Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 A stone challenge!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Iria Filio
Iria Filio


Profiel Vrouw Leeftijd : 21
Aantal berichten : 373
Poképoints : 150
Reputatie : 12
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 15 Years
Pokémon:
A stone challenge! Vide
BerichtOnderwerp: A stone challenge! A stone challenge! Emptyma jun 11, 2012 5:30 pm

Iria slikte toen ze het gigantische gebouw zag. 'Het is zover!' dacht ze. “Nu kunnen we bewijzen, hoe hard we getraind hebben!” zei ze tegen Sky, die zoals gewoonlijk op de schouder van zijn trainer zat.”Pi!” zei de Pidgey blij. “Ja, vandaag zullen we onze vaardigheden testen! Ik geloof in je, Sky!” sprak Iria tegen haar Pokémon. Iria pakte al haar moed bij elkaar, terwijl ze vooruit stapte, het leek wel een eeuwigheid om bij de deur te raken. Langzaam gingen de deuren open en Iria zette haar eerste stap in de gym. De steen-gym! Een echte uitdaging voor Iria, ze had namelijk maar 1 Pokémon die echt in het voordeel was tegen deze soort. Namelijk Bloom, haar Oddish. Iria keek met grote ogen naar de inkomhal, niet veel verder zat een vrouw achter een balie. Iria stapte vastberaden op de vrouw af. Sky ging in zijn trotse houding staan, terwijl Iria langzaam tot stilstand kwam. De vrouw keek op, ze had Iria al horen binnenkomen, maar ze had het kennelijk druk met papierwerk. “Kan ik iets voor u doen?” vroeg de vrouw achter de infodesk. “Ik kom Brock, de gym-leader, uitdagen.” antwoordde Iria op haar vraag. “Goed, dat is de gang door, de eerste deur rechts en veel succes!” sprak de dame uit. “Bedankt.” antwoordde Iria. Ze ging naar de deur die de vrouw had aangewezen, die opende ze en het meisje liep met gebalde vuisten door.

Langzaam opende ze de deur die naar Brock moest leiden. Iria haar mond viel open, toen ze het gigantisch strijdveld zag. Iria haar ogen gleden over de contouren van het veld, stenen, zo ver het oog reikte, lagen verspreid over de arena. Er waren lijnen langs het veld geschilderd, die het onderscheid moest maken, tussen de arena en de gewone vloer. Haar ogen vlogen naar boven. Langs 2 kanten waren tribunes gebouwd, daar waar mensen je konden zien als je streed om de badge. Er waren ook gaten en bobbeltjes op het veld van eerdere gevechten, met trainers. “Hallo.” zei een zware mannenstem. Iria haar ogen gleden van het veld en richtte zich nu op de man naast haar. Dat moest Brock zijn! Blijkbaar had ze zijn aandacht getrokken, toen ze het veld bewonderde. Iria schudde even haar hoofd en Brock moest grinniken. Toen pakte Iria al haar moed bij elkaar en zei ze; “Brock, ik daag je uit tot een gevecht!” De man keek even schuin naar Iria waarna hij vroeg; “En de naam is?” “Iria Filio!” antwoordde Iria meteen na zijn vraag. “Goed dan gaan we van start!”

Brock verdween even uit de kamer, maar al snel was hij terug. Deze keer had hij een man mee. Deze had twee vlaggen vast, een rode en een groene. Iria ging plaats nemen aan de linkerkant van het veld, terwijl Brock tegenover haar ging staan, aan de andere kant van de arena. Nu zou het gebeuren! Nu zou ze tonen hoe ze het doet in een gevecht! “Dit gevecht gaat tussen Brock, de gym-leader en Iria Filio,” Opeens verdween al de stress, als sneeuw voor de zon. “Beide trainers mogen twee Pokémon gebruiken. De uitdager mag haar Pokémon wisselen, de gym-leader niet!” Iria voelde hoe ze stond te trillen van de spanning. “Begin!” weergalmde het in de gym. Brock greep een poké-bal en deze gooide hij in de lucht. De bal sprong open en meteen daarna riep Brock; “Geodude! Nu!” En een rode straal vloog uit de poké-bal. Iria wist heel goed wat een Geodude was en daarom was ze niet verast, toen er een vliegende steen met armen tevoorschijn kwam. Iria keek naar beneden, waarna ze in de richting van Sky keek. Hij keek haar ook vastberaden aan. “Sky! Ik kies jouw!” bulderde Iria uit en de Pidgey vloog van haar schouder. “Je maakt een grap zeker?” zei Brock al lachend. “Wacht maar!” zei Iria knarsetandend. “Sky is geen gewone Pidgey!”

