Rapidash, wat het reizen nog makkelijker maakte. Ook zijn Growlithe liet hij evolueren tot een Arcanine en Brendon was trots op wat hij bereikt had. Uiteindelijk kwamen ze aan op Cinnabar Island, om zijn zevende Gymbadge te behalen. Hier ontmoete hij Aimée, een mooie blondine met opvallende groene kijkers. Ze was de leerlinge van de Gymleider Hyoru. Brendons hart was meteen verkocht en om zich te bewijzen ging hij het gevecht aan met de leider van de Vuurgym. Het gevecht was zwaar, maar ook nu triomfeerde de bruinharige jongen. Hyoru was onder de indruk, maar was van mening dat de jongen nog veel kon leren. Spijtig genoeg wilde Hyoru maar één leerling per keer.

Brendon overnachtte bij de Gym, waar hij tot diep in de nacht met Aimée praatte. Ze had eigenlijk genoeg van het leven op Cinnabar Island, wat ze nog nooit verlaten had. Eigenlijk moest zij Hyoru opvolgen als hij stopte met het Gymleiderschap, maar dat wilde ze niet. Het meisje wilde de wereld ontdekken, verre reizen maken en samen met haar Vulpix en Flareon nieuwe mensen en pokémon ontmoeten. Brendon voelde met haar mee, omdat dat ook zijn wens was geweest en hij het grotendeels al vervuld had.

De volgende dag gingen ze samen naar Hyoru. Samen hadden ze een besluit genomen. Aimée had het nooit aangedurfd Hyori te vertellen hoe ze zich voelde, omdat er geen vervanging voor haar was. Nu dus wel. Brendon zou haar plaats innemen als Hyoru's leerlingen en Aimée zou eindelijk haar pokémonreis beginnen. Diep van binnen had Brendon spijt, hij zou nu de achtste Gym niet verslaan en niet aan de Kanto League meedoen, maar het was hem allemaal waard. Hij gunde Aimée haar avontuur en ooit, had ze hem beloofd, zou ze terugkeren om daarna nooit weer te vertrekken. Hyoru aanvaarde hun aanbod en diezelfde dag vertrok Aimée. Hij stelde echter een eis aan Brendon die hij niet had voorzien. Hyoru vroeg hem al zijn pokémon vrij te laten en enkel zijn vuurtypes te behouden. De jongen had weinig keus en diezelfde dag nam hij afscheid van zijn trouwe pokémon. Zijn Charmeleon, Growlithe en Rapidash mochten blijven. Maple was echter niet van plan te vertrekken. Hyoru gaf hem toestemming de pokémon te houden.

Brendons training ging onmiddelijk van start. Dit hield in dat hij samen met zijn team elke ochtend moest hardlopen, elke middag een zwaar trainingsprogramma had en ook moest helpen met het onderhouden van de Gym. Na een week had Brendon ontzettend veel respect voor Aimée gekregen, die dit programma al draaide toen ze negen jaar oud was. Wel begon de training al snel zijn vruchten af te werpen. Díon en alle andere pokémon blonken van gezondheid en ook Brendon was sterker en fitter dan ooit. Díon evolueerde na een tijdje, en de bruinharige jongen was ontzettend blij met de gebeurtenis.

Toen hij 14 jaar was kreeg Brendon een jaar verlof van Hyoru. Brendon greep deze kans en reisde onmiddellijk af naar Viridian City, met zijn vier trouwe pokémon. Hij ging het gevecht aan met de gymleider van de Earth Gym en veroverde zijn laatste badge, ondanks het feit dat al zijn pokémon in het nadeel waren tegen grond types. De volgende Kanto league zou pas over twee maanden zijn, dus ging Brendon eerst terug naar zijn ouderlijk huis. Hier was het stiller dan ooit, omdat zijn broertje en zusje ook aan hun pokémon reis waren begonnen. Alleen zijn jongste zusje en zijn ouders waren thuis. Alle drie waren ze ontzettend blij hem te zien en trots op zijn vorderingen. Bij het horen van zijn verhaal, waren zijn ouders met stomheid geslagen. Hún zoon was de opvolger van Hyoru! Nog nooit waren ze zo trots geweest op hun oudste zoon.

