Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 [GYM] Taking the next challange

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sora Takahashi
Sora Takahashi


Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 236
Poképoints : 157
Reputatie : 23
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 14 jaar
Pokémon:
[GYM] Taking the next challange Vide
BerichtOnderwerp: [GYM] Taking the next challange [GYM] Taking the next challange Emptyzo aug 25, 2013 3:38 pm

Licht trillend van de zenuwen stond Sora voor de Cerulean Gym. Het was alweer een tijdje geleden dat ze hier was geweest. Eigenlijk was ze hier zelfs al twee keer geweest, namelijk voor de Whirling Waterpool Days een aantal weken terug, en heel wat maanden daarvoor, om het gevecht tussen Kenji en zijn moeder te aanschouwen. Nu, echter, stond ze hier voor haarzelf, voor een poging om een tweede badge te winnen. Als Coördinator mocht ze de eerste twee Gyms uitdagen en na haar succes bij de eerste Gym, en haar twee falende pogingen bij de twee Contests, had ze besloten de tweede Gym uit te dagen. Haar eerste Gymgevecht, alweer een half jaar geleden, was ook beter verlopen dat ze toen in eerste instantie had verwacht, en dus zou dit vast ook wel goed gaan, toch? Waterpokémon waren een stuk minder destructief als Steenpokémon, dus Sora verwachtte niet al te veel schade deze keer.

Sora liep de stenen trap op die leidde naar de ingang van de Cerulean Gym. Spring was aan haar zijde, de Ivysaur zag er sterk en vastberaden uit, Sun zat op haar schouder, klaar voor de strijd. Het groenharige meisje had nooit verwacht dat ze ooit nog de tweede Gym uit zou gaan dagen, aangezien ze de eerste Gym alleen maar had gedaan om meer ervaring te krijgen in gevechten. Het Coördinator zijn stelde haar echter wat teleur, aangezien ze nog geen enkel lintje had weten te winnen. Ze had ook al een besluit genomen; zou ze ook deze Gym winnen, dan zou ze verder gaan als een Trainer en stoppen met coördineren. Hoewel ze het leuk vond om een Coördinator te zijn, was het voor haar niet bevredigend dat ze nog geen lintje had weten te winnen. Ze was bij haar tweede Contest zelfs verder onderaan de ranglijst beland dan bij haar eerste Contest! Waarschijnlijk kwam dit door haar Pokémonkeuze, maar daar ging het nu even niet om.

Meer vastberaden dan eerst liep het meisje naar de balie tegenover de ingang en groette de vrouw die er achter zat. ‘Ik kom de Gymleidster uitdagen,’ verklaarde het meisje, waarop de vrouw achter de balie knikte. ‘Je hebt geluk, ze heeft nu net ruimte vrij in haar agenda.’ Sora was even verbaasd om te horen dat de leider van de Cerulean Gym een agenda bijhield voor haar gevechten, maar aan de andere kant was het ook wel logisch. Er kwamen zó veel trainers naar de Gym, dan moest je wel alles inplannen om er zeker van te zijn dat je ook tijd had voor jezelf. De vrouw ging haar voor naar de ruimte waar het zwembad van de Gym zich bevond en waar ook de Gymgevechten werden gehouden. Sora keek even om zich heen toen ze de ruimte betraden. Het zag er zo anders uit nu de tribunes niet volgepakt waren met mensen. ‘Cynthia, ik heb een uitdager voor je,’ riep de vrouw naar de blauwharige vrouw die aan de andere kant van het zwembad bezig was met een Dewgong. De vrouw keek op, glimlachte, kwam overeind en liep naar hen toe. ‘Sora, wat leuk om je weer te zien,’ reageerde de vrouw, haar hand uit stekend. Sora schudde deze en glimlachte.