Sky vloog meteen naar voren en hij maakte een vrolijke pirouette. “Dit gevecht is zo gedaan!” riep Brock. “Geodude doe tackle!” vervolgde Brock. Meteen vloog de vliegende steen op. “Sky, ontwijk en doe snelle aanval!” Sky had geen enkel probleem met ontwijken en daarna schoot de Pidgey naar beneden. Met een grote snelheid vloog hij boven de grond en ontweek hij meerdere obstakels. Dit was Sky zijn geheime wapen, zijn snelheid en behendigheid, wat hem een moeilijk doelwit maakt. De Pidgey sloeg hard met zijn linkervleugel om rechtsomkeer te maken. De Geodude had amper door wat er gebeurde. Met een ruk draaide de vliegende steen zich om. “Ontwijken Geodude.” zei Brock haast geluidloos. De Geodude dook naar beneden om de aanval van Sky te ontwijken. “Sky, duik naar beneden en doe boor!” De Pidgey gehoorzaamde en dook achter de Geodude aan. Maar door de kracht en snelheid van de vorige aanval, was Sky veel sneller dan Geodude. De snavel van de vogel werd wit en een stukje langer. En Sky vloog met al zijn kracht tegen de Pokémon. Deze knalde tegen de grond, terwijl Sky deze nog net kon ontwijken. “Dat was perfect Sky!” riep Iria naar haar Pokémon. De Pidgey begon boven het veld te cirkelen om snelheid te minderen. “Best goed voor een Pidgey,” sprak Brock. “Maar spijtig genoeg, niet goed genoeg!” Uit de stofwolk vloog de Geudude met volle kracht. “Geodude, Rock Throw!” zei Brock. De armen van het wezen begon heftig heen en weer te slaan, terwijl hij stenen wierp naar de Pidgey. “Sky windvlaag!” De Pidgey knikte en hij begon hard met zijn vleugels te slaan. De stenen konden niet tegen de windkracht en vlogen terug naar Geodude, deze kreeg een paar van de stenen in zijn gezicht. Boos begon de Geodude in de richting van Sky te vliegen. “Geodude Tackle!” riep Brock. “Sky doe twister, de Pidgey knikte en begon te slaan met zijn vleugels en een tornado dook op. “Geo?” zei de steen geschokt. Meteen werd hij opgezogen door de sterke wind, terwijl Sky steeds sneller begon te slaan met zijn vleugels. “Snelle aanval rond de tornado!” riep Iria naar Sky. De Pidgey pakte al zijn krachten bijeen en toen vloog hij aan een razendsnel tempo rond de draaikolk van wind. De tornado werd steeds sterker en stenen werden van de grond getild. Net wat Iria wou! Ze zou de stenen gebruiken om Geodude aan te vallen. “Sky boor!” riep Iria en Sky dook in de draaikolk, Geodude werd uit de krachtige tornado geslagen en hij vloog tegen een muur aan, waar een diepe deuk in kwam, waarna deze neerstortte op de grond. Twee krulletjes waren op het gezicht van de Geodude te zien. “Geodude is uitgeschakeld!” zei de scheidsrechter terwijl hij zijn vlag hief. “Jes!” zei Iria opgetogen terwijl ze op en neer sprong. 'Ha, niet slecht voor een Pidgey, hé?' wou ze zeggen, maar dat deed ze niet.

“Sky keer terug,” zei Iria terwijl ze zijn poké-bal omhoog hield. Hij was te uitgeput, die aanvallen hadden hem vast veel energie gekost. Hij zou nodig zijn, als Bloom het opgaf. Met Bloom was ze sterk in het voordeel. De Oddish was niet alleen sterk, maar altijd blij en klaar voor een gevecht. Verder wist Iria dat Bloom alles zou doen om Sky te beschermen, of wat voor een Oddish 'beschermen' was. De Pokémon werd opgeslokt door een rode straal, net zoals de Geodude. “Nu wordt het menens! Onix, maak dit af!” riep Brock terwijl hij een poké-bal de lucht in wierp. Een rode straal kwam uit de bal en pakte tesamen op de grond. Een gigantisch, stenen slang rekte zich uit over het veld. “ONIX!” bulderde het wezen. Iria haalde haar poké-dex boven. Een 'biep' gevolgd door het openklappen van het machientje was te horen in de zaal. 'Onix, de steen-soort Pokémon. In de loop der tijd wordt de facet geslepen huid van Onix zo zwart als kool en zo hard als diamant. Het is in ieder geval een imponerend gezicht in een gevecht. Als hij op zoek is naar eten maakt hij op hoge snelheid holen in de grond die door de Diglett als huis worden gebruikt. ' Toen de machine klaar was stak Iria deze terug weg en haalde ze de poké-bal van Bloom boven. “Bloom ik kies jouw!” schreeuwde Iria. Een rode straal kwam uit de poké-bal en lande op de grond. Een op en neer springende Oddish kwam tevoorschijn. “O-o-ddish!” zei de Pokémon opgewonden met gesloten ogen. Maar toen ze haar ogen opende en haar blik viel op de Onix, begon ze te trillen van angst. “Niet bang zijn, Bloom, denk aan de training van gisteren. Je kan het!” zei Iria tegen haar Pokémon. De Oddish draaide haar om en keek recht in de ogen van haar trainer, toen knikte ze en ging de Oddish in aavalshouding tegenover de stenen slang staan. “Begin!” zei de scheidsrechter opnieuw en het tweede gevecht was van start gegaan.