Na een week vertrok Brendon weer, om langzaam richting het Indigo Plateau te reizen. Toen hij daar aankwamen hadden ze nog een maand. Van heinde en verre kwamen trainers die hun badges hadden verzameld en ook wilde proberen om Kanto Kampioen te worden. Hier zag hij Aimée weer. Ze deed voor de tweede keer met de League mee. De twee waren dolblij om elkaar weer te zien en de gevoelens die Brendon voor haar had borrelden weer in hem op. De League bracht hun beide naar de halve finale, maar ze verloren het gevecht. Dit deerde Brendon niet en hij vroeg aan Aimée of ze samen met hem verder wilde reizen.

De rest van zijn verlof reisden ze rond in Kanto, waarna ze terug keerden naar Cinnabar Island. Hyoru was verrast en blij om zijn oude leerlinge terug te zien. Het ging echter niet zo goed met de oude man. Na het vertrek van Brendon had hij de Gym alleen draaiende moeten houden en dat was hem zwaar gevallen. Onmiddellijk had de jongen spijt van zijn vertrek. Hij pakte zijn trainingen weer op en hielp samen met Aimée zoveel mogelijk. Toch had de oude man niet meer dan een jaar. Op Hyoru’s sterfbed droeg hij het eigenaarschap van de Gym officieel over aan Brendon, die hem met tranen in zijn ogen aannam.

De vijftienjarige stond voor de enorme taak om nieuwe uitdagers het hoofd te bieden en de Gym draaiende te houden. Velen stonden te lachen bij het zien van de jonge Gymleider, maar dat lachen verging hun al snel toen Brendon het merendeel van zijn uitdagers versloeg. Zo verstreken de jaren, totdat Brendon op negentienjarige leeftijd er iets bij wilde doen. Corinda had het altijd gefascineerd en samen met Aimée zette hij een fokkerij op. Ze kochten een prachtige hengst en al gauw kwamen de eerste Ponyta ter wereld. De eerste Ponyta, Nikita, is nog altijd in Brendon’s bezit. Ook vangt hij op het eiland een nieuwe pokémon, een Magmar. Rachid blijkt het al gauw goed te kunnen vinden met Maple, ze zijn nu partners.

Wanneer Brendon 25 is, bevalt Aimée van hun eerste en enige kindje. Ze noemen het meisje Karin en laten haar opgroeien te midden van hun pokémon. Waneer hij naar zijn kindje kijkt voelt Brendon zich vervult met vrede en vreugde. Ze sluiten de Gym tijdelijk om op bezoek te gaan bij hun familie die allemaal zeer verheugd zijn. Nu, dertien jaar later, begint ook Karin aan haar reis om een pokémon meester te worden. Brendon laat haar met pijn in zijn hart gaan, maar weet nog goed hoe graag hij zelf rond had willen reizen. Dus wenst hij haar geluk en kan hij niks anders doen dan hopen zijn dochter weer veilig terug te zien.

Like's:

 • Met de pokémon op zijn fokkerij werken.
 • Gym- of vriendschappelijke gevechten houden.
 • Met zijn familie samen zijn.


Dislike's:

 • Mensen met een te hoge eigendunk.
 • Wachten.
 • Bug pokémon, hij vind ze zwak.


En verder..: Brendon's passie ligt bij zijn pokémon, soms is hij zo met zijn fokkerij bezig, dat hij zijn vrouw en kind een beetje vergeet. Hier kan Aimée nogal boos om worden. Brendon leidt de Vuurgym op Cinnabar Island.

_________________
Brendon Mayon ZLQjUu9
Terug naar boven Ga naar beneden
 

Brendon Mayon

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Summary's :: Gymleiders-