Het was alweer een tijdje geleden dat ze de vrouw voor het laatst had gezien, maar het was fijn om te weten dat de vrouw haar niet was vergeten.  ‘Ook leuk om u weer te zien mevrouw Claves,’ sprak het meisje beleefd. ‘Heb je Kenji toevallig nog gezien? Hoe gaat het met hem?’ De vrouw klonk wat bezorgd, maar daar kon Sora niet veel aan veranderen, helaas. ‘Ik heb hem al een paar maanden niet gezien mevrouw, niet meer sinds hij hier de Gym heeft uitgedaagd. Ik neem echter aan dat het wel goed met hem gaat.’ Ze glimlachte vrolijk naar de vrouw, welke knikte, maar niet echt gerustgesteld leek. ‘Ja, vast wel. Hij is oud genoeg om op zichzelf te passen.’ Dit laatste mompelde ze meer tegen zichzelf dan dat ze tegen Sora sprak, maar toen glimlachte ze weer. ‘Goed! Laten we dan maar met jouw Gymgevecht beginnen hè?’ Sora knikte en de twee dames liepen ieder een andere kant op. Sora vestigde zich aan de ene kant van het bad, Spring aan haar zijde, terwijl Cynthia aan de andere kant ging staan, Vaporeon en Dewgong aan weerszijden van haar. Er verscheen een scheidsrechter naast het bad, welke begon te praten en het gevecht opende. ‘Het volgende Gymgevecht zal gaan tussen Cynthia Claves, de Gymleider van Cerulean City, en Sora Takahasi uit Viridian City. Beide partijen mogen twee pokémon gebruiken, alleen de uitdager mag tijdens het gevecht van pokémon wisselen. De eerste die twee pokémon heeft uitgeschakeld wint. Begin!’ Het was hetzelfde verhaaltje als toen in de Pewter Gym en Sora vermoedde dat alle scheidsrechters altijd hetzelfde vertelden.

‘Martin, ga!’ hoorde Sora aan de overkant van het bad en de Dewgong dook het water in. Niet veel later kwam hij weer met zijn kop boven water, dobberend in het water, wachtend op de eerste Pokémon waar hij het tegenop zou moeten nemen. Sora keek naar beneden, naar Spring, en knikte. ‘Saur,’ reageerde de Ivysaur en ze liep naar voren. Gelukkig dreven en grote, ronde schijven in het zwembad, anders had Sora een probleem gehad. Ze betwijfelde namelijk of Spring wel kon zwemmen. De Ivysaur sprong vanaf de kant op een ronde schijf en deed verwoede pogingen op het wiebelende, dobberende ding te blijven staan. Bijna was haar Pokémon na de sprong meteen door gegleden, het water in, maar ze had zichzelf staande weten te houden. Goed, dan kon het gevecht nu beginnen! ´Martin, Aqua Tail!´ riep Cynthia, waarop de Dewgong in beweging kwam en op Spring af begon te zwemmen.  Sora staarde naar Spring, welke op haar beurt naar de naderende Dewgong keek. Wat zou ze doen? Wat moest ze doen? Ontwijken of blokkeren, dat was een ding dat zeker was, maar hoe? ‘Blokkeer de aanval met je roede!’ riep Sora naar haar Pokémon toen de Dewgong uit het water dook, een sierlijke salto maakte en zijn staart, omhuld met water, met een denderende snelheid op Spring neer liet komen. DeIvysaur blokkeerde de aanval door een X te vormen met haar roedes, maar de aanval van de Dewgong was sterk en Spring werd het halve platform over geduwd.

Dewgong maakt een sierlijke zwaai in de lucht en dook weer in het water, waarna hij enkele meters verderop weer boven kwam. Spring stond nog op het platform, hijgend, al had het maar een millimeter gescheeld of ze had in het water gelegen. De toon van het gevecht was gezet en Sora had wel door dat, hoewel ze qua type in het voordeel was, Cynthia in het water nog altijd een veel groter voordeel had dan zij. Waarom had ze geen Pokémon die kon zwemmen? Nee wacht, zwemmen was niet handig, dan zaten haar Pokémon juist in het gebied waar Cynthia sterk was. Ze had een Pokémon met vleugels moeten hebben. Verdorie! De Gymleidster tegenover haar was ondertussen overgegaan naar de volgende aanval; Aqua Jet. Voor de tweede keer kwam de Dewgong uit het water geschoten, dit keer niet met een sierlijke draai, maar met een loeiharde vaart. ‘Spring! Buk!’ De Ivysaur bukte, maar ja, met een knol op je rug kun je je niet zo plat maken als je zou willen. Dewgong raakte de knol volop en wederom werd Spring over het platform gedrukt. Gelukkig was de Pokémon zo slim om zich met haar roede vast te houden aan het platform, anders had ze zeker weten in het water gelegen. Sora balde haar vuisten toen de Dewgong voor de tweede keer onder water verdween. Als het zo door ging, dan ging ze dit niet winnen. Ze moest overgaan tot de aanval en wel nu!