“Bloom, begin met mes scherp blad!” De Oddish knikte en begon toen met het bosje gras op haar hoofd te zwieren. “Onix, doe graaf!” riep Brock naar zijn Pokémon. En nog voor de blaadjes zijn lichaam konden raken verdween de stenen slang in de grond. “Oddish ga hem achterna!” Bloom liep naar het gat en dook erin. “Als je hem ziet die je roede” fluisterde ze nog voor haar Oddish in het gat verdween. Even werd het stil. Iria hield gespannen haar adem in, terwijl Brock met gekruiste armen naar het veld keek. Opeens klonk er een schreeuw, een wat zwaarder type dan het geluid van een Oddish. Dus het was Bloom gelukt! Ze had Onix te pakken! Opeens dook de Pokémon op, recht voor haar, Iria zette geschrokken een paar stappen achteruit. Bloom zat op het hoofd van de Onix, terwijl haar lianen in zijn bek hingen. Onix was hier duidelijk niet mee akkoord en hij begon hevig heen en weer te springen (of wat voor een Onix springen was). “Bloom doe slaap poeder!” riep Iria luidkeels naar Bloom. De Pokémon keek even naar de Onix, waarna er een blauwachtig poedertje uit de planten op het hoofd van de Oddish kwam. De poeder zakte naar beneden, waarna ze op de Onix kwamen. De reusachtige Pokémon begon trager te bewegen en langzaam vielen zijn ogen toe. Met een doffe klap viel de slang neer. “Onix, wakker worden!” riep Brock kalm naar de steen-soort Pokémon. “Nu is onze kans, Bloom, doe mes scherp blad!” schreeuwde ze naar de Oddish. De blauwe Pokémon grijnzde en liet haar lianen terugkeren. “Oddish!” zei Bloom terwijl ze hard met de planten op haar hoofd schudde. Meteen erna kwam er scherpe bladeren uit het gras, die de Onix meteen raakte. “Bloom ga van hem!” riep Iria naar de Oddish toen ze dit al zo'n 5 keer had herhaald. De Oddish sprong van de reusachtige slang, waarna Iria riep; “Maak het af, met mes scherp blad!” gilde de trainer uit. Maar voor ze het wist werd de Onix wakker en kon hij nog net de reeks bladeren ontwijken. “Onix doe je ijzer staart.” zei Brock haast geluidloos. “Oddish! Verleid!” riep Iria angstig naar haar Pokémon. De Oddish sprong naar rechts en liet daarna een reeks hartjes in de richting van de Pokémon gaan. De roze objecten vlogen aan hoge snelheid vooruit, terwijl de staart van de Onix wit werd en in de richting van Bloom schoot. “O!” Opeens werd het stil, de Onix bleef onbeweeglijk staan. Iria hapte naar adem waarna ze tegen Bloom zei; “Doe roede om Onix om te gooien.” Bloom sprong op de staart van de Onix, terwijl er twee lianen uit haar plantjes kwamen. De Oddish sprong op, sloeg hard met de lianen en duwde haar daarna af, door middel van de slag. De Onix sloot zijn ogen en viel achterover. Een hoop zand steeg op, door de doffe klap van de slang. Iria hield haar adem in. Terwijl de mist langzaam verdween.

Helaas, nog voor de mist was getrokken haalde Onix uit met zijn staart. De Iron Tail raakte Bloom hard en de Oddish werd uitgeschakeld. Helaas, je hebt het gevecht verloren.

Best Bo, je hebt het gevecht om meerdere redenen verloren.
Ten eerste ben je nog maar enkele dagen echt actief op KE. Ten tweede heb je de Oddish nog maar net gevangen en amper getraind.
Ten derde, en dit is de belangrijkste, is je aanvallengebruik onrealistisch en ondoordacht. Pidgey leert Twister pas op level 21, wat zou betekenen dat hij al geëvolueerd had kunnen zijn (Pidgey evolueert op level 18). Daarbij voert je Oddish meerdere malen roede uit, terwijl een Oddish deze aanval niet kan leren. Verder kan je Oddish al Slaappoeder, wat ze op level 17 kan leren. Het feit dat je een level 17 Oddish hebt gevangen vind ik ook niet erg realistisch. Ik raad je ten sterkste aan deze site te raadplegen.

Tenslotte wil ik even opmerken dat pokeball, gymleider, pokedex, steensoort en vrijwel alle woorden waar je streepjes tussen plaats dit niet nodig zijn. Alvast veel succes bij je volgende poging!


Iria zakte door haar benen, het was haar niet gelukt. Een zucht ontsnapte uit haar mond terwijl ze Bloom liet terugkeren. Ach het was niet het einde van de wereld. Brock liet ook zijn Pokémon terugkeren. Het roodharige meisje stond op en bedankte Brock voor het gevecht. Toen draaide ze haar om en verliet ze de gym.

+4, vanwege de bovenstaande opmerkingen.
Terug naar boven Ga naar beneden
 

A stone challenge!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Archief :: Archief 2012-