Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 Yosshi Matsumoto

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Yosshi Matsumoto
Yosshi Matsumoto


Profiel Vrouw Leeftijd : 26
Aantal berichten : 30
Poképoints : 43
Reputatie : 10
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 11
Pokémon:
Yosshi Matsumoto Vide
BerichtOnderwerp: Yosshi Matsumoto Yosshi Matsumoto Emptyza jul 20, 2013 6:41 pm

Karakterkaart

Naam: Yosshi Matsumoto
Leeftijd: 11 jaar, geboren op 2 augustus.
Geslacht: Man
Woonplaats Cinnabar Island

Uiterlijk: Yosshi is een kleine jongen, van een meter en 43 centimeter. Hij neigt naar de magere kant en heeft grote, groene ogen. Zijn haar is donkerbruin, valt net niet op zijn schouders en springt altijd alle kanten op. Het hangt dan ook regelmatig voor zijn ogen. Yosshi draagt het liefst sportieve kleding. In de zomer zijn dit korte broeken en T-shirts, in de winter vesten en lange sportbroeken. Hij draagt vrijwel altijd sneakers. Overigens is hij absoluut niet modebewust en kleurencombinaties zullen hem ook een worst wezen. Als hij zich maar vrijelijk en prettig kan bewegen in zijn kleding, is het voor hem goed.  
Karakter: Yosshi is een actieveling en een harde werker. Hij kan eigenwijs en volhardend zijn, maar in nabijheid van vreemden is hij slecht op zijn gemak en stil. Deze stilte vervalt echter direct als het gespreksonderwerp overgaat op Pokémon, dan kan Yosshi je de oren van het hoofd kletsen over interessante feitjes die hij in een of ander boek gelezen heeft, of tijdens een tv-programma heeft opgevangen. Yosshi heeft nooit ergens in uitgeblinkt, maar heeft wel de wil om uiteindelijk ergens goed in te worden. Hij heeft zijn zinnen gezet op de Pokémonwereld, omdat hij Pokémon leuk vindt en ademloos kan kijken naar Pokémongevechten die live worden uitgezonden op tv. Verder heeft Yosshi enorm veel respect voor mensen die het al wel gemaakt hebben in de Pokémonwereld. Zijn kamer hangt vol met posters en artikelen van en over gymleiders en professoren.
Overigens is Yosshi wel een lief en eerlijk persoon. Het spreekwoord “als het moet ga ik zelfs over lijken” zal hij nooit in de mond nemen, want hij wil niemand kwaad doen en al helemaal geen Pokémon. Als hij dan uiteindelijk niet de beste blijkt te zijn, ach, dan zal dat een klap voor hem zijn, maar daar kan hij wel mee leven. Hij zal gewoon nog harder zijn best doen. Daarnaast is Yosshi ook zo naïef als een elfjarige jongen kan zijn. Hij begrijpt nog vrij weinig van de wereld van volwassenen en vind zichzelf al bijna een man.

Familie:
Yosshi’s vader heet Ruīji Matsumoto. Ruīji is 37 jaar, een meter en 80 centimeter lang en heeft dezelfde bruine haren als zijn zoon. Ook zijn kleine baardje is bruinkleurig. Ruīji is docent op school en steunt Yosshi volledig in zijn keuze om Pokémontrainer te worden. Hij heeft menig kind in de klas gehad die dezelfde droom koesterde – voor sommige daarvan spatte die droom uiteen, voor anderen werd hij realiteit, maar negen van de tien keer kwamen de jonge mensen sterker uit de strijd en hij hoopt dat dat ook voor zijn zoon zal gelden. Ruīji is even volhardend als zijn zoon en daarnaast ook absoluut een rechtvaardig man.
Yosshi’s moeder heet Deiji Matsumoto-Watanabe. Ze is 39 jaar en heeft de prachtige lengte van één meter en 55 centimeter weten te bereiken. Ze heeft halflange, bruine haren en eveneens bruine ogen. Deiji zou maar zo de doorsnee moeder kunnen worden genoemd. Ze is een huisvrouw en overbezorgd als het om haar kinderen gaat. Het kost haar veel moeite om Yosshi los te laten, maar Ruīji heeft haar met een aantal sterke argumenten en met heel veel moeite om weten te praten. Juist dat grote verschil tussen Ruīji en Deiji is wat hun relatie zo sterk maakt, hoewel ze één ding in gemeen hebben: beide zijn ze voorstanders van rechtvaardigheid en houden ze zielsveel van hun kinderen. Deiji is overigens een stille vrouw, die weliswaar flink kan ratelen tegen haar gezin, maar bij vreemden weinig meer zegt dan dat Yosshi doet. Tot slot heeft ze al enkele jaren een Rapidash, waarmee ze af en toe uit rijden gaat.
Dan heeft Yosshi nog een zusje, Pīchi Matsumoto. Pīchi is negen jaar en een heel ander persoon dan Yosshi. Ze is druk en kwebbelt veel, ook als er vreemden in de buurt zijn trekt ze graag de aandacht naar zich toe. Ze is voor veel Pokémon bang, maar Rapidash vindt ze wel leuk en ze mag dan ook wel eens een stukje meerijden met haar moeder. Ook Pīchi heeft bruine haren en bruine ogen en lijkt daarmee sprekend op haar moeder. Ook haar neus lijkt erg veel op het wipneusje van haar moeder, maar ze heeft diezelfde volhardendheid als haar vader heeft. Tot slot houdt Pīchi van poppen en is ze gek op prinsessenjurken. Hoewel Yosshi wel graag met haar speelt, vindt hij haar toch te veel meisjes-meisje om haar als meer dan een klein zusje te gaan zien.
Yosshi’s opa van moeders kant heet Shigeru Watanabe. Hij is inmiddels 66 jaar en nog altijd gelukkig getrouwd met Yosshi’s natuurlijke oma, Kaori Watanabe (66). Beide nog-niet-zo-oude-oudjes zijn nog kerngezond en wonen in het prachtige Cerulean City. Af en toe gaan de Matsumoto’s bij hen op bezoek, maar niet te vaak, want de gedwongen reis per boot is lang en duur en noch de Matsumoto’s, noch de Watanabe’s hebben geld in overvloed.
Yosshi’s opa van vaders kant heet Takashi Matsumoto. Ook hij is 66 jaar en kerngezond. Vroeger was hij een Pokémontrainer, maar tegenwoordig lopen zijn twee Raticates alleen nog maar van hun slaapplek naar de etensbak toe, te oud om nog serieus te trainen. Zijn vrouw heet Yuki Matsumoto en is 60 jaar. Helaas gaat het met haar minder goed dan met haar man. Ze lijdt aan een spierziekte en is vaak aan haar bed toegewezen. Ze is echter volhardend en wil en kan nog altijd van het leven genieten, wat haar niet zozeer een zielige vrouw, maar eerder een mooie vrouw maakt. Ze is vastbesloten minstens de 80 te halen, dus ze heeft nog wat jaartjes te gaan! De Matsumoto’s wonen in Fuchsia City.