‘Spring!’ riep het meisje, nog niet echt wetend wat ze nou van plan was. Het was in ieder geval noodzaak dat ze Dewgong wat schade toe ging brengen en Spring daarbij wat meer kracht gaf. Leech Seed was daar perfect voor, maar dan moest ze Dewgong wel weten te raken. ‘Headbutt!’ kwam er vanaf de overkant, waarop Sora meteen reageerde met: ‘Spring omhoog en doe je Vine Whip!’ Dewgong scheerde door het water, op Spring af, welke zich klaar maakte om te springen. De Dewgong schoot uit het water, waarop Spring een aanloop nam en rakelings over de witte Zeehondpokémon heen wist te springen. In haar vlucht haalde Spring haar roedes tevoorschijn en begon Dewgong hiermee te slaan. Ze wist de witte Pokémon een paar flinke klappen te geven voordat deze wees in het water verdween. Spring wist op haar pootjes te landen op het platform, maar gleed voor de zoveelste keer een stuk door, omdat het platform nat was van al het opspattende water. ‘Head Butt nog een keer!’ riep Cynthia vanaf de andere kant van het bad. Sora balde haar vuisten, het was nu tijd voor de volgende zet; Dewgong op het droge krijgen en Leech Seed gebruiken. Dewgong kwam er weer aan door het water en zowel Sora als Spring zette zich schrap. Dewgong sprong op uit het water, waarop Spring weer een aanloop nam en ook sprong. Dit keer, echter, sloeg ze de Dewgong niet met haar roeden, maar greep ze hem vast. Dewgong dook in het water en Spring probeerde de Pokémon vast te houden. Deze was echter sterker dan de Ivysaur en het duurde dan ook niet lang of het trekspel was beslist.

Geschrokken keek Sora toe hoe Spring in het water werd getrokken en Dewgong er vandoor ging. Als een soort waterskiër probeerde Spring zich staande te houden, nog altijd vast houdend aan de Dewgong met haar roede. Maar wacht eens, dit kon ook! ‘Leech Seed!’ Dewgong maakte een paar keer een scherpe bocht, waardoor de aanval van Spring mistte, maar bij de vierde poging lukte het. Het zaadje raakte de witte huid van de Dewgong en ontsprong meteen. Slanke ranken vouwden zich om het lichaam van de Waterpokémon en begonnen het “leven” uit hem te zuigen. Spring daarentegen, kreeg alle afgetapte energie van de Dewgong binnen en leek op te fleuren. Langzaam maar zeker minderde de Waterpokémon vaart door het wegzakken van zijn energie en zowel Sora als Cynthia kon zien dat de Dewgong niet lang meer actief zou deelnemen aan het gevecht. Het was echter nog niet voorbij. ‘Ice Beam!’ riep Cynthia, duidelijk niet van plan het zo snel op te geven. Nee, dat zou ze inderdaad niet zo snel doen. Het was immers wel een Gymleidster die daar tegenover haar stond.

