Een Pokémon RPG forum dat zich volledig richt op Kanto en de eerste generatie Pokémon.
IndexZoekenRegistrerenInloggen

Deel
 

 Random gedachten rond RPG'en

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kane Hayashi
Kane Hayashi
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 26
Aantal berichten : 539
Poképoints : 106
Reputatie : 29
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Man
Leeftijd: 24
Pokémon:
Random gedachten rond RPG'en Vide
http://lacernellarubra.deviantart.com
BerichtOnderwerp: Random gedachten rond RPG'en Random gedachten rond RPG'en Emptydi nov 26, 2013 12:06 pm

Goed, waar te beginnen. Ik zit te laatste tijd nogal in een piekermodus, met lange, slapeloze nachten als gevolg, waarin ik over werkelijk alles ga nadenken. Eén van die dingen was het RP’en en de mensen die hier rondlopen en een vraag die al heel snel in me op kwam, was hoe mensen op RPG’s terecht komen. Ik zelf hoorde voor het eerst van text based/write RPGs door een oproep van een admin op een forum waar ik actief was, die een stervend RPG forum wilde redden. Omdat ik het zó leuk vond, heb ik me daarna nog op heel veel andere RPG fora aangemeld, waarvan er tegenwoordig nog maar een paar overeind staan. (Zoals jullie denk ik allemaal wel weten schieten de RPGs als paddestoelen uit de grond, maar weten er maar heel weinig ook daadwerkelijk in leven te blijven.)

Wat me opgevallen is in mijn tijd op die RPGs, is dat er eigenlijk maar weinig echt nieuwe leden bij komen. Heel af en toe zie ik op Warrior Cats een complete nieuweling, maar de meeste “nieuwe” leden op een RPG komen van andere RPGs af of houden, net als ik, meerdere RPGs tegelijk bij. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar deze eeuwige cirkel van steeds weer dezelfde mensen zette me wel aan het denken: Zijn we met zijn allen niet in staat om het RP’en bekender te maken? Ik weet zeker dat er nog veel mensen rondlopen in Nederland/België/daarbuiten die van schrijven houden, maar nog nooit van Textbased/Write-RPGs gehoord hebben. Ergens lijkt het me gewoon heel leuk om die groep op te zoeken en hen bekend te maken met onze fora.

Maar hoe pak je zoiets aan, is dan de volgende vraag. Facebook is een optie, want ondanks dat er een RPG’ers groep bestaat, is deze besloten, zodat nieuwelingen geen kans krijgen om die groep binnen te komen. Een simpele facebook pagina over het RPG’en die gedeeld en geliked wordt zou volgens de theorie moeten werken, máár er zitten ook minpunten aan een facebookpagina: het is redelijk onoverzichtelijk (voor zover ik weet kun je bijvoorbeeld geen overzicht maken van bestaande RPG’s en heb je maar beperkte ruimte om uitleg te geven) en er zijn mensen die hun RPG leven graag gescheiden houden van hun Facebookleven.
Andere opties zijn: een RPG’ers wikia, waarin alle RPGs een eigen pagina krijgen. Ruimte zat voor informatie, maar wie bezoekt zo’n wikia nou eigenlijk? Het zelfde geldt voor een RPG’ers forum: leuk om met elkaar te praten over RPGs, maar dat trekt nog geen nieuwe bezoekers. Andere opties: een RPG’ers site, een deviantArt group (waarin we Nederlandse deviantArt’ers kunnen uitnodigen), een RPG’ers twitter, allemaal opties met elk hun voor- en nadelen.
Of minder digitaal: flyers uitdelen. Een mooie optie zou een festival als de EFF zijn, waar ongetwijfeld veel schrijvers-in-de-dop rondlopen, maar dan loop je weer tegen het probleem aan dat je daar niet mag flyeren. Ach, zo heeft elke optie wel weer zijn nadelen.

Combinaties zijn natuurlijk mogelijk, maar ik ben niet echt van plan nu een oplossing te geven voor de (in mijn ogen) onbekendheid van Text Based RPG’en. Ik open dit topic om dat ik benieuwd ben naar jullie mening, jullie kijk op het RP’en. Misschien zien jullie het gebrek aan nieuwkomers helemaal niet als een probleem, of hebben jullie niet het idee dat RPG’en onbereikbaar is. Of misschien zien jullie het ook wel zitten om een maak-het-RPG’en-bekender-actie te beginnen, wie weet.

Maar wat natuurlijk vooral de reden is van dit stukje tekst, is dat het gedachten zijn die in mijn hoofd rondspoken en die gedachten moet ik gewoon even kwijt. Very Happy

_________________
OOC: Godmode van Kean met toestemming
Random gedachten rond RPG'en Kaneke
Terug naar boven Ga naar beneden
Cynthia Claves
Cynthia Claves
Gymleider

Profiel Vrouw Leeftijd : 29
Aantal berichten : 1019
Poképoints : 193
Reputatie : 18
Pokégear
PokéGear
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 30 jaar
Pokémon:
Random gedachten rond RPG'en Vide
BerichtOnderwerp: Re: Random gedachten rond RPG'en Random gedachten rond RPG'en Emptydi nov 26, 2013 12:17 pm

Ik snap wat je bedoelt, maar ergens vind ik het wel prima zo. Natuurlijk is het leuk als er nieuwe mensen aan komen waaien, en ik ben zelf ook bezig op stage om een meisje van 13, uit het jongerencentrum, te introduceren met RPG'en, omdat ze graag mag schrijven, maar verder zou ik niet weten wat we daar nog meer aan kunnen doen.

Ik heb inderdaad de RPG'ers4life-facebookpagina opgericht, maar die is, zoals je al zei, gesloten en alleen voor mensen die al RPG'en. Ik zou er bijvoorbeeld een actie op kunnen zetten, dat mensen een "introducé" bij de groep aan mogen melden, waarvan zij denken dat ze wel interesse hebben in RPG'en. Op die manier betrek je ook mensen bij de groep die nog niks van RPG'en afweten, en bied je ze meteen een groot scala aan opties om op te beginnen.

Laat maar even weten of je het een goed idee vindt of niet, dan kan ik het binnenkort op de FB-pagina voorstellen :3

_________________
Random gedachten rond RPG'en 2ltqy2w
Terug naar boven Ga naar beneden
 

Random gedachten rond RPG'en

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kanto Experience :: OOC Board :: Wigglytuff Club :: Praathoekje-