Trainer/Coördinator/Gymleider/Grunt: Trainer

Pokémon:
Squirtle (♂)
Naam: Nokonoko
Innerlijk: Nokonoko is een goedaardige pokémon. Hij lijkt eigenlijk heel veel op zijn baasje, zij het dat hij wat brutaler is. Hij is gek op lekker eten en schroomt niet om af en toe wat eten te stelen van zijn baasje. Nokonoko kan slecht tegen stiltes en doet altijd zijn best om zijn baasje trots te maken.
Sterktes: Nokonoko is snel in het water. Hoe zwakker hij is in gevechten, hoe meer het water in zijn voordeel kan werken. Verder is hij als waterpokémon natuurlijk goed tegen vuur-, grond- en steenpokémon.
Zwaktepunten: Wanneer hij honger heeft kan Nokonoko zich écht niet meer concentreren. Concentratie is sowieso al niet zijn sterkste punt. Daarnaast zijn elektriciteit en gras natuurlijk ook dingen waar hij... slecht tegen kan.

Geschiedenis:
Yosshi werd geboren op een warme zomerdag, een week eerder dan uitgerekend was. Toch kwam Yosshi als een kerngezonde baby ter wereld en al gauw was te zien en te merken dat hij veel van zijn vader weg had. Yosshi was een belangrijk onderdeel van een gelukkig gezin, toentertijd nog bestaande uit een gelukkig stel en hun zoontje. Twee jaar lang bleef de gezinssamenstelling zoals hij was, maar toen kwam Pīchi. Niet dat het gezin daarmee ongelukkiger werd – oh nee, absoluut niet! Ook Pīchi was een verrijking voor de Matsumoto’s, die zich nu gezegend noemden met zowel een zoon als een dochter, die weliswaar heerlijk konden kibbelen, zoals broers en zusjes wel vaker doen, maar elkaar nooit opzettelijk pijn zouden doen. Eigenlijk was alles gewoon goed, in huize Matsumoto.

Minder goed was het nieuws dat hen vanuit Fuchsia City bereikte, toen Yuki Matsumoto, Yosshi’s oma, liet weten dat ze aan een spierziekte leed. Gelukkig bleek de ziekte niet dodelijk, maar wel erg vermoeiend voor de vrouw. Het zorgde voor wat kopzorgen, maar ondanks dat bleven de Matsumoto’s gelukkig en – ook niet onbelangrijk – bleven zij nog even in Vermillion City wonen. Yosshi was toen vijf jaar, dus erg veel van de ziekte kreeg hij nu ook weer niet mee.Tijdens alle bezoeken aan zijn opa en oma was hij toch altijd het meeste geïnteresseerd in de twee Raticate van zijn opa en de spannende verhalen die Takashi erbij te vertellen had.

Toen Yosshi acht werd, verhuisden de Matsumoto’s naar Cinnabar Island. Voor Yosshi was dit vooral fantastisch omdat hij nu de kans kreeg om eens in de Cinnabar Gym te kijken. Wat hij zag beviel hem zeer goed, maar zijn hart enkel en alleen aan vuurpokémon verkopen zou hij niet doen, nee, want hij had ook al eens toegekeken bij gevechten van de Cerulean City Gym. En die van Fuchsia City. En natuurlijk de gym van Vermillion City. Nu ze in Cinnabar woonden, kreeg Yosshi ook eindelijk zijn eigen slaapkamer en hoefde hij hem niet meer te delen met zijn zusje. Hij hing zijn muren vol met posters van Pokémon en betekenisvolle Pokémontrainers. Alle Gymleiders hingen aan zijn muur en ook een aantal krantenartikelen werden opgehangen. De verzameling groeide met de jaren, ook in de vorm van Pokémonboeken en encyclopedieën. De grootste poster die Yosshi aan zijn muur had hangen, was die van een foto van de drie starterpokémon, die vredig naast elkaar lagen te slapen.Yosshi keek er vaak na en droomde er dan van zijn eigen starterpokémon op te halen. Maar wie zou hij dan kiezen? En wanneer zouden zijn ouders hem laten gaan?

Op zijn elfde verjaardag kreeg Yosshi een mooier cadeau dan waar hij ooit op had durven hopen. Een ticket voor de boot naar Pallet Town, een mobieltje en de woordelijke belofte dat hij op reis mocht gaan wanneer hij zich daar klaar voor voelde. Zijn ouders hadden professor Oak al laten weten dat Yosshi binnenkort een Pokémon op zou komen halen. Voor Yosshi was de vraag niet wanneer hij klaar was voor de grote reis, maar wanneer hij klaar was met het inpakken van zijn spullen. Hij kon niet wachten om de wijde wereld in te trekken en zijn eerste Pokébal in zijn handen te houden. Er verstreek nog een week, meer omdat hij het toch wel lastig vond om zijn ouders en zusje gedag te moeten zeggen, dan dat hij opzag tegen zijn reis. En omdat hij nog geen keuze had gemaakt. Elke avond staarde hij naar de poster van de drie starterpokémon. Hij vond ze alle drie fantastisch, maar toch had hij ook het gevoel dat de keuze wat beperkt was. Het liefst wilde hij beginnen met een zeer zeldzame pokémon, zodat hij afstak van al die andere trainers die door Kanto liepen, maar hij begreep ook wel dat dat gewoon onmogelijk was. Hij staarde nog lang naar de posters en maakte toen zijn beslissing, wetend dat hij er hoe dan ook geen spijt van zou krijgen. Morgen... morgen zou zijn reis beginnen.

Like's:

  • Pokémon en zijn Pokémon-idolen: alle gymleiders, de elite four en alle Pokémonprofessoren die naam gemaakt hebben.
  • Zoals zoveel jongens houdt Yosshi van veel en lekker eten. Geen groenten natuurlijk, maar lekkere pasta’s en fastfood gaan er altijd in. Ook is hij gek op ijsjes.
  • Actief bezig zijn: springen, klimmen, rennen – het liefst zou hij regelmatig door de modder rollen en in plassen springen, maar na een aantal boze woorden van zijn moeder doet hij dat toch maar niet meer en probeert hij zichzelf in toom te houden, iets dat lang niet altijd lukt.


Dislike's:

  • School en andere serieuze (en onserieuze) dingen waar hij niet goed in blijkt te zijn.
  • Nette dingen: kleding, feesten, bijeenkomsten, etc.
  • De vervelende kanten van volwassenheid. Yosshi is een kind en wil dat (onbewust) vooral ook nog even blijven. Natuurlijk beweert hij zelf dat hij al zo goed als volwassen is: hij kan zijn eigen keuzes maken en op zijn eigen benen kan staan en wacht vol smart op het moment dat hij met meneer zal worden aangesproken – vooral dat laatste ziet hij als een komende mijlpaal in zijn leven –, maar met financiën heeft hij helemaal niets en zijn ouders zien hem ook nog niet zo gauw een serieuze baan nemen. Ach... hij is ook pas elf.


En verder..:
Yosshi heeft geen favoriete Pokémon, hij vindt ze allemaal leuk!
Terug naar boven Ga naar beneden
Mitsu Hotaka
Mitsu Hotaka
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 24
Aantal berichten : 922
Poképoints : 141
Reputatie : 6
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 22 jaar
Pokémon:
Yosshi Matsumoto Vide
BerichtOnderwerp: Re: Yosshi Matsumoto Yosshi Matsumoto Emptyzo jul 21, 2013 1:27 pm

Ik kan niet echt wat foutjes opmerken in je KK, behalve dan dat je af en toe een s vergeet in Yosshi's naam (Bij de uitleg over zijn grootouders).

Je karakterkaart is goedgekeurd!

_________________
Yosshi Matsumoto Wwk8d1
You’ve crossed the finish line
Won the race but lost your mind
Was it worth it after all?
Terug naar boven Ga naar beneden
 

Yosshi Matsumoto

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Summary's :: Trainers-