Dewgong bereide zijn ijsstraal voor en Sora beval Spring in lichte paniek om zijn roede los te maken en te maken dat ze weg kwam. Uiteraard was een Bulbasaur lang niet zo snel in het water als een Dewgong en hoewel de Bulbasaur een dappere poging deed om te ontsnappen, merkte dat dit geen zin had en toen probeerde te counteren met een Razor Leaf, was het niet voldoende. Spring werd door de ijsstraal geraakt en naar achteren gegooid door het bad. ‘Spring!’ riep Sora geschrokken, haar ogen gefixeerd op haar Graspokémon. De Bulbasaur lag in het water, maar had nog één oog open. Ze was bijna aan het einde van haar energie, maar had nog één laatste troef. Langzaam, stiekem, sijpelde er slaappoeder in het water van het bad, wat zich vermengde met het water en zich verspreidde. Een laatste grijns naar haar trainster, en toen lag Spring uitgeteld in het bad. Helaas, de eerste slag was verloren. ‘Ivysaur is uitgeschakeld, Dewgong is de winnaar!’ Sora zuchtte en liet haar Pokémon terugkeren, maar nog voor ze haar Pikachu het veld op kon sturen, waren haar ogen gericht op de Dewgong van Cynthia. De Pokémon dreef op zijn rug in het water; slapend.

Een glimlach gleed langzaam over het gezicht van Sora. Dewgong sliep. Dit was haar kans! ‘Sun, ik kies jou!’ riep het meisje, wijzend naar het bad, waarop de Pikachu naar voren sprong. ‘Electro Ball!’ De Pikachu vormde een elektrische bal op zijn staart en smeet die toen naar de slapende Dewgong toe. Cynthia ondernam niet eens een poging haar Pokémon toe te roepen dat hij het moest ontwijken, hij sliep namelijk als een os. De Waterpokémon werd volop geraakt en hard ook, waarna hij voor de tweede keer op zijn rug dreef in het had, nu uitgeteld. ‘Dewgong is uitgeschakeld, Pikachu wint!’ Yes! Comeback, alles! ‘Slim gedaan,’ complimenteerde Cynthia haar. ‘Maar ben je ook slim genoeg voor deze?’ Ze keek naar haar Vaporeon, welke knikte en naar voren stapte. Doordat het water nog altijd vermengd was met Sleep Powder, sprong de Vaporeon lenig op één van de drijvende platforms. Hmm ja, dat was natuurlijk weer het voordeel van een Waterpokémon op poten; die kon zich ook op het land bewegen. ‘Oké Alex, vooruit! Hydro Pump!’ Pardon!? ‘Sun, ontwijk!’ God wat was Sora blij dat Sun zo lenig was, want als die aanval haar had geraakt, dan was het over en uit geweest. Zelf moest de Coördinator ook opzij springen, want anders werd zij geraakt, in plaats van Sun. Het was voor het meisje wel duidelijk dat Alex, de Vaporeon voor haar, een stuk sterker was dan Dewgong. Helaas, dit ging toch lastiger worden dan gedacht.

Vaporeon sprong naar voren, van het ene platform naar de andere, klaar om zijn Bite te gebruiken tegen Sun. De Pikachu zette zich schrap. ‘Dubbel Team, en dan Thunderbolt!’ Pikachu verdween in een flits en veranderde opeens in een heel lager aan Pikachu. Alex viel één van de kopieën aan en ging toen verder met de volgende en die daarnaast. Sun verscheen achter Alex, haar wangen knetterend met elektriciteit. Een fikse bliksemschicht verliet de Pikachu en raakte Vaporeon in zijn rug, waarna de Waterpokémon een stuk over het platform gleed en toen stil hield. Grommend draaide de blauwe Pokémon zich om en vuurde een Water Pulse af. Sun probeerde deze te ontwijken, maar was te dichtbij de Vaporeon, waardoor hij naar achteren werd geslingerd. ‘Sun! Flash!’ Al tollend door de lucht probeerde de Pikachu het bevel op te volgen, maar pas toen hij met beide poten op de rand van het platform landde, kon hij de verblindende aanval inzetten. Vaporeon werd kort verblind door het felle licht dat Sun produceerde en Sora greep haar kans. ‘Quick Attack!’ Sun sprong naar voren, vanaf de rand van het platform, en racete op Alex af. Deze was nog altijd verblind door het licht en het duurde even voor hij de Pikachu aan zag komen. Toen hij de gele Pokémon zag, wat het echter al te laat. Met veel kracht beukte Sun de Vaporeon tegen zijn zij. Deze struikelde opzij, gleed uit en viel in het water.

Sora keek hoopvol toe, ging de Vaporeon slapen? Net als Dewgong? Helaas gebeurde dit niet. Hoewel de ogen van de Vaporeon wel wat naar beneden zakten, viel hij niet in slaap. Sora liet teleurgesteld haar schouders zakken. Ze had gehoopt dat de Vaporeon zou gaan slapen, maar blijkbaar had het water het slaappoeder in de tussentijd zo ver verdund, dat het niet meer zo effectief was. Verdorie! ‘Acid Armor!’ Met grote ogen keek Sora toe hoe de Vaporeon verdween en één werd met het water. Nee hè! Wat moest ze nu? ‘Alex, doe je Surf!’ Een gigantische vloedgolf ontstond in het bad en torende hoog boven Sun uit. De Pikachu keek ernaar en liet haar oren hangen. Een ietwat zielige “Pika?” was nog te horen voor de vloedgolf zich op de Pikachu stortte en haar mee spoelde. ‘Sun!’ Geschrokken en gespannen keek het meisje naar het water. Waar was haar Pikachu? Was ze in orde? Was het gevecht voorbij? Opluchting nam bezit van het meisje toen ze haar Pikachu zag. De gele Pokémon hield zich vast aan de rand van een platform, duidelijk uitgeput door de aanval en het vechten tegen het water. Ze zat nu echter zelf ook in het water. Sora had een plan, een laatste, wanhopige poging. ‘Thunder Wave!’ riep het meisje, waarop de Pikachu de verlammende elektrische aanval los liet op het water. Sora keek toe hoe het water oplichtte en plots kwam de Vaporeon van Cynthia bovendrijven. Hij was verlamd, maar vocht zichtbaar hard om zijn bewegingsmogelijkheden te vergroten.

Sora haar hart klopte in haar keel terwijl ze toekeek. Ze had nog een kans. Ze kon nog één ding doen. Ze moest het wel nú doen! Alex begon langzaam zijn poten weer te bewegen en Sora keek naar Sun.  ‘Thunderbolt!’ Sun knikte, schraapte haar laatste kracht bij elkaar en zette toen haar elektrische donder in. Alex werd geraakt, en hard ook. De klap werd nog eens versterkt door het water en even vreesde Sora dat ze de Pokémon levend aan het roosteren was. Alex viel in het water neer en bleef liggen. Sun hield zich nog altijd vast aan het platform, hijgend, uitgeput. Zowel Sora, Sun als Cynthia staarden naar Alex. Was hij uitgeteld? Of kwam hij nog weer tot leven en was Sora echt de pineut?

Die laatste Thunderbolt was de Vaporeon teveel geworden. Uitgeteld dreef Alex door het water van het bad heen. Gefeliciteerd, je hebt de Cascadabadge gewonnen!

Ongelovig staarde Sora naar de bewusteloze Vaporeon on het water. Ze had gewonnen? Ze had gewonnen. Ze had gewonnen! 'YES!' riep Sora luid toen de scheidsrechter verklaarde dat de Vaporeon was uitgeschakeld en Sun had gewonnen. Cynthia liet haar Vaporeon terugkeren in zijn pokéball en kwam naar haar toe lopen. 'Gefeliciteerd Sora, dat was een mooi gevecht,' sprak de vrouw. De vrouw stak haar hand naar het meisje uit en liet een glimmende badge zien, in de vorm van een waterdruppel. 'Alsjeblieft, de Cascade badge. Je hebt hem verdient.' Dankbaar pakte het meisje de badge van de vrouw aan en omhelsde haar toen. Ze wist niet in hoeverre het toegestaan was om een Gymleidster te knuffelen, maar Cynthia leek het niet erg te vinden. 'Mocht je Kenji tegenkomen, wil je hem dan de groetjes doen en zeggen dat ik hem mis?' vroeg de vrouw. Sora knikte. 'Zal ik doen.' Een aantal minuten later verliet het meisje de Cerulean Gym, tevreden.

OOC: Godmode Cynthia met toestemming!
Terug naar boven Ga naar beneden
 

[GYM] Taking the next challange

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Archief :: Archief 